Πρόταση Μέρκελ-Μακρόν: Ήταν στραβό το κλίμα το τρώνε και Ολλανδία-Αυστρία-Δανία-Σουηδία

1025
ολλανδία

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες θα αντιπροτείνουν μια εναλλακτική λύση στο ευρύ γαλλο-γερμανικό σχέδιο για την ανάκαμψη, που στόχο έχει να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Η Ολλανδία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία — που χαρακτηρίζονται ως οι τέσσεριςλιτοδίαιτες” χώρες– θα επιμείνουν στη γραμμή της απαίτησης μεγαλύτερων εγγυήσεων από τις χώρες που θα λαμβάνουν βοήθεια για να θεσπίσουν μεταρρυθμίσεις. Επίσης θα υποστηρίξουν στο σχέδιό τους ότι όλες αυτές οι ενισχύσεις θα πρέπει να λάβουν τη μορφή δανείων, όχι επιχορηγήσεων.

Εργαζόμαστε κι εμείς επίσης πάνω σε μια πρόταση. Η Μέρκελ και ο Μακρόν συνέβαλαν σημαντικά στις συζητήσεις“, δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μάρκ Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάποια “συγκεκριμένη ημερομηνία” για τη δημοσίευση του δικού τους σχεδίου.

Οι προτάσεις μας θα τονίζουν πολύ σαφώς ότι εάν καταθέσετε αίτημα για βοήθεια, θα πρέπει και να εφαρμόσετε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να εξασφαλίσετε την αυτάρκειά σας την επόμενη φορά“, προειδοποίησε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

Το ερώτημα είναι πραγματικά, γιατί οι χώρες του Νότου δεν μπορούν να επενδύσουν τόσο στην οικονομία τους, όσο κι εμείς;” αναρωτήθηκε ο Ρούτε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να υποβάλει το σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ στις 27 Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας