Έως και ώρα στη στάση για λεωφορείο! Διέλυσαν τις συγκοινωνίες

1592
λεωφορείο

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν οι εκτός σταθερής τροχιάς αστικές συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο Αττικής και ιδιαίτερα στις εργατικές-λαϊκές δυτικές συνοικίες, μικρό τμήμα των οποίων εξυπηρετείται από το μετρό.
Διαπιστώνεται καθημερινά ότι μια σειρά δρομολόγια, απ’ αυτά που ανακοινώνονται μέσω ίντερνετ, δεν πραγματοποιούνται, ακόμη και με συχνότητα ένα στα δύο. Αποτέλεσμα είναι η αναμονή των επιβατών στις στάσεις για μισή ώρα ή και τρία τέταρτα, ακόμη και για μία ώρα.
Η εξευτελιστική για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους αυτή κατάσταση, αποτελεί συνέπεια της μνημονιακής πολιτικής, ενώ τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ τον περασμένο Μάιο, ενόψει των τότε κινητοποιήσεών τους, είναι άκρως αποκαλυπτικά.
Όπως αποκάλυπταν οι εργαζομένοι του ΟΑΣΑ, τον Μάιο κινούνταν 900 λεωφορεία, ενώ περίπου άλλα τόσα (840 για την ακρίβεια) ήταν παροπλισμένα λόγω βλάβης και 280 δεν κινούνταν λόγω έλλειψης οδηγών. Συνολικά, δηλαδή, από 2020 λεωφορεία κινούνταν μόνο τα 900.
Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στα τρόλεϊ, καθώς κινούνταν τα 162 από συνολικά 300.
Από τον Μάιο μέχρι τώρα η κατάσταση έχει χειροτερέψει κατά πολύ, με συνέπεια το πρόβλημα να προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις. Και φυσικά, δεν μπορεί παρά να τεθεί ως ένα από τα ζητήματα προτεραιότητας των αριστερών δημοτικών κινήσεων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας