Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης Γιώργος Καρυπίδης

1897
έφυγε

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος σκηνοθέτης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και αρκετά χρόνια.

Γεννήθηκε το 1946 στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Ακαδημία Τεχνών στο Άμστερνταμ και κινηματογράφου στην Ακαδημία Κινηματογράφου.

Εργάστηκε ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στο Βερολίνο και σκηνοθέτησε σχεδόν 100 ντοκιμαντέρ για την ελληνική τηλεόραση.

Φιλμογραφία:

– 1967 «Όριο» (μικρού μήκους)

– 1975 «Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (μικρού μήκους ντοκιμαντέρ)

– 1979 «Ο ζωγράφος Θεόφιλος»

– 1982 «Επικίνδυνο παιχνίδι»

– 1986 «Μάγισσες»

– 1988 «Στη σκιά του φόβου»

– 1992 «Η ουρά του φιδιού»

– 1992 «Πεθαμένο λικέρ»

– 1995 «Μαγεμένοι»

– 2004 «Ουτοπία»

Επίσης είχε γράψει τα βιβλία: Ανατολικά της Ζανζιβάρης, Η διάλεκτος του σκορπιού και Πρωταθλητής καταδύσεων.

Aνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΛΑ.Ε για το θάνατο του Γιώργου Καρυπίδη

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και συγγραφέας Γιώργος Καρυπίδης.

Ο Γιώργος Καρυπίδης ανήκε στην γενιά των Ελλήνων σκηνοθετών, που γνώριζε την τέχνη του κινηματόγραφου σε όλες τις διαστάσεις της.

Ήταν δημιουργός πολύ σημαντικών ταινιών όπως, στην «Σκιά του φόβου», «Ουτοπία», «Θεόφιλος ο ζωγράφος»  για την οποία πήρε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, «Επικίνδυνο παιχνίδι», «Αναμέτρηση», «Το πεθαμένο λικέρ» κα.

Είχε βραβευτεί πολλές φορές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου το 1991 είχε αποσπάσει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Τεχεράνης.

Είχε δημοσιεύσει πολλά άρθρα και διηγήματα σε περιοδικά και εφημερίδες όπως και συλλογές διηγημάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας