Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ

1038
μαξ

Ο ηθοποιός Μαξ φον Σίντοφ, που ξεκίνησε από τη συνεργασία του με τον Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν για να εκτοξευθεί στο διεθνές στερέωμα, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών.

Η οικογένειά του ανακοίνωσε «με την καρδιά ραγισμένη και με απέραντη θλίψη» ότι ο Γαλλοσουηδός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Κυριακή.

Στη διάρκεια της κολοσσιαίας του καριέρας, εμφανίστηκε σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, λαμβάνοντας δύο οσκαρικές υποψηφιότητες.

Η πρώτη ήρθε με το «Πελέ, Ο Κατακτητής» (1987) του Δανού Μπιλ Όγκουστ και η δεύτερη με το «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» (2011) του Στίβεν Ντάλντρι.

Για την ερμηνεία του στην ταινία «Πελέ, Ο Κατακτητής» απέσπασε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού, ενώ προτάθηκε και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες «Ο Εξορκιστής» και «Hawaii».

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Ντέιβιντ Λιντς,  Ρίντλεϊ Σκοτ, Μάρτιν Σκορσέζε και Στίβεν Σπίλμπεργκ, ενώ εμβληματική υπήρξε η ερμηνεία του στην «Έβδομη Σφραγίδα» (1957) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, όπου έπαιζε σκάκι με τον Θάνατο. Άλλες ερμηνείες του που έμειναν στην ιστορία είναι ως Ιησούς Χριστός στην ταινία «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965) και ως ιερέας στην ταινία «Ο Εξορκιστής» (1973).
Είχε, επίσης, σημαντικούς ρόλους στις ταινίες «Minority Report», «Χιόνι πάνω στους κέδρους», «Η μεγάλη απόδραση των 11», «Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ», «Η Χάνα και οι αδελφές της», «Ξυπνήματα», «Δικαστής Ντρεντ» και στις τηλεοπτικές σειρές, «The Tudors» και «Quo Vadis?».
Το νεότερο κοινό τον γνώρισε από το ρόλο του «Three Eyed Raven», στην πιο επιτυχημένη σειρά της τελευταίας δεκαετίας, το «Game of Thrones», καθώς και στο «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας