Έτσι θα πάρει βαθμούς ο Ολυμπιακός

983
ολυμπιακός

Αυτό είναι το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς για να συγκρατήσει την Τότεναμ και να κρυφοκοιτάξει βαθμό ή βαθμούς!

Ο Πέδρο Μαρτίνς και το τεχνικό του επιτελείο έχουν δουλέψει με σπουδή πάνω σε αρκετά παιχνίδια της Τότεναμ. Συγκεκριμένα οι σκάουτερ του Ολυμπιακού εξασφάλισαν την εικόνα από πέντε παιχνίδια των “σπιρουνιών“με λήψη από την οποία μπορούν να αναλύσουν τον τρόπο παιχνιδιού, τα μοτίβα, τις παγίδες, κάθε λεπτομέρεια της ομάδας του Ποκετίνο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός θα σχεδιάσει την ενδεκάδα και το “ερυθρόλευκο” πλάνο πάνω στους παρακάτω τακτικούς πυλώνες…

“Μια καλοκουρδισμένη μηχανή”

Η Τότεναμ χαρακτηρίζεται από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ως μια “καλοκουρδισμένη μηχανή“, κόντρα στην οποία δεν πρέπει να εφησυχάσεις λεπτό! Οι απουσίες με τις οποίες έρχεται στον Πειραιά η λονδρέζικη ομάδα, ουσιαστικά δεν επηρεάζουν τον Ποκετίνο,καθώς το ρόστερ είναι ιδιαίτερα βαθύ με πολλές και εξίσου ποιοτικές επιλογές. Αυτό που χαρακτηρίζει την Τότεναμ είναι το ασταμάτητο τρέξιμο σε όλες τις γραμμές και η διαρκής κίνηση χωρίς την μπάλα. Παράλληλα οι παίκτες του Ποκετίνο είναι άρτιοι στο “positioning”, στο να κρατούν δηλαδή την ισορροπία των γραμμών, ανεξαρτήτως της ροής του παιχνιδιού.

“Κέιν το θωρηκτό”

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο της ανάλυσης του ματς, αφορά την αντιμετώπιση του Χάρι Κέιν. Πρόκειται για έναν επιθετικό με σπουδαίες τοποθετήσεις, ο οποίος ουσιαστικά χτίζει την τελική προσπάθεια πολύ πριν στείλει την μπάλα στα δίκτυα. Η Τότεναμ χαρακτηρίζεται από πλουραλισμό στην επιθετική δημιουργία και έτσι ο περιορισμός της γίνεται ακόμα πιο σύνθετη υπόθεση. Κέιν, Σον, Έρικσεν και Λαμέλα σε οποιοδήποτε συνδυασμό… κυκλοφορήσουν στο χορτάρι του Φαλήρου,θα δημιουργήσουν δημιουργήσουν αρκετά ερωτηματικά στην ανασταλτική εικόνα της ελληνικής ομάδας

“Η πίεση ψηλά είναι αυτοκτονία”

Προφανώς ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πιέσει ψηλά για να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό. Μια τέτοια επιλογή θα συνιστούσε αυτοκαταστροφική κίνηση από πλευράς Μαρτίνς, καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού “για την Τότεναμ δύο μπαλιές είναι αρκετές, για να σε… σκοτώσει αν της δώσεις τους χώρους”. Οπότε η σωστή διαχείριση των χώρων είναι το ζητούμενο για τον συντηρητικό αύριο Ολυμπιακό.Όποια ομάδα κατάφερε να πάρει βαθμούς φέτος από την Τότεναμ, φρόντισε να διασφαλίσει πρώτα το μηδέν στην άμυνα!

“Πνίγουν τον άξονα”

Αν οι λονδρέζοι έχουν ένα τρωτό σημείο, είναι εκείνο των σχετικά ακάλυπτων άκρων.Τα “σπηρούνια” φροντίζουν να εξολοθρεύουν κάθε κάθετη μπαλιά στον άξονα. Με αυτόν τον τρόπο γκρεμίζουν τις διόδους προς την περιοχή, ωστόσο οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει να αναζητούν συνεχώς χώρους στις πτέρυγες δίνοντας παράλληλα με σωστές τοποθετήσεις εύρος στην επιθετική τους γραμμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας