Έρχονται νέοι απαράδεκτοι περιορισμοί και υποχρεωτικά rapid test για ανεμβολίαστους

810
Έρχονται νέοι απαράδεκτοι περιορισμοί

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η λήψη νέων μέτρων για τον Covid-19 από την κυβέρνηση, με το μόνο ερώτημα να είναι το ποια τελικά θα είναι αυτά. 

Ήδη έχουν διαρρεύσει προς ώρα τα περί νέων αποκλεισμών για τους μη εμβολιασμένους και τους περιορισμούς σε μέρη που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. Τα οποία επί της ουσίας είναι το σούπερ μάρκετ ή τα καταστήματα τροφίμων ή ακόμη και από τα φαρμακεία!

Παράλληλα όμως υπάρχουν και άλλα μέτρα τα οποία εξετάζονται και αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα τεστ. Όσον αφορά την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού η κυβέρνηση διέψευσε ότι σκέφτεται κάτι τέτοιο, παρόλα αυτά υπάρχουν πολλά φωνές που εκτιμούν πως σε τομείς όπως η εστίαση και η ψυχαγωγία θα πρέπει να επανεξεταστεί η υποχρεωτικότητα, όσον αφορά στους εργαζόμενους.

Η πρόταση που εξετάζεται αρκετά σοβαρά είναι οι ανεμβολίαστοι πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους οικονομική επιβάρυνση. Να σημειώσουμε εδώ πως στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση να κάνουν self test και οι εμβολιασμένοι, το οποίο όμως θα χορηγείται δωρεάν.

Την ερχόμενη εβδομάδα, εφόσον η επιδημιολογική εικόνα δεν σταθεροποιηθεί, θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις για νέα μέτρα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας