Έλεος! Εκτός διάσκεψης του Βερολίνου για Λιβύη η υποτελής Ελλάδα

3463
διάσκεψης

Τη διοργάνωση Διάσκεψης υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης ανακοίνωσε πριν από λίγο η γερμανική κυβέρνηση για την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, στην ανακοίνωση της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ τονίζεται πως στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία, η Δημοκρατία του Κονγκό, η Ιταλία, η Αίγυπτος, η Αλγερία και τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αφρικανική Ένωση και ο Αραβικός Σύνδεσμος.

Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει ακόμη ο Πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

Όπως αναφέρει η γερμανική κυβέρνηση, το Βερολίνο από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει αναλάβει ρόλο «οικοδεσπότη» μιας διαδικασίας διαβούλευσης, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και τον ειδικό απεσταλμένο του για την Λιβύη Γασάν Σαλαμέ. Στόχος της διαδικασίας είναι, με μια ομάδα κρατών και διεθνών οργανισμών να υποστηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για μια κυρίαρχη Λιβύη καθώς και για τον κατευνασμό στο εσωτερικό της χώρας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε αναφέρει πως η Ελλάδα είχε καταθέσει αίτημα συμμετοχής στη Διάσκεψη.

Συγκεκριμένα, είχε τονίσει πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης».

Εκτός το Γερμανικό προτεκτοράτο, η Ελλάδα

Είναι τραγικό το γεγονός ότι ενώ στη Διάσκεψη του Βερολίνου προσκαλούνται 11 χώρες και πολλές εκ των χωρών που βρέχονται από τη Μεσόγειο, παραλείπεται και δεν προσκαλείται το θεωρούμενο “προτεκτοράτο” και “κλωτσοσκούφι” των δυτικών κέντρων και της Γερμανίας που λέγεται Ελλάδα, παρόλο ότι η χώρα μας έχει άμεσα και ζωτικά νόμιμα συμφέροντα που απειλούνται και μπορούν να πληγούν βάναυσα από τις λιβυκές εξελίξεις.

Δυστυχώς η υποτέλεια της κυβέρνησης και συνολικά του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, πληρώνεται με μια περιφρόνηση που αγγίζει τα όρια του εξευτελισμού. Αν έχουμε τέτοιες πολιτικές ηγεσίες και τέτοιους συμμάχους τι να τους κάνουμε τους εχθρούς, Δυστυχώς, μια χώρα που έχει τέτοια ηγεσία πρέπει να αναμένει, αλίμονο μας, τα χειρότερα.

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Υ.Γ: Περιττό να υπογραμμίσουμε ότι η εξαίρεση της Ελλάδας από τη Διάσκεψη της Γερμανίας εμπεριέχει και ένα πολύ κρίσιμο και κάκιστο μήνυμα. Σημαίνει πλήρη στήριξη του γερμανικού κατεστημένου, της Ε.Ε και των ΗΠΑ στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας του Ερντογάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας