Έκτακτο από Ναύαρχο Φ.Ε.Μαχντάουϊ: Κλείνουν σύνορα-αεροδρόμια-λιμάνια της Λιβύης σε τουρκικά στρατεύματα

2788
τουρκία

Σε επικοινωνία που είχε η Iskra με τον ελληνομαθή Ναύαρχο του Λιβυκού Πολεμικού Ναυτικού Φάρατζ ελ Μαχντάουϊ, ο τελευταίος μας ενημέρωσε ότι “η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης ακύρωσε πλήρως το Τουρκολυβικό Μνημόνιο (Skhirat Agreement) και όλα τα παραρτήματά του“.

Ο Ναύαρχος μας τόνισε επίσης ότι “η Βουλή των Αντιπροσώπων αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ιδιότητας για 34 αντιπροσώπους της που πρόσκεινται στον Φ.Α. Σάρατζ “.

Αποφάσισε επίσης η Βουλή των Αντιπροσώπων “να παραπέμψει σε δίκη για εσχάτη προδοσία τον F.A.Saraj  και τους υπουργούς του Mohamed Taha Siala υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Fathi Pashaga υπουργό Εσωτερικών και όποιον άλλον βοήθησε, στήριξε και διευκόλυνε να υπογραφεί το Τοουρκολυβικό μνημόνιο  και να κληθούν τουρκικά στρατεύματα, ως δυνάμεις κατοχής, στη Λιβύη“.

Η Βουλή των Αντιπροσώπωνεξουσιοδότησε τον Γενικό Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων να κλείσει τα αεροδρόμια τα λιμάνια και όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα σε τουρκικά μέσα μεταφοράς οπλισμού  και σε τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Τέλος, η Βουλή των Αντιπροσώπων καλεί “το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να αποσύρει την αναγνώριση της ψευδο- Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης υπό τον Φ.Α. Σάρατζ“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας