Έκθετη η κυβέρνηση για το διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

535
διπλό σύστημα καταγραφής κρουσμάτων

Το τσουνάμι των αποκαλύψεων για το διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, πολύ περισσότερο που δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου υγείας και του ΕΟΔΥ για αυτήν την κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει σύγχυση και νόθευση σχετικά με το πραγματικό αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονταν καθημερινά.

Δημοσιεύματα στο τύπο και ειδικότερα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», αποκαλύπτουν τις συμβάσεις με τα δυο διαφορετικά συστήματα καταγραφής, ένα του ΕΟΔΥ και ένα της ΗΔΙΚΑ, πράγμα που έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις, ακόμα και σε κυβερνητικούς κύκλους.

Οι διπλές συμβάσεις και οι διπλές καταμετρήσεις των κρουσμάτων του κορονοϊού έχουν πλήξει την αξιοπιστία του πραγματικού αριθμού κρουσμάτων στη χώρα, τα οποία παρουσιάζονται κάθε μέρα από την κυβέρνηση και την επιτροπή λοιμωξιολόγων, προκαλώντας στη συνέχεια αναξιοπιστία και στα στοιχεία πάνω στα οποία λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις.

Η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια και ίσως οδηγηθεί στην αναζήτηση πέραν των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για τους αρμόδιους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας