Έκθεση ενισχυμένης εποπτείας με εύσημα στην κυβέρνηση για στήριξη κεφαλαίου

884
έκθεση

Ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης (επιστροφές από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων) ανοίγει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την 6η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τα αντανακλαστικά που έδειξε η ελληνική κυβέρνηση ως προς τη στήριξη του κεφαλαίου την περίοδο της πανδημίας.

Η έκθεση αποδίδει εύσημα στις ελληνικές αρχές ότι αντέδρασαν «γρήγορα» και με «υπεύθυνο τρόπο», κινητοποιώντας ένα μεγάλο ποσό για την ενίσχυση των εισοδημάτων και της ρευστότητας, ενώ παράλληλα «παραμένουν δεσμευμένες» στη συνέχιση των «μεταρρυθμίσεων» που θα στηρίξουν την ανάκαμψη μετά τον κορονοϊό.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ειδική μνεία στα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν την περίοδο της πανδημίας όπως η εκ περιτροπής εργασία και το «πάγωμα» του κατώτατου μισθού, προσθέτοντας πως μέσω του ευρωενωσιακού προγράμματος SURE θα δοθεί σημαντική ευελιξία στις επιχειρήσεις για να προσαρμόσουν τις ώρες εργασίας.

Οι εκτιμήσεις της Κομισιόν είναι ότι φέτος το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 10%, η ανεργία θα εκτιναχθεί, ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει έλλειμμα αντί για πλεόνασμα και θα δεχθούν μεγάλο πλήγμα κλάδοι όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία. Θεωρεί πάντως πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα «μαξιλάρι» 34 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας