Επίθεση Άσαντ σε Ιντλίμπ-Χάμα: Ο Ερντογάν ετοιμάζει δημοψηφίσματα προσάρτησης στην Β. Συρία .

510

Ο Άσαντ ξεκίνησε σφοδρή μετωπική επίθεση κατά των Τούρκων στην Β.Συρία, με την προτροπή της Μόσχας, λόγω των ύποπτων σχεδίων της Άγκυρας.

Οι πόλεις Fatira, Sfuhen, Flefel, Binin στην περιοχή του Ιντλίμπ δέχθηκαν σφοδρά πυρά πυροβολικού από τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας.

Επίσης οι περιοχές Anghawi και Qlidine στη βορειοδυτική Χάμα δέχθηκαν πυραύλους εδάφους-εδάφους του συριακού στρατού, προκαλώντας και απώλειες αμάχων, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή επίθεση ξεκίνησε χθες βράδυ μετά τα μεσάνυκτα και πραγματοποιήθηκε με εκτόξευση πυραύλων από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στα περίχωρα της πόλης Ariha στο νότιο Idlib, αλλά και σε άλλες περιοχές όπως την Bara, το al-Zawiye και στις περιοχές Fatira, Sfuhen, Bara, Kinsafra και Flefel στο νότιο Idlib, σύμφωνα με το SOHR.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει πριν ένα χρόνο ότι η τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία, με το παραπλανητικό όνομα “spring of peace” δεν θα έχει χρονικά όρια και ειδικό χρονοδιάγραμμα, κάτι που μεταφράζεται σε μια πολύχρονη τουρκική κατοχή συριακού εδάφους και προμηνύει σαφώς μελλοντική προσάρτηση.

Τώρα γίνονται γνωστά σχεδόν επίσημα, ότι τα σχέδια της Τουρκίας που αφορούν προσάρτηση ολόκληρου το βόρειου τμήματος της Συρίας στο τουρκικό έδαφός της.

 

Η ενεργή μεταφορά τουρκικού στρατού και όπλων στις βόρειες περιοχές της Συρίας όπως αποδείχθηκε, συνδέεται με τις προθέσεις της Τουρκίας να προσαρτήσει αυθαίρετα αρκετές χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα της συριακής επικράτειας στο τουρκικό κράτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρέχονται από ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, αυτή τη στιγμή, οι φιλότουρκοι  τζιχαντιστές έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις εναντίον των συριακών αρχών, ενώ αναγκάζουν τον τοπικό πληθυσμό να υποστηρίξει με την βία, τον διαχωρισμό των βόρειων εδαφών της Συρίας  από την υπόλοιπη χώρα.

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία σκοπεύει να διεξαγάγει ένα είδος δημοψηφίσματος στις βόρειες περιοχές της Συρίας και συνεπώς να απαιτήσει στην συνέχεια την προσάρτηση σημαντικού μέρους της συριακής επικράτειας.

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν δίνουν σημασία στην “αγανάκτηση” των Ρώσων, υποστηρίζοντας ότι η ενσωμάτωση της Κριμαίας με τη Ρωσία πραγματοποιήθηκε με παρόμοιο τρόπο.

Μέχρι σήμερα, η τουρκική πλευρά αρνείται να σχολιάσει οποιασδήποτε πληροφορίες για το θέμα αυτό, ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ενεργή προετοιμασία για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την προσάρτηση συριακής επικράτειας.

 

Την ίδια στιγμή όμως η Ρωσία καταδεικνύει από “αέρος” στον Ερντογάν, την ετοιμότητά της να διασφαλίσει την προστασία της συριακής επικράτειας σε περίπτωση νέων επιθέσεων από την πλευρά των τζιχαντιστών που ελέγχονται από την Άγκυρα.

Οι κινήσεις της Άγκυρας ειδικά σε Συρία και Ιράκ μας δείχνουν ότι οι Τούρκοι υλοποιούν κατά γράμμα το σχέδιο επέκτασης των συνόρων τους σύμφωνα με το γνωστό Mîsâk-ı Millî.

Αυτός είναι προφανώς ο μόνος τρόπος να ανταπεξέλθει των τεράστιων εσωτερικών προβλημάτων του ο Ερντογάν, και αυτό δεν είναι καθόλου καλό για Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας