Άμος Χοκστάιν(ΗΠΑ): «Είχαμε ενημερώσει Μητσοτάκη ένα μήνα πριν για μπλόκο EastMed»!

1863
Είχαμε ενημερώσει Μητσοτάκη ένα μήνα πριν

Μετά την απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Γαλλίας από το σχέδιο του αγωγού EastMed όλοι επικεντρώνονται στις ευθύνες των δύο χωρών (η δεύτερη μάλιστα θα εισπράξει πολλά δισ. ευρώ για τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα), αλλά κανείς δεν στέκεται στις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία γνώριζε πολύ πιο πριν από την διαρροή του αμερικανικού non paper για το «μέλλον» του project.

Ο Ανώτερος Σύμβουλος για την Ενεργειακή Ασφάλεια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άμος Χοκστάιν, προέβη σε μια δήλωση που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο Χοκστάιν ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις για την απόφαση των ΗΠΑ να μην στηρίξουν το project του EastMed, πολύ πριν την αποστολή του non paper!

Δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε τα αμερικανικά σχέδια για ικανοποίηση των τουρκικών θέσεων λίγους μήνες μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας, όπου η Ελλάδα δίνει γη και ύδωρ στις ΗΠΑ, όχι μόνο χωρίς να παίρνει ανταλλάγματα, αλλά χάνοντας και οποιαδήποτε ελπίδα για γεωπολιτική αναβάθμιση και οικονομική ανεξαρτησία.

Για να έχει κάποιος ενεργειακή ανεξαρτησία πρέπει να παράγει φυσικό αέριο και όχι απλώς να επιτρέπει την διέλευσή τους από την επκράτειά του.

Αυτό δεν αρκεί και είναι πολύ άσχημο μία κυβέρνηση να είναι ικανοποιημένη με κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Λένα Αργύρη, ο Χοκστάιν ισχυρίστηκε ότι «υπήρχε επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες κυβερνήσεις και διπλωματική ενημέρωση για την απόφαση μας ένα μήνα πριν διαρρεύσει το non paper για τον αγωγό EastMed. Δεν ενημερώσαμε μέσω του non paper όπως ατυχώς δόθηκε η εντύπωση. Εύχομαι να μην είχε διαρρεύσει το non paper»!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη οφείλει να δώσει απάντηση σε όλα όσα αποκαλύπτει ο Χοκστάιν.

Εϊναι αλήθεια; Εκτίθεται η κυβέρνηση που δεν αντέδρασε και δεν ενημέρωσε ως όφειλε τον ελληνικό λαό.

Δεν είναι αλήθεια όσα λέει η κυβέρνηση Μπάιντεν; Τότε οφείλει να έρθει σε σύγκρουση μαζί της ειδικά από την στιγμή που της παρέδωσε τα πάντα χωρίς να ζητήσει τίποτα.

Πάνω σε αυτά οφείλει και η αντιπολίτευση να λάβει θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας