‘Oταν το ΜΕΡΑ θέλει να σώσει τη Δημοκρατία

895
Οταν το ΜΕΡΑ θέλει να σώσει

Το ΜΕΡΑ με ανακοίνωσή του κάλεσε προ ημερών τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ σε κοινό μέτωπο για την προάσπιση της “δημοκρατικής νομιμότητας” και τώρα  διαμαρτύρεται γιατί αυτά τα δύο κόμματα κάνουν ότι δεν ακούνε την πρόσκλησή του και δεν του απαντάνε !

Δεν ξέρω αν το ΜΕΡΑ θεωρεί ότι οι πολίτες μπορεί να τρώνε και λίγο  “κουτόχορτο” .  Ξέρω , όμως, ότι είναι αρκετά αλαζονικό και άκρως δημαγωγικό να θέλει ένα κόμμα με δημόσιες προσκλήσεις του να οικειοποιηθεί μεγάλους στόχους όπως αυτός της δημοκρατίας .

Πολύ περισσότερο πού δεν χρειάζεται κανένα ΜΕΡΑ και κανένας Βαρουφάκης  – που υπέγραψε μόνος , παράνομα ,   φαρδιά πλατιά και με ταπεινωτικούς , αποικιακούς ,  βαθιά αντιδημοκρατικούς  όρους , στις 20 Φλεβάρη του 2015  την επέκταση της δανειακής Σύμβασης του 2ου μνημονίου Σαμαρά – Βενιζέλου –  για να υπάρξει ενιαίο παλλαϊκό δημοκρατικό μέτωπο , το οποίο για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να είναι και  μέτωπο δημοκρατικής ανατροπής , στη βάση εναλλακτικού ριζοσπαστικού προγράμματος ,  ενός βρώμικου ,διεφθαρμένου, ολιγαρχικού και παρακμιακού  πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου .

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατείνονται ότι αυτό που κυρίως επιδιώκει το ΜΕΡΑ με την πρότασή του δεν είναι τόσο να σώσει τη  “δημοκρατική νομιμότητα” αλλά περισσότερο να προωθήσει  ένα πολιτικό “ειδύλιο” με το ΣΥΡΙΖΑ με στόχευση αυτό το ειδύλιο  να εξελιχθεί γρήγορα σε “πολιτικό γάμο” για την  “διάσωση”  του κόμματος στις επόμενες εκλογές , που ίσως μάλιστα να είναι και  πολύ κοντά .

Η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ , βεβαίως , που μετέτρεψε το μέγα δημοκρατικό  “όχι”  του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε ταπεινωτικό και υποδουλωτικό  “ναι”  , αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ της βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής , δεν είναι καθόλου ικανός να σώσει καμμιά δημοκρατία στη χώρα .

Πιθανόν όμως να  μπορεί να διασώσει μέσω μιας συνεργασίας   κάποιες βουλευτικές έδρες του ΜΕΡΑ , πράγμα που ίσως  να αποτελεί και την μύχια επιθυμία αυτού του κόμματος και του αρχηγού του όταν αναλαμβάνει με δημόσιες τυμπανοκρουσίες τόσο φιλόδοξες πρωτοβουλίες , δίνοντας στους άλλους το ρόλο του κομπάρσου και του ακόλουθου .

 Κ.Τ

Υ.Γ : Άλλωστε ο Γιάννης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ενδεχόμενο συνεργασίας  με τον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ αντί σε κάθε περίπτωση να αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα συνεργασίας με τον μνημονιακό μεταλλαγμένο και αναξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ , την εξαρτά από συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα μαζί του , συμφωνία η οποία είναι το πιο εύκολο πράγμα , μιας και τα προγράμματα από αποδεδειγμένα αναξιόπιστα κόμματα διαμορφώνονται μόνο και μόνο για να ακυρωθούν .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας