Αίσχος! Η Eurobank, αντί των δανειοληπτών, πουλάει με 3% «κόκκινα δάνεια» 1,5 δισ. σε fund

11231
τιτλοποίηση
Χωρίς αιδώ και ντροπή οι τράπεζες, με την στήριξη της τρόϊκας και τις ευλογίες της εθελόδουλης κυβέρνησης και του μνημονιακού μπλοκ κομμάτων, προχωράνε στην πώληση σε εξευτελιστικές τιμές μεγάλων πακέτων δανείων σε fund, αντί να τα εκχωρήσουν στις ίδιες τιμές στους δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες, προκειμένου να τους ανακουφίσουν και να τους βγάλουν από ένα τυραννικό καθηλωτικό καθεστώς πίεσης και ανασφάλειας, το οποίο εξουθενώνει τη ζωή και το μέλλον τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έκλεισε η πρώτη μεγάλη πώληση πακέτου κόκκινων δανείων. Η Eurobank πούλησε καταναλωτικά δάνεια, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 1,5 δισ. ευρώ, με αντίτιμο 3 σεντς (!!!) ανά ευρώ δανείου, στο μεγάλο ευρωπαϊκό fund Intrum Justitia AB (Intrum). 
Στην ανακοίνωσή της η Eurobank αναφέρει ότι «υπέγραψε συμφωνία με την Intrum Justitia AB (Intrum) για την πώληση μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου ύψους €1.5 δισ. από τα οποία περίπου €620 εκατ. εμφανίζονται στον ισολογισμό της.
Η πώληση αποτελεί μέρος του πλάνου της Eurobank για τη μείωση των NPEs το 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2017. Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 3% σε όρους συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου. Η πώληση είναι ουδέτερη για την Τράπεζα τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.
H Eurobank, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και την προφανή απίστευτη περιφρόνηση στους δανειολήπτες, τόνισε ότι “τηρώντας τη δέσμευσή της έναντι των εποπτικών αρχών και των μετόχων της για τη μείωση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της μέσω ενεργού διαχείρισης, συνήψε μια σημαντική συμφωνία για την πώληση στην Intrum μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, χωρίς εξασφαλίσεις. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ολοκληρώνουμε σήμερα αυτή τη συμφωνία με τον μεγαλύτερο διαχειριστή απαιτήσεων στην Ευρώπη, ο οποίος είναι ιδιαιτέρως γνωστός για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης που εφαρμόζει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας”.
Από την άλλη η Intrum υπογράμμισε αυτοδιαφημιζόμενη ότι «Αυτή η επένδυση είναι στρατηγικά σημαντική καθώς καθιστά την Intrum έναν δυνατό συνεργάτη για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες διαθέτουν σημαντικά χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία πρέπει να διαχειρισθούν. Πιστεύουμε ότι η ελληνική οικονομία όσον αφορά στη διαχείριση των πιστωτικών απαιτήσεων προσφέρει σημαντικό πεδίο ανάπτυξης (!) για την Intrum, η οποία κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη».

1 σχόλιο

  1. Ητοι, εαν δεν απατώμαι, πουλήθηκαν για το … αστρονομικο ποσό των 45 εκατομμυρίων ευρω. Τα οποία βεβαια είναι αέρας κοπανιστός ,όπως και η “αξια” των δανείων αυτών,αφού ειναι εικονικές εγγραφές,οπως οι περισσότερες συναλλαγες των τραπεζών απο το 1971 και μετά. Πόσα Δις πηρε η τραπεζα αυτη με ανακεφαλαιοποιήσεις ,δεν αναγραφεται στο άρθρο. Ητοι, της εδωσε ο ελληνικος λαός πολλά Δις,τα οποία και πάλι έγιναν καπνος και ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολειται που πήγαν.( καλή τοποθετηση ειναι ακινητα στο ΛΟνδινο και αλλού,πάντως ) . Γιατι να ασχοληθεί άλλωστε? Δικό τους το “κρατος”, δικά τους τα πάντα . Ακόμα και Συνταγματική Μοναρχία να είχαμε, κάποιος έλεγχος θα υπήρχε. Αποδέιχνεται δε περίτρανα ΄τοι τα Χρέη” αυτά είναι στην ουσία ανύπαρκτα,αφού η τραπεζα μπορεί ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΑ,όπως λεει η ίδια, να τα πουλάει σε τρίτους .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας