Άλλος για σανό;

3199
σανό

Τελικά, αυτοί που πλασάρουν τους εαυτούς τους ως νέο αίμα στην πολιτική, μάλλον είναι μία από τα ίδια ή και χειρότερα…

Η ΝΙΤΣΕΡΑΔΑ

Πολύς λόγος έγινε για τη νιτσεράδα που φορούσε ο κ. Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Αττικής με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις 18/11/2017 στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος εξήγησε ότι μόλις επέστρεφε από αυτοψία στα ρέματα και διαμαρτυρήθηκε για σχόλια τύπου «dress code».

Στην πραγματικότητα όμως η νιτσεράδα είναι απλά το σύμβολο της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Καραμέρου, που κέντρο της έχει την επικοινωνία, το φαίνεσθαι και όχι την ουσία.

Δεν ξέρω αν ο κ. Καραμέρος στις 18-11-2017 είχε πάει για αυτοψία στα ρέματα …. «αξημέρωτα», μια και η εκπομπή του κ. Αυτιά προβάλλεται ζωντανά και ο κ. Καραμέρος ήταν ήδη εκεί στις 7.50π.μ.! Μπορεί και να πήγε.

Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν γιατί δεν έβγαλε τη νιτσεράδα πριν μπει στο στούντιο… Οι αυτοψίες στα ρέματα, δεν είναι η δουλειά του; Δεν έπρεπε να γίνονται όχι μόνο αυτοψίες αλλά και επί της ουσίας ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και έργα στα ρέματα και μάλιστα πριν την εποχή επικινδυνότητας για πλημμύρες ώστε να αποφεύγονται οι τραγωδίες; Από πότε ένας σοβαρός πολιτικός, αντί να αφήσει το έργο του να μιλήσει αντί για τον ίδιο, καταφεύγει σε επικοινωνιακά τερτίπια τύπου «νιτσεράδας» για να (επι)δείξει ότι κάτι κάνει;

Για του λόγου το αληθές, αναφέρω ότι μετά την κριτική που του ασκήθηκε για την περιβολή του, κατά τις 11.43 της ίδιας ημέρας ανέβασε βίντεο από ρέμα στο Μαρούσι, χωρίς να φορά τη νιτσεράδα, αυτή τη φορά! Έτσι αποδείχθηκε ότι το … «dress code» του κ. Καραμέρου είχε μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα! Το φόρεσε στο studio όπου δεν το χρειαζόταν αλλά δεν το φόρεσε στον τόπο των ρεμάτων….https://www.facebook.com/159016497502067/videos/1673495809387454/

ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ και ο κ. ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας και των υποχρεώσεών του, στις 18/11/2017, επιτέλους, μετά από χρόνια, κατεδάφισε αυθαίρετο κτίσμα στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, το οποίο ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο για κατάρρευση και για το οποίο επανειλημμένως εδώ και χρόνια διαμαρτύρονταν οι κάτοικοι.

Τι έκανε ο κ. Καραμέρος; Εμφανίστηκε 50 μ. περίπου από το σημείο, παρόλο που η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει καμία σχέση με την κατεδάφιση, και παρουσίαζε τον εαυτό του (υπό την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη της Παράταξης ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική)  ως τον ιθύνοντα νουν της (έστω και καθυστερημένης) ενέργειας του Δήμου! Μάλιστα, ευχαριστεί τους κατοίκους της περιοχής που με τη δική τους «όχληση» ξεκίνησε η διαδικασία για την κατεδάφιση, ενώ υπονοεί ότι θα μπορούσε να μιλήσει και για «δικαίωση», αλλά δεν το κάνει….. https://www.facebook.com/159016497502067/videos/1673495809387454/

ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

Η μελέτη για τα όμβρια του Πολυδρόσου Αμαρουσίου, γίνεται αποσπασματικά, χωρίς συνεκτίμηση της αντίστοιχης μελέτης για τα όμβρια του Πολυδρόσου Χαλανδρίου, που όμως αποτελούν ενιαία περιοχή. Αντίστοιχη συνάφεια, έχει το Πολύδροσο Αμαρουσίου με τον Παράδεισο Αμαρουσίου όπου όμως και εκεί οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα γίνονται ξεχωριστά. Αποτέλεσμα είναι η οδός Ακακιών στο Πολύδροσο Αμαρουσίου να μην εντάσσεται στα αντιπλημμυρικά έργα, ενώ το τμήμα της ιδίας οδού στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, να εντάσσεται! Ο λόγος για την παλινωδία αυτή, όπως μου τον εξήγησε ο ΓΓ Δήμου Αμαρουσίου σε ΔΣ, είναι ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν ασχολείται να εκπονήσει τη συνολική μελέτη και έτσι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καταρτίζει περιορισμένες (και άρα αποσπασματικές) μελέτες, ώστε το έργο να μην εκφεύγει της αρμοδιότητάς του.

Πολύ φοβάμαι όμως, ότι, η Περιφέρεια εντάσσει τον προϋπολογισμό του αντιπλημμυρικού έργου Πολυδρόσου Αμαρουσίου στα «έργα» για τα οποία επιχαίρει σήμερα….

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΨΑΛΙΔΙ

Αίτημα των Ψαλιδιωτών Αμαρουσίου ήταν η επανασύσταση παιδικού σταθμού στην περιοχή Ψαλίδι και ο Δήμος ζήτησε τη χρηματοδότησή του από την Περιφέρεια. Υπενθυμίζω εδώ, ότι λόγω της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, οι χρηματοδοτήσεις για έργα δήμων οφείλουν να περνούν από την Περιφέρεια, κατόπιν αιτημάτων και μελετών που αυτοί θα υποβάλλουν. Η ίδια η Περιφέρεια, πέραν της εκ του νόμου διαδικασίας αξιολόγησης των φακέλων, που και αυτή γίνεται από υπηρεσιακούς παράγοντες, με μόνη εμπλοκή πολιτικού την υποχρεωτική τελική υπογραφή της υπηρεσιακής εισήγησης,  ουδεμία άλλη σχέση έχει με το έργο σε οποιαδήποτε φάση του.

Σε συνάντησή του με τον τοπικό σύλλογο, προ της ολοκλήρωσης της ως άνω διαδικασίας αξιολόγησης, ο κ. Καραμέρος δήλωνε τότε ότι το έργο αυτό δεν είναι βέβαιο πως είναι απαραίτητο, και ότι ενδεχομένως να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κατασκευαστικού κλάδου. http://patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=21720:o-syllogos-katoikon-apo-to-psalidi-amarousiou-ston-antiperifereiarxi-giorgo-karamero&catid=276&Itemid=282

Όμως, δεν πάει καιρός, που ο ίδιος κ. Καραμέρος, άλλαξε γνώμη (sic!!) και έτσι, όταν τελικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης του έργου, θριαμβολογούσε και διέδιδε ότι ο νέος παιδικός σταθμός στο Ψαλίδι ήταν δικό του επίτευγμα! http://www.karameros.gr/neo-ergo-sto-marousi-kataskeuh-vrefonipiakou-stathmou/

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

Τον Ιούλιο 2017 ο κ. Καραμέρος, συναντήθηκε με την κ. Κουντουρά, τον ΓΓ του ΕΟΤ και την πρόεδρο του ΙΓΕ που διαχειρίζεται το Δάσος Συγγρού (κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού που διέπεται από τους σκοπούς της διαθήκης της) με σκοπό να καταστήσει το Δάσος Συγγρού –όλως αντίθετα από το σκοπό του- ως  πόλο τουριστικής έλξης στο πλαίσιο ενός συνεργατικού επιχειρηματικού σχηματισμού (cluster) που προωθεί ο ίδιος, με τουριστικό πρόσημο για την Β. Αττική. http://www.karameros.gr/anoigma-tou-tourismou-sti-voreia-athina-me-polo-elxis-to-ktima-syggrou/

Η επιλογή του αυτή καταδικάστηκε ομόφωνα από το ΔΣ Αμαρουσίου με σχετικό ψήφισμα. http://www.maroussi.gr/inst/marousi/gallery/2017/08/23_08_17_psifisma_ds_ds_sigrou_2.pdf

Για … αντιπερισπασμό, ο κ. Καραμέρος παρουσίασε τη χρηματοδότηση της ψηφιοποίησης της βιβλιοθήκης του ΙΓΕ  από την Περιφέρεια, και παρουσιάζει το έργο ως … διάψευση της παλαιότερης κριτικής που δέχτηκε!

http://www.karameros.gr/psifiaki-%CF%80prostasia-ths-gewrgikhs-vivliothikis-tou-ige/

 ΤΟ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Στο Μαρούσι, λειτουργεί το γνωστό σε όλους ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ που εκπαιδεύει παιδιά με νοητική υστέρηση. Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι εργαζόμενοι σε αυτό είχαν μείνει επί μακρόν απλήρωτοι με αποτέλεσμα  να κάνουν επίσχεση εργασίας και το Ίδρυμα αρχές Απριλίου 2017 να κλείσει προσωρινά, με τεράστιες κοινωνικές συνέπειες.

Στο μεταξύ, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου είχαν αιτηθεί στην Περιφέρεια να εγκριθεί πρόταση χρηματοδότησής του, την οποία οι ίδιοι είχαν καταρτίσει και υποβάλει.

Στις 19-4-2017, η Περιφέρεια εγκρίνει την αίτηση αυτή, αλλά δεν το ανακοινώνει. Στις 20-4-2017, ο Αντιπεριφερειάρχης ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραμέρος για πρώτη φορά μετά από μήνες σιωπής, όσο εκτυλισσόταν το πρόβλημα, και –ασφαλώς γνωρίζοντας, αφού πρόκειται για τον τομέα του, την έγκριση της χρηματοδότησης- βγαίνει στη δημοσιότητα διαμαρτυρόμενος για το θέμα, καταγγέλλοντας μάλιστα και την Κυβέρνηση (παρά το ότι στην Περιφέρεια δεν έχει αντιταχθεί στις πολιτικές της).

Αφού δημιουργήθηκε πολιτικό θέμα, στο οποίο ενεπλάκη η Θ. Φωτίου, ο Γ. Πατούλης, η τοπική και νομαρχιακή οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου ανακοινώνεται στις 26-4-2017 από την Περιφέρεια η έγκριση της χρηματοδότησης (χωρίς αναφορά ότι πρόκειται για παλαιότερο αίτημα των εργαζομένων) και οι τοπικές εφημερίδες σχεδόν υμνούν τον κ. Καραμέρο για την… παρέμβασή του!

Μετά δε την αποκάλυψη της επικοινωνιακής διαχείρισης, ο κ. Καραμέρος –φυσικά- ουδέν βγήκε να απαντήσει ή να διαψεύσει!

https://city-leaks.gr/2017/04/29/%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF/

Τελικά ο κ. Καραμέρος ως οικολόγος έμαθε να αλωνίζει σιτάρι για να βγάλει σανό και ως εκλεκτός Αντιπεριφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έμαθε να μας το ταΐζει. Ευτυχώς δεν το τρώμε.

Μαίρη Διακολιού

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου

Δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας