Όταν δεν ξέρεις από μπάλα…

1724
τουρισμού
Ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης είναι φίλος του ποδοσφαίρου. Από καιρού εις καιρόν πήγαινε στο γήπεδο ως φίλαθλος.

Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη εμπλοκή με εξαίρεση –ίσως- μια δυο υποθέσεις καθαρά νομικού ενδιαφέροντος που φέρεται να τον είχε χρησιμοποιήσει η ΕΠΟ. Η όποια σχέση του προκύπτει μόνο από την σχέση που διατηρεί με τον καθηγητή κ. Δρόσο τον οποίο είχε αξιοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής που είχε τοποθετήσει ο κ. Κοντονής τότε στην ΕΠΟ. Για να ασχοληθείς ως αρμόδιος υπουργός με τον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να είσαι ιδιαίτερα μυημένος ή να έχεις συμβούλους με τέτοια ειδίκευση.

Αν ο κ. Γεραπετρίτης είχε ως σύμβουλο τον κ. Δρόσο τότε ατύχησε. Ο κ. Δρόσος είναι ικανός στο να δημιουργεί προβλήματα παρά να λύνει. Αποδείχτηκε περίτρανα στο νόμο που συνέταξε για τις τηλεοπτικές άδειες. Τότε είχε πάρει στο λαιμό του τον υπουργό κ. Παπά. Τώρα -αν έδωσε πράγματι «συμβουλές» παίρνει στον λαιμό του τον κ. Γεραπετρίτη.

Ο υπουργός Επικρατείας πήγε στην Ελβετία για να συναντήσει τους προέδρους της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ. Τον πρώτο τον είδε. Τον δεύτερο, τον κ. Ινφαντίνο δεν θα μπορούσε να τον δει γιατί απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι. Προφανώς δεν φρόντισε κανείς να ενημερώσει τον υπουργό ώστε να μην ανακοινώσει ότι θα τον συναντήσει. Τέλος πάντων. Ο υπουργός επέστρεψε και με δηλώσεις του μας ενημέρωσε ότι συμφώνησε με την ΟΥΕΦΑ ότι θα συνταχτεί τελικά το «μνημόνιο επανεκκίνησής και ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου» το οποίο θα περιλαμβάνει τρία θέματα. Την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας, την διαιτησία και την χειραγώγηση των αγώνων (στοιχηματισμός).

Αν έτσι είναι, τζάμπα το ταξίδι και η ταλαιπωρία. Αυτά τα τρία θέματα είναι στην ατζέντα της Επιτροπής την οπoία προ μηνών έχει συστήσει ο κ. Αυγενάκης (Steering Committee) και στην οποία μετέχουν αξιωματούχοι της ΟΥΕΦΑ, συναρμόδιων υπουργείων, της ΕΠΟ και των ΠΑΕ. Επομένως δεν πρόκειται για κάτι καινούριο αλλά για κάτι που ήδη λειτουργεί, έχει συνεδριάσει και φυσικά δεν έχει παράξει (ακόμα) κάτι.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξέρει ότι το πρόβλημα που καλείται άμεσα να λύσει είναι τι θα γίνει με το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού το οποίο διαπιστώνει κοινή ιδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης και της τροπολογίας που οι συνεργάτες του συνέταξαν και προβλέπει αντί για την ποινή του υποβιβασμού, ποινή αφαίρεσης βαθμών. Ετσι, ο κ. υπουργός επέστρεψε όπως έφυγε. Και επιστρέφοντας έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε πως αν οι ομάδες τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών και δεν αλλάξουν ιδιοκτησία τότε σε κάθε παιχνίδι θα τιμωρούνται με νέα αφαίρεση βαθμών και θα οδηγούνται αντικειμενικά σε υποβιβασμό.

Ναι, αλλά κάτι τέτοιο δεν το προβλέπει η τροπολογία που έφερε στην Βουλή! Αφήστε που μια τέτοια ρύθμιση είναι πιο επαχθής για τον ΠΑΟΚ από τις αντιδράσεις του οποίου οδηγήθηκε ο υπουργός στην «ανάγκη» να φέρει τη σχετική τροπολογία! Πέραν αυτού -αν πιστέψουμε τη σχετική διαρροή από την ΕΠΟ- η ΟΥΕΦΑ δεν συναινεί σε αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου. Αρα δεν ενσωματώνει την τροπολογία και κατά συνέπεια η ποινή που ισχύει είναι ο υποβιβασμός. Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Γεραπετρίτης με την μόλις δεκαπενθήμερη ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο κινδυνεύει να βρεθεί σε δυσμενέστερη πολιτική θέση από εκείνη του υφυπουργού Αθλητισμού (και πλήρως αμέτοχου σε όλα αυτά) Λευτέρη Αυγενάκη. Το σημαντικότερο είναι ότι αυτοί οι χειρισμοί φέρνουν και την κυβέρνηση σε δυσμενή πολιτική θέση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας