Τουρκία: Κατασκευάζει «στρατιώτες-ρομπότ» και μη επανδρωμένα άρματα σε συνεργασία με UAV

824
και μη επανδρωμένα άρματα σε συνεργασία με UAV

Η τουρκική εταιρεία HAVELSAN, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τον «στρατιώτη» ρομπότ “Barkan” στην έκθεση τεχνολογίας  TEKNOFEST που διοργανώνεται στο αεροδρόμιο Atatürk της Κωνσταντινούπολης στις 21-26 Σεπτεμβρίου

Η HAVELSAN, παράλληλα  θα παρουσιάσει και το «σμήνος» UAV  το οποίο αναπτύσσει από το 2018 και μαζί με το Barkan θα μπορούν να λειτουργούν σε ένα κοινό επιχειρησιακό περιβάλλον.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γείτονος, στόχος της τουρκικής αμυντικής  βιομηχανίας είναι  να κάνει τα μη επανδρωμένα οχήματα ξηράς, τα UAV, και τα μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας και υποβρύχια να «μιλούν» μεταξύ τους με ένα αλγόριθμο το οποίο αναπτύσσει η HAVELSAN.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας Δρ.  Mehmet Akif Nacar η λογική πίσω από τον αλγόριθμό είναι όλες οι μη επανδρωμένες πλατφόρμες να λειτουργούν με τη λογική της «αγέλης»

«Εργαζόμαστε συνεχώς για να αποκτήσουμε πείρα σε αυτόνομες τεχνολογίες. Θα παρουσιάσουμε τα αυτόνομα εναέρια  και χερσαία οχήματά μας στο κοινό για πρώτη φορά στο Teknofest, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες»

Στη δήλωσή του, ο Nacar έδωσε πληροφορίες για τις εγχώριες τεχνολογίες στον τομέα της αεροπορίας και της άμυνας από την HAVELSAN.

Εξηγώντας ότι εργάζονται σε αυτόνομα συστήματα από το 2018, ο Nacar εξήγησε ότι η ανάπτυξη έχει επικεντρωθεί  σε 4 κύριους τομείς δραστηριότητας:

Στις τεχνολογίες ελέγχου και διοίκησης, στις τεχνολογίες προσομοίωσης, εθνική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

Ο Nacar επισήμανε ότι η HAVELSAN διαθέτει τέσσερα Κέντρα Ε&Α, τρία στην Άγκυρα και ένα στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι υλοποιούνται υψηλής ποιότητας και καινοτόμα έργα σε αυτά τα κέντρα.

Ακόμη λεπτομέρειες γι το όχημα υποστήριξης πυρών Πεζικού δεν είναι γνωστές, αλλά θα διαθέτει τις ανάλογες κάμερες ημέρας και νύχτας και πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χλστ. Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή  της HAVELSAN Muhittin Solmaz, στόχος της εταιρείας δεν είναι η δημιουργία μόνο ενός τηλεκατευθυνόμενου οχήματος μάχης αλλά η εφαρμογή λογισμικού Τ.Ν ώστε το όχημα να πραγματοποιεί «αυτόνομα» αποστολές στο πεδίο της μάχης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας