Τα «μπουκαλάκια» του ΝΑΤΟ που δικαιολόγησαν τον Πόλεμο κατά του Ιράκ και άλλαξαν τη ροή της ιστορίας

1940
σύμμαχοι

Υπάρχουν γεγονότα που μένουν «καρφωμένα» στο μυαλό για χρόνια, που βασανίζουν τη σκέψη και ζητούν τη δικαίωση της δημοσιότητας. Αναφέρομαι, σε μία έκτακτη και άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, την οποία και παρακολούθησα ως διαπιστευμένος στρατιωτικός συντάκτης. Μία υπουργική Σύνοδος, που κατά την άποψή μου άλλαξε την ροή της παγκόσμιας Ιστορίας.
ΒΑΡΣΟΒΙΑ 22-25 Σεπτεμβρίου 2002, Σύνοδος Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Καλύπτω δημοσιογραφικά, για τον Δημοτικό Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 984» τις εργασίες της Συνόδου.
Πρώτη μέρα, «κλειστή» 6ωρη ενημέρωση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ (την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο τότε ΥΠΕΘΑ Γιάννος Παπαντωνίου), από τον αμερικανό υπουργό Ντ. Ράμσφελντ και στελέχη της CIA. Μόλις επιτέλους τέλειωσε η «ενημέρωση» και αποχωρούσαν οι Υπουργοί, πλησίασα τον Γ. Παπαντωνίου και τον ρώτησα, «τι έλεγε τόση ώρα ο αμερικανός;». Ο Γ. Παπαντωνίου ήταν κάτωχρος, τρομοκρατημένος, με κοιτούσε με ένα ύφος απλανές και μου απάντησε ψιθυριστά. «Το ΙΡΑΚ , ο Σανταμ Χουσείν, διαθέτει φοβερά χημικά όπλα και θα τα χρησιμοποιήσει να καταστρέψει χώρες του ΝΑΤΟ. Οι αμερικανοί δεν αστειεύονται. Πάμε για Πόλεμο» (δήλωση που μετέδωσα αμέσως από το Δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, αλλά μάλλον πέρασε απαρατήρητη!). Δίπλα του, ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ δημοσιογράφος Περικλής Λουκόπουλος, παρακολουθούσε εμβρόντητος τις «αμήχανες» δηλώσεις του μάλλον πανικόβλητου Υπουργού Άμυνας.
Έκανα το αυτονόητο, βρήκα συμβούλους υπουργών που μετείχαν σε αυτή τη πολύ σημαντική άτυπη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, για να πληροφορηθώ, όσο φυσικά είναι αυτό εφικτό, τι ακριβώς είπαν οι αμερικανοί για το Ιράκ.
Συζητώντας με συμβούλους των Υπουργών που παρευρίσκονταν στη Συνεδρίαση, μου αποκάλυψαν ότι οι Υπουργοί της Συμμαχίας παρακολούθησαν έκπληκτοι πράκτορες της CIA, να παρουσιάζουν κάτι μικρούς δοκιμαστικούς σωλήνες και μπουκαλάκια, που υποτίθεται, ότι περιείχαν δείγματα από το χημικά και βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Οι υπουργοί, ο ένας μετά τον άλλο έπαιρναν τα μπουκαλάκια με το υγρό στα χέρια τους τα κουνούσαν πέρα-δωθε , κίνηση χωρίς νόημα και μετά το έδιναν στον άλλο , ώστε να περάσουν από τα χέρια όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ιστορική Υπουργική Σύνοδο, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει τι κάνει και γιατί! Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Ράμσφελντ και είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει να εισβάλουν στο Ιράκ, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τους ομολόγους στο ΝΑΤΟ, ότι η κυβέρνησή του έχει αποφασίσει να υιοθετήσει το δόγμα του προληπτικού στρατιωτικού χτυπήματος, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα Στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, σε οποιαδήποτε περιοχή του Πλανήτη απειληθούν. Το δόγμα αυτό είχε επεξεργαστεί ο Ρίτσαρντ Περλ, ο επονομαζόμενος και «Πρίγκηπας του Σκότους», βασικός παράγοντας της ομάδας των νεοσυντηρητικών που επηρέαζαν αποφασιστικά την Κυβέρνηση Μπους.
Η στρατιωτική επιχείρηση, των αμερικανο-βρετανικών στρατευμάτων κατά του Ιράκ άρχισε στις 20 Μαρτίου 2003, με εντολές, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και από τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ , με στόχο την ανατροπή του τότε ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν και με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εξουδετέρωση των όπλων μαζικής καταστροφής του διαθέτει το Ιράκ, χωρίς να υπάρχει έγκριση του Σ.Α. του ΟΗΕ. Ένα μήνα μετά, ο ίδιος Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, σε δηλώσεις του, υποστηρίζει ότι είναι πιθανόν να μην βρεθούν τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ!
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία , το κόστος του πολέμου στο Ιράκ είναι τραγικά μεγάλο, ασύλληπτο, παρότι μάλλον μετριοπαθές, υπό την έννοια ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα πραγματικά στοιχεία! Σύμφωνα λοιπόν με τα υπάρχοντα και καταγεγραμμένα στοιχεία, είναι 5.302 οι νεκροί αμερικάνοι στρατιώτες,31.018 τραυματίες αμερικανοί στρατιώτεςκαι 468 νεκροί μισθοφόροι. Επίσης 234.561 καταγεγραμμένοι νεκροί ιρακινοί, ενώ 3.1 εκατομμύρια ιρακινοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Το συνολικό κόστος του Πολέμου (στρατιωτικές δαπάνες και καταστροφές των υποδομών του Ιράκ ), περίπου 4 τρισεκ. Δολάρια!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας