Συγκροτούν στρατιωτικό άξονα του «κακού» Τουρκία-Πακιστάν-Αζερμπαιτζάν. Εξελίξεις στη Μεσόγειο

909
Συγκροτούν στρατιωτικό άξονα του «κακού»

Tουρκικές δημοσιογραφικές πηγές που παρακολουθούν το ταξίδι του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, ανέφεραν σε έκτακτο δελτίο την απόφαση για την σύσταση «τριμερής αμυντικής συνεργασίας», της Τουρκίας με Πακιστάν και τους Αζέρους.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Πακιστάν, της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν στη δεύτερη τριμερή συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου στο Ισλαμαμπάντ, δημιουργώντας τον δικό τους γεωπολιτικό και αμυντικό άξονα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Πακιστάν, Arif Alvi για την στάση του προς την Τουρκία και το έργο του στο Κασμίρ, τόνισε στις προσπάθειες της χώρας του στην καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας κατά του Ισλάμ”.

Ο Μ. Τσαβούσογλου συνάντησε τον πρόεδρο του Πακιστάν, κατά την επίσημη επίσκεψή του. Ο Πακιστανός πρόεδρος  είπε ότι οι επενδύσεις της Τουρκίας στο Πακιστάν έφτασαν άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το ζήτημα ως γνωστόν είναι αλλού αφού Τουρκία και Πακιστάν βρίσκονται ήδη σε μυστικές συζητήσεις για συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών στη πυρηνική τεχνολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση, ανάμεσα σε στρατιωτικές αντιπροσωπείες από Τουρκία και Πακιστάν. Η συνάντηση έλαβε χώρα 22-23 Δεκεμβρίου. Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν Mian Muhammad Hilal Hussain και ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Στρατού του Τουρκικού Στρατού, Selcuk Bayraktaroglu, εκπροσώπησαν τις δύο χώρες.

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, ότι συζητήθηκε η παράδοση πυρηνικών στη Τουρκία! Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ismail Demir, επικεφαλής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας και ο Temil Kotil, Διευθύνων Σύμβουλος της Turkish Aerospace Limited (TAI).

Ως στενοί στρατιωτικοί σύμμαχοι επίσης, το πακιστανικό και τουρκικό πολεμικό ναυτικό διατηρούν θερμές και στενές σχέσεις έχοντας όμως σαφείς βλέψεις πλέον σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο αφού η Άγκυρα προωθεί τον δικό της άξονα στην περιοχή κατά του γνωστού άξονα ( Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Γαλλίας).

Οι συνεργασίες μεταξύ των δύο πολεμικών ναυτικών περιλαμβάνουν τακτικές ασκήσεις, επισκέψεις σε λιμάνια, προγράμματα αμοιβαίας εκπαίδευσης και συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.

Εντωμεταξύ, την ίδια περίοδο η Τουρκία σχεδιάζει την δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στο Αζερμπαιτζάν, παρά τις ανακοινώσεις περί του αντίθετου.

Στην πόλη Ganja, οι Τούρκοι θα δημιουργήσουν βάση μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων,ενώ θα ελέγχουν και το ραντάρ στην Γκαμπάλα εποπτεύοντας την Μ.Θάλασσα, την Κασπία και βαθιά μέσα στο Ιράν.

Έτσι γίνεται απολύτως κατανοητή η τριμερή αμυντική συμμαχία τους, και ο λίαν επικίνδυνος άξονας που αναδύεται σε μια τεράστια περιοχή που θα φτάνει την Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας