Ρωσία-Πεσκόφ: Οι Ουκρανοί ψεύδονται, αυτοί πρότειναν το μέρος για τις συνομιλίες

833
Οι Ουκρανοί πρότειναν το μέρος

Iskra: Ο Ζελένσκι εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία όχι για τα συμφέροντα του Ουκρανικού λαού, τα οποία θυσιάζει, αλλά για τα ψυχροπολεμικά σχέδια των ΗΠΑ που αποβλέπουν σε νέα αμερικάνικη κατοχή της Ευρώπης και σε νέο ακρωτηριασμό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η ουκρανική πλευρά πρότεινε το Gomel ως τόπο συνομιλιών με τη Ρωσία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Η πόλη Gomel προτάθηκε από την ουκρανική πλευρά ως τόπος συνομιλιών. Όπως είπαμε νωρίτερα, η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για αυτές τις συνομιλίες στον τόπο που ορίστηκε. Ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Vladimir Medinsky ηγείται της ρωσικής αντιπροσωπείας. Θα κάνει σχετική δήλωση σύντομα», είπε ο Πεσκόφ.

«Έχουμε προειδοποιήσει την ουκρανική πλευρά ότι αυτή τη φορά, τα μέτρα που προβλέπονται από την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης δεν θα ανασταλούν, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη χθες, για το οποίο σας ενημερώσαμε», πρόσθεσε.

Οι διαπραγματεύσεις και το “πινγκ-πονγκ”

Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα πως είναι έτοιμο να διαπραγματευθεί με την Ουκρανία στη Λευκορωσία, απ΄όπου η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική χώρα.

Αντιπροσωπεία με εκπροσώπους των “υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, κυρίως της προεδρικής διοίκησης έφθασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας, τον οποίο επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι στην πόλη Gomel της Λευκορωσίας, επειδή η χώρα αυτή λειτουργεί ως βάση οπισθοφυλακής στην εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι “οποιαδήποτε άλλη πόλη” θα ήταν κατάλληλη.

“Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού. Προτείναμε όλες αυτές τις πόλεις. Και οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας βόλευε”, είπε σε βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Το Κρεμλίνο είχε κάνει ήδη λόγο για συνομιλίες προχθές Παρασκευή, όμως Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν πει πως δεν επρόκειτο για σοβαρή πρόταση, με τη Μόσχα να επιδιώκει να εξασφαλίσει την παράδοση της Ουκρανίας.

Εξάλλου, αμέσως πριν από την πρόταση για διάλογο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε καλέσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει πραξικόπημα και είχε χαρακτηρίσει τις αρχές της χώρας “συμμορία ναρκομανών και νεοναζί”.

Ο Πούτιν, με την ευκαιρία της Ημέρας των Ειδικών Δυνάμεων, χαιρέτισε τον ρόλο αυτών των τελευταίων στην εισβολή, εκφράζοντας “μια ιδιαίτερη αναγνώριση σε εκείνους που με ηρωισμό κάνουν το καθήκον τους” στην Ουκρανία στην οποία εισέβαλε η Ρωσία, παρά τη διεθνή κατακραυγή, την περασμένη Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας