Η απαράδεκτη αυτή αναφορά του προέδρου έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής τα έτη 2017 και 2018 και αποτελεί την απάντηση που έδωσε στις επισημάνσεις του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, ότι παρότι έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την πρώτη επίσημη καταγγελία του ΚΚΕ την 1/12/2016, ακολούθησε δεύτερη καταγγελία το 2017, ενώ έγινε επίσημη καταγγελία για νέο κρούσμα και στις 18/1/2019, το μόνο που έχουν να δείξουν οι αρμόδιες αρχές και κυρίως η ΑΔΑΕ είναι μια άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία.
Ο Μ. Συντυχάκης επισήμανε ότι ακόμα και από τη σχετική έκθεση της ίδιας της ΑΔΑΕ για την υπόθεση αυτή «βγαίνουν πολύτιμα συμπεράσματα, τα οποία σαφέστατα υποδηλώνουν ότι για να έχει κάποιος πρόσβαση και δυνατότητα χρήσης μιας τόσο εξειδικευμένης τεχνολογίας υποκλοπών σημαίνει ότι είναι και γνώστης του αντικειμένου», όσο και αν η ΑΔΑΕ καταλήγει στο αντιφατικό συμπέρασμα ότι «δεν διαπιστώθηκε κάποιο γεγονός το οποίο να συνιστά παραβίαση του απορρήτου».
«Φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι εμποδίζουν να πάει η υπόθεση σε βάθος. Αυτό σημαίνει συγκάλυψη», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και τόνισε πως «δεν θα αφήσουμε το ζήτημα. Θα τα εξαντλήσουμε όλα αυτά τα περιθώρια», προσθέτοντας πως «το ερώτημα είναι: Τι προτίθεται να κάνει η ΑΔΑΕ, με την πληθώρα των αρμοδιοτήτων που έχει, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος, έτσι όπως αναδείχθηκε και στο πόρισμα της ΑΔΑΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα και αυτός είναι ο ρόλος της ΑΔΑΕ, μιας και συζητάμε περί διαφάνειας και διαφθοράς. Εάν μια τόσο σοβαρή υπόθεση υποκλοπών με την εμπλοκή κομμάτων πάει για “θάψιμο“, ενώ με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα θα μπορούσε άμεσα να διαλευκανθεί, φανταστείτε τι γίνεται με τον απλό κόσμο, ο οποίος είναι εκτεθειμένος στα κυκλώματα παρακολούθησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.