Πολιτικά υποκριτική η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία

1601
λαός
  • Τα ΝΑΤΟικά σχέδια και οι πολεμικές βιομηχανίες οι κερδισμένοι από την ένταση Ελλάδας και Τουρκίας.

Την πολιτικά υποκριτική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία καταδίκασε, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Πιο συγκεκριμένα, στην συζήτηση για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Νίκος Χουντής υπογράμμισε ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας δίνει «έναυσμα για ένα νέο κύμα στρατιωτικών εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία, αφαιρώντας έτσι σημαντικούς, για την ευημερία των δύο λαών, πόρους» και χαρακτήρισε ως «πολιτικά υποκριτική» την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δεδομένο ότι «οι ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες συνεχίζουν να πουλάνε όπλα στην Τουρκία και που κερδίζουν τα περισσότερα από την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

Καταλήγοντας ο Νίκος Χουντής σημείωσε ότι «οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίες της ΕΕ» είναι αυτοί που αναζητούν την αστάθεια και την όξυνση στην περιοχή, ώστε να τις εκμεταλλευτούν ως «ευκαιρίες οικονομικού κέρδους και πολιτικής ισχύος».

Εδώ θα βρείτε το βίντεο της παρέμβασης του Νίκου Χουντή:

Ολόκληρη η παρέμβαση του Ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκου Χουντή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Τον τελευταίο καιρό η Τουρκία έχει επιλέξει τον δρόμο της επιθετικότητας και της πρόκλησης στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο χωρών της ΕΕ.

Η επιθετικότητα αυτή, εκτός των άλλων, δίνει το έναυσμα για ένα νέο κύμα στρατιωτικών εξοπλισμών σε Ελλάδα και Τουρκία, αφαιρώντας έτσι σημαντικούς, για την ευημερία των δύο λαών, πόρους.

Στην επιθετικότητα αυτή της Τουρκίας, αντέδρασε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με μια πολιτικά υποκριτική ανακοίνωση που ζητά, απλώς από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πολιτικά υποκριτική, γιατί είναι οι ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες που συνεχίζουν να πουλάνε όπλα, στην Τουρκία που κερδίζουν τα περισσότερα από την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή ζητείται αύξηση των στρατιωτικών δαπανών του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου.

Οι λαοί ζητούν ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Αντίθετα είναι οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της πολεμικής βιομηχανίες της ΕΕ που αναζητούν στην αστάθεια και την όξυνση, ευκαιρίες οικονομικού κέρδους και πολιτικής ισχύος.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας