Ουκρανία: ασκήσεις ΝΑΤΟ στην Αζοφική Θάλασσα, η Μόσχα απαντά “ξεχάστε το”

1517
ΝΑΤΟ
Η Μόσχα δεν θα επιτρέψει την είσοδο πλοίων του ΝΑΤΟ στην Θάλασσα του Αζόφ με σκοπό να διεξάγουν κοινές ασκήσεις μεταξύ της συμμαχίας και της Ουκρανίας εκεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Ακσόνοφ στην ρωσική Izvestia.

Η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα είπε ο κυβερνήτης της Κριμαίας.

Το ΝΑΤΟ επιχειρεί με έναν ύπουλο τρόπο να δημιουργήσει εκ νέου μια ουκρανική κρίση εφαρμόζοντας την τακτική «νέες κυρώσεις» κατά της Ρωσίας με οποιαδήποτε αφορμή.

Εν ολίγοις η Ουάσινγκτον έχει σκεφτεί μια στρατηγική με την οποία θα προκαλεί την Μόσχα οπουδήποτε και για οτιδήποτε εν συνεχεία θα θέτει τον οργανισμό προπαγάνδας των ΜΜΕ που έχει υπό τον έλεγχό της για να εμφανίζει την Ρωσία ως την «κακιά» της όποιας υπόθεσης και στην συνέχεια θα επιβάλλει κι άλλες κυρώσεις με την προοπτική κάποτε η Ρωσία να είναι εντελώς απομονωμένη από όλο τον πλανήτη.

Επειδή όμως αυτό δεν συμβαίνει οι Αμερικανοί προχωρούν σε ένα σχέδιο διαχωρισμού του πλανήτη σε δύο παρατάξεις εν γνώση τους.

Θέλουν τον απόλυτο έλεγχο του λεγόμενου δυτικού κόσμου και πλήρη αποκοπή από όσες χώρες θα ταχθούν στο σινορωσικό μπλόκ Μόσχας-Πεκίνου οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα αποδολαριοποιήσουν τις οικονομίες τους τα επόμενα 10 χρόνια.

Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ είπε ότι η Συμμαχία ανησυχεί για την κατάσταση αποσταθεροποίησης στη Θάλασσα του Αζόφ. Εν μέσω εντάσεων, οι αντι-ρωσικές κυρώσεις έχουν δημιουργήσει τρομερά προβλήματα στη Ρωσία.

«Πιθανόν, οι ουκρανικές αρχές ελπίζουν ότι οι προκλήσεις τους θα οδηγήσουν στον επόμενο γύρο αντιρωσικών κυρώσεων. Είναι όμως ειρωνικό ότι, παρόλο που η Ρωσία δέχεται κυρώσεις, η Ουκρανία θα δεχθεί τις συνέπειες, καθώς από τη μία πλευρά το Κίεβο χάνει δισεκατομμύρια. ενώ από την άλλη πλευρά, είναι ικανοποιημένη από αυτές τις κυρώσεις ενώ ζητά και καινούριες», τόνισε ο Aksyonov.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι αδύνατο τα πλοία να εισέλθουν στη Θάλασσα του Αζόφ χωρίς την άδεια της Μόσχας, καθώς η συνθήκη με την Ουκρανία απαιτεί τη συγκατάθεση και των δύο χωρών γι ‘αυτό.

Το ΝΑΤΟ επιμένει ότι τα ύδατα της Ουκρανίας πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλα τα πλοία, δεδομένου ότι αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα πλοία μελών της Συμμαχίας, τα οποία διατηρούν εμπορικές σχέσεις με το Κίεβο.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι ο οργανισμός ανησυχεί για τα αποσταθεροποιητικά βήματα της Ρωσίας στη Θάλασσα του Αζόφ και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας.

Στο ΝΑΤΟ δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Κριμαία είναι ρωσική, με ρωσικό πληθυσμό που έχει ρωσική συνείδηση. Παραβλέπουν επίσης ότι εδώ και 4 χρόνια τα παιδιά της Κριμαίας λαμβάνουν αμιγώς ρωσική παιδεία και βλέπουν μόνο την ρωσική σημαία.

Ήδη οι μελλοντικές γενιές έχουν ενταχθεί στην ρωσική κοινωνία.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ δείχνουν τις διαθέσεις τους κατά των Ρώσων καθώς θέλουν να αποχωρήσουν μονομερώς από μια σημαντική συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών με την οποία μπήκε ουσιαστικά τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει στις 20 Οκτωβρίου πως η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), που υπογράφηκε το 1987, επειδή -όπως υποστήριξε- οι Ρώσοι παραβιάζουν τη συμφωνία.«Το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη νέων ρωσικών πυραύλων. Δεν υπάρχουν νέοι αμερικανικοί πύραυλοι στην Ευρώπη, όμως υπάρχουν περισσότεροι ρωσικοί πύραυλοι, ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και οι πύραυλοι αυτοί θέτουν σε κίνδυνο τη συνθήκη INF», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.«Ως εκ τούτου, καλούμε τη Ρωσία να διασφαλίσει ότι συμμορφώνεται πλήρως και με διαφάνεια προς τη συνθήκη INF», πρόσθεσε.

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, με μια ουσιώδη διαφορά: Η Ρωσία έχει καταφέρει να δημιουργήσει κοινό μπλοκ με Κίνα, Ινδία και όπως φαίνεται και Τουρκία.

Έχει δημιουργηθεί μια τεράστια Ριμλαντ (Ευρασία) η οποία έχει τόσο μεγάλο μέγεθος που καθιστά την περικύκλωση της από τις ναυτικές δυνάμεις, αδύνατη.

1 σχόλιο

  1. Την Γερμανία “ξεχάσατε” να αναφέρετε στους συμμάχους της Ρωσίας και της Κίνας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας