Οι Ταλιμπάν παραδίδουν σε Τουρκία-Κίνα ορυκτό πλούτο-Σπάνιες γαίες τρισ. δολαρίων

2176
Ταλιμπάν παραδίδουν σε Τουρκία

Κίνα και Τουρκία θα ελέγξουν την παγκόσμια βιομηχανική και τεχνολογική παραγωγή!

“Βόμβα” για την περιφερειακή ειρήνη σταθερότητα αλλά και την Ηγεμονία ΗΠΑ και Δύσης εξαπέλυσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Suheyl Şahin.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν έθεσε για πρώτη φορά θέμα εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου του Αφγανιστάν μαζί με την Τουρκία. Το θέμα που άνοιξε είναι τεράστιο καθώς αφορά την εθνική ασφάλεια κρατών…

Το ερώτημα εδώ είναι γιατί οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν αποθέματα τρισ. δολαρίων στα χέρια της Τουρκίας και της Κίνας. Πώς επέτρεψε κάτι τέτοιο το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ;

Ο έλεγχος των σπάνιων γαιών μπορεί να καταστήσει τελείως αυτόνομο τον Ευρασιατικό άξονα απέναντι στην Δύση και στο ΝΑΤΟ.

To πρόβλημα αφορά άμεσα και την χώρα μας καθώς η τεχνολογία και η βιομηχανική παραγωγή της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει άλματα.

“Θα συνεργαστούμε με Τουρκία για τον ορυκτό πλούτο”

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Suheyl Şahin, δήλωσε σχετικά:

“Ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, τη στήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Χρειαζόμαστε τη φιλία, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και του ανέγγιχτου πλούτου που κρύβεται στο υπέδαφός μας.

Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την επεξεργασία του πλούτου της χώρας μας.

Αντίθετα με όσα διαδίδονται, εμείς οι Ταλιμπάν είχαμε στενές σχέσεις με την Τουρκία. Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για εμάς, μια σεβαστή και ισχυρή χώρα στον κόσμο, και ένα έθνος και κράτος που έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση για την Ισλαμική Ούμα.

Από την άλλη πλευρά, οι δεσμοί της Τουρκίας με το Αφγανιστάν δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη χώρα. Δηλώνω ανοιχτά ότι ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, χρειαζόμαστε τη φιλία, την υποστήριξη και τη συνεργασία της Τουρκίας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Το Αφγανιστάν έχει πλούσιο υπόγειο πλούτο. Δεν έχουμε όμως τη δύναμη να τον επεξεργαστούμε. Ολόκληρη η υποδομή μας κατέρρευσε λόγω της κατοχής και των ληστών ηγεμόνων. Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, της οικονομίας, των κατασκευών και της ενέργειας και στην επεξεργασία του παρθένου υπόγειου πλούτου.

Είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μας ότι οι Τούρκοι αδελφοί μας θα παίξουν ενεργό ρόλο σε αυτά τα ζητήματα, αμέσως μετά την πλήρη διαμόρφωση των εσωτερικών ισορροπιών».

Σε Τουρκία και Πεκίνο οι σπάνιες γαίες

Είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, πως η μεγαλύτερη ποσότητα του ορυκτού πλούτου του Αφγανιστάν και των σπάνιων γαιών θα καταλήξουν στην Κίνα και στην Τουρκία. Ήδη δραστηριοποιούνται κινεζικές εταιρείες στην χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αφγανιστάν διαθέτει ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο που αγγίζει τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου σιδηρομεταλλεύματος, χαλκού, κοιτάσματα νιοβίου και κοβάλτιο, λανθάνιο, νεοδύμιο, δημήτριο, καθώς και φλέβες αλουμινίου, χρυσού, αργύρου, ψευδάργυρου, υδράργυρου και λιθίου.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό ορυκτό που διαθέτει το Αφγανιστάν, είναι οι σπάνιες γαίες (REE).

Πρόβλημα εθνικής ασφαλείας για ΗΠΑ

Οι σπάνιες γαίες είναι στρατηγικά το πιο σημαντικό ορυκτό στον κόσμο σήμερα. Χωρίς σπάνιες γαίες δεν μπορούν να κατασκευαστούν προϊόντα ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια.

Για παράδειγμα με τις σπάνιες γαίες κατασκευάζονται εξαρτήματα υπολογιστών, λέιζερ, μπαταρίες, οπτικές ίνες, συστήματα πλοήγησης και καθοδήγησης πυραύλων και αρμάτων μάχης, κινητήρες μαχητικών, δορυφόροι κτλ.

Η Κίνα έχει ήδη το μονοπώλιο καθώς παράγει το 97% των Σπάνιων Γαιών στον κόσμο. Αν αποκτήσει πρόσβαση και στα κοιτάσματα του Αφγανιστάν, τότε θα καταφέρει να ελέγξει όλη την παγκόσμια αγορά και να επιβραδύνει την ανάπτυξη ΗΠΑ ακόμη και Ρωσίας…

Οι κινεζικές εταιρείες China Metallurgical Group Corp., Jiangxi Copper Corporation και Zijin Mining Group Company δραστηριοποιούνται ήδη στο πεδίο χαλκού Aynak στην επαρχία Λογκάρ στο κεντροανατολικό Αφγανιστάν.

Πηγή: warnews247 – Βασίλης Καπούλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας