Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία τα τελευταία χρόνια εργάζεται για την ανάπτυξη δικών της αμυντικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκς και ελικοπτέρων μάχης
Η πόρτα της Τουρκίας παραμένει ανοιχτή για τις ξένες εταιρείες μηχανοκατασκευών, οι οποίες θα ενδιαφέρονταν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παραγωγής του TF-X, του πρώτου τουρκικού μαχητικού αεροπλάνου, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.
Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία τα τελευταία χρόνια εργάζεται για την ανάπτυξη δικών της αμυντικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκς και ελικοπτέρων μάχης, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητές της εν μέσω μαχητικών απειλών και συγκρούσεων κατά μήκος των νότιων συνόρων της.
Τον περασμένο χρόνο, ο τουρκικός όμιλος Kale υπέγραψε συμφωνία με τη βρετανική εταιρεία Rolls Royce για την κατασκευή των κινητήρων που θα εφοδιάζουν το TF-X. Οπως δήλωσε ο Ντεμίρ, οι συζητήσεις με τη Rolls Royce συνεχίζονται, αλλά η Τουρκία θεωρεί κόκκινη γραμμή να έχει πλήρη πρόσβαση στην τεχνογνωσία των κινητήρων και να διατηρεί την αποκλειστική κυριότητά τους.
Μιλώντας σε τελετή για την υπογραφή συμφωνίας με τη στρατιωτική βιομηχανία TR Motors αναφορικά με την κατασκευή του αεροσκάφους, ο τούρκος αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι σύντομα θα αρχίσει η κατασκευή αρμάτων μάχης Altay, αποκλειστικά τουρκικής κατασκευής.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αγκυρα δίνει μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη εθνικής αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια. Μόνο το πρόγραμμα για την κατασκευή των Altay έχει προϋπολογισμό επτά δισ. ευρώ.