Περίεργη τροπή παίρνουν τα πράγματα με την ψήφιση ή όχι των μέτρων της αξιολόγησης από την αντιπολίτευση.
Τίθεται όλο και πιο ανοικτά το θέμα της ψήφισης των μέτρων από την αντιπολίτευση ή όπως ο Wolfagang Schaeuble, κυνικά και μακάβρια, επεσήμανε την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί ένας τρόπος, ώστε η νομοθέτηση των μέτρων να έχει υπόσταση ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους.
Στην ουσία ο Schaeuble καλεί σε ακόμη πιο ανοικτή και βάναυση αντιδημοκρατική εκτροπή στη χώρα.
Ο W. Schaeuble στην πραγματικότητα δεν θέλει απλώς να δεσμεύσει στα μέτρα από το 2019 και έπειτα την Ν.Δ του Κυρ. Μητσοτάκη, κάτι άλλωστε που είναι 100% δεδομένο από ένα από τους πλέον πιστούς εγχώριους πολιτικούς υπαλλήλους της Γερμανίας, στον οποίο ο W. Schauble έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.
Ο W. Schaeuble θέλει στην ουσία να δεσμεύσει τη χώρα στα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, ακόμα και αν στην κυβέρνηση έρθουν αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Επιδιώκει με δυο λόγια να υπάρχει ένας ωμός εκβιασμός στον ελληνικό λαό, πως τυχόν άνοδος στην κυβέρνηση μη αρεστών στη Γερμανία δυνάμεων, θα έχει ως αποτέλεσμα τη σύγκρουση με το Βερολίνο και τους εταίρους της ΕΕ, αν παραβιαστούν οι δεσμεύσεις για την εφαρμογή των μέτρων.
Ο W. Schaeuble, με τις δηλώσεις του, δίνει την χαριστική βολή στο Σύνταγμα και στη λαϊκή ετυμηγορία, αφού θεσμικά προσπαθεί να θωρακίσει ως δεδομένη την πολιτική που θα ακολουθηθεί με το 2019, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών και ανεξάρτητα αν ο λαός φέρνει στο προσκήνιο αντιμνημονιακά κόμματα με ριζοσπαστικό προσανατολισμό.
Ο νέος ”Ευρωπαϊκός” ολοκληρωτισμός και φασισμός αναδεικνύεται σε όλο το μεγαλείο του, υπό την μπότα του 4ου Γερμανικού οικονομικού Ράιχ και ενός διάτρητου κοινοβουλευτικού προσωπείου κουρελόχαρτου.
Κ.Μ
Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ:
Ο Wolfgang Schaeuble θέτει θέμα δέσμευσης και της αντιπολίτευσης στα μέτρα που πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα και θα ισχύσουν αργότερα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «σε όλες τις χώρες με πρόγραμμα, επέμεναν οι θεσμοί να υπογράφονται μελλοντικά μέτρα και από την ανιπολίτευση, ανεξάρτητα από τη διενέργεια εκλογών. Δεν πρόκειται για κάτι καινούριο».
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο συνταξιοδοτικό λέγοντας πως οι αλλαγές δεν πρόκειται να υλοποιηθούν πριν από το 2020. «Μέχρι τότε όμως θα υπάρξουν εκλογές στην Ελλάδα και κανένας δεν ξέρει την εξέλιξη. Η αντιπολίτευση φυσικά τώρα λέει ‘είμαστε εναντίον’, αλλά θα βρούμε κάποια διατύπωση για να έχει υπόσταση η νομοθέτηση των μέτρων, ανεξάρτητα από τις εκλογές και την έκβασή τους. Αυτό έγινε και σε άλλες χώρες και παλιότερα στην Ελλάδα» ανέφερε.
Νωρίτερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών είχε χαρακτηρίσει «περιέργη» την απαίτηση του ΔΝΤ να ζητά και από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα να στηρίξει τα μέτρα μετά το 2019.
«Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε ο Sapin συμπληρώνοντας πως πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως.
Πάντως, το Ταμείο διέψευσε τους ισχυρισμούς αυτούς. Αξιωματούχος του ανέφερε πως το Ταμείο δεν έχει ζητήσει κανενός είδους διαβεβαιώσεις από την ελληνική αντιπολίτευση.