Λαφαζάνης: Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, σχέσεις με Συρία, διακοπή κυρώσεων στην Ρωσία

1838
λαφαζάνης

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε και ο Διον. Φλαμιάτος, μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε συναντήθηκαν σήμερα με τον Mohammed Elaguz, επικεφαλής της Al-Fatah Ελλάδας και αντιπρόεδρο της Al-Fatah Ευρώπης κα τον Hussein Alsiksik, επικεφαλής της Al-Fatah Αθήνας και είχαν τηλεφωνική συνομιλία με τον Iosif Issa, επικεφαλής της Al-Fatah στην Ευρώπη.
Ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε για άλλη μια φορά στην ηγεσία της Al-Fatah στην Ελλάδα και την Ευρώπη την αμέριστη αγωνιστική αλληλεγγύη της Λαϊκής Ενότητας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση Trump για την Ιερουσαλήμ και την απεριόριστη καταδίκη της στη βαρβαρότητα που επιδεικνύουν έναντι του λαού της Παλαιστίνης οι σιωνιστές του Ισραήλ.
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που ανέλαβαν πρόσφατα από κοινού η ΛΑ.Ε, η Al-Fatah και άλλες μαχόμενες παλαιστινιακές οργανώσεις.
Ο Παν. Λαφαζάνης συμφώνησε με την Al-Fatah να επισκεφθεί σύντομα αντιπροσωπεία αγωνιστών και αλληλέγγυων από την Ελλάδα τα Ιεροσόλυμα για να έχει επιτόπου συναντήσεις και ενημέρωση για την κατάσταση και να εκφράσει πιο ουσιαστικά την στήριξή της στην απελευθερωτική υπόθεση του παλαιστινιακού λαού.
Μετά την συνάντηση ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Ελλάδα χρειάζεται να σταματήσει να είναι ευρωατλαντικό προτεκτοράτο και να αναπτύξει μια νέα ανεξάρτητη και πολυσχιδή εξωτερική πολιτική, ειδικότερα στην περιοχή μας και με στόχο έναν νέο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό ρόλο της Ελλάδας με όραμα μια νέα Μεσόγειο και μια νέα Μέση Ανατολή, πεδία ειρήνης, σεβασμού του διεθνούς δικαίου, συνεργασίας και συνανάπτυξης, χωρίς κατοχές, εδαφικές βλέψεις, πολέμους και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης η Ελλάδα οφείλει εδώ και τώρα:
Πρώτον: Να αναγνωρίσει άμεσα και πλήρως το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ,
Δεύτερο: Να αποκαταστήσει άμεσα και πλήρως τις διπλωματικές σχέσεις με την Συρία και τη νόμιμη κυβέρνησή της και να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο για την ειρήνευση στην χώρα αυτή.
Τρίτον: Να σταματήσει εδώ και τώρα της συμμετοχή της σε κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με στόχο την στρατηγική αναβαθμισμένη συνεργασία με αυτήν την μεγάλη χώρα.

Οι προτάσεις αυτές αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα μπροστά στον καινούργιο χρόνο, για να μπορέσει η χώρα μας να χαράξει νέους προσανατολισμούς και να προασπίσει τα εθνικά και οικονομικά της συμφέροντα και ειδικότερα την ασφάλειά της και την ειρήνη στην περιοχή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας