Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ζητεί «αγώνα κατά Ρωσίας»-Απάντηση Μόσχας: Αλλοτριωμένη από Ουάσιγκτον

1652
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ζητεί «αγώνα κατά Ρωσίας

Ως «αλλοτριωμένη και πλήρως εξαρτώμενη» από την Ουάσιγκτον και τους γενικότερα τους αντιρωσικούς κύκλους της Δύσης, κρίνει την θέση που διατύπωσε κατά της Ρωσίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

Μιλώντας σε ανταποκριτή του defencenet.gr στην ρωσική πρωτεύουσα τόνισε: «Θυμίζω την θέση του προέδρου μας Β.Πούτιν: “Η ρωσική απειλή είναι μια εφεύρεση όσων θέλουν να επωφεληθούν από τον ρόλο τους ως πρωτοπόρος στον αγώνα κατά της Ρωσίας, για να λάβουν κάποια μπόνους και προτιμήσεις για αυτό”».

Και η ίδια πηγή κατέληξε: «Δεν απειλούμε κανέναν. Εμείς απειλούμαστε από καταστάσεις όπως η στρατιωτική ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία» «φωτογραφίζοντας» τις πωλήσεις των τουρκικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, ειδικά των οπλισμένων UAV Bayractar TR2 τα οποία ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί στις περιοχές της Νέας Ρωσίας κατά του ρωσικού πληθυσμού και την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία μέσω του λιμένος της Αλεξανδρούπολης.

Η αφορμή για την ρωσική αποδοκιμασία των θέσεων που διατύπωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας, μέσω του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, είναι ανάλογη της πρωτοφανούς ρητορικής που χρησιμοποίησε ο Έλληνας ΥΕΘΑ στην 15η Ετήσια Άμυνας της Βαλτικής Διάσκεψης με θέμα «Η νέα στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ» και της ομιλίας του με αντικείμενο «Νέο στρατηγικό σχέδιο για την άμυνα από οποιαδήποτε πιθανή ρωσική επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα»! 

Ως γνωστόν η Ελλάδα, επί Κ.Μητσοτάκη, αφού «επικράτησε κατά κράτος» της Τουρκίας πέρσι, όταν το ερευνητικό “Oruc Reis”, συνοδεία του τουρκικού Στόλου, επί τρεις μήνες έκανε ανενόχλητο έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα έξι μίλια από τα ελληνικά νησιά του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων (όπως ο ίδιος ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, απόστρατος αντιναύαρχος Α.Διακόπουλος, παραδέχθηκε δημοσίως), τώρα ανέλαβε και την προστασία των βαλτικών κρατιδίων από… την Ρωσία!

«Το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για έναν μακροπρόθεσμο αγώνα με τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείεται κανένα σενάριο», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Και όταν εννοεί «χωρίς να αποκλείεται κανένα σενάριο» προφανώς περιλαμβάνει και την χρήση…πυρηνικών όπλων!

Και συνέχισε: «Το ΝΑΤΟ πρέπει να προωθήσει τις κοινές αξίες που στηρίζουν τη διατλαντική κοινότητα. Στην Ανατολή, οι ενέργειες της Ρωσίας φαίνεται να απαξιώνουν τη φιλελεύθερη διεθνή τάξη που υπερασπίζεται ανοιχτά το ΝΑΤΟ. 

Η Ρωσία αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο που δεν μπορεί να νικήσει και, μακροπρόθεσμα, η υπερβολική στρατιωτική επέκτασή της, σε συνδυασμό με μια αδύναμη οικονομία, είναι πιθανό να υπονομεύσει τη θέση της.

Ωστόσο, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μία από τις μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις, η Μόσχα θα παραμείνει ένας σημαντικός παίκτης ικανός να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές».

Εδώ πραγματικά δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσει κανείς ή να κλάψει: Μιλάει η ελληνική κυβέρνηση για η υπερβολική στρατιωτική επέκτασή της (σ.σ.: Ρωσίας) σε συνδυασμό με μια «αδύναμη οικονομία» που θα προκαλέσει «σοβαρές επιπλοκές».

Δηλώνει δηλαδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη που κατάντησε τη χώρα «να μην έχει ούτε μαντήλι να κλάψει» και… εκλιπαρούσε πριν δύο εβδομάδες τη Ρωσία να ανοίξει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου για να ζεσταθούν οι Έλληνες που θα πάγωναν τον χειμώνα (γιατί η ίδια η κυβέρνηση έκλεισε τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια λιγνίτη), ότι «η Ρωσία έχει αδύναμη οικονομία»!

Και μάλιστα συστήνει στο ΝΑΤΟ:  «Να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τους πόρους για να δώσει μια αξιόπιστη, ισορροπημένη, αναλογική απάντηση στη ρωσική επιθετικότητα, και να συνεχίσει να ενισχύει τις θέσεις του»!

Και αφού ζήτησε «πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της συμφωνημένης θέσης του ΝΑΤΟ για την άμυνα και τον περιορισμό των προσπαθειών της Ρωσίας» τελικά προτείνει και μία στρατηγική διέξοδο στη Ρωσία: «Να υπάρξει  ουσιαστικός διάλογο με τη Μόσχα για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, λάθος υπολογισμοί και ακούσια κλιμάκωση. Επομένως πρέπει να διεξαχθεί διάλογος για να αποφευχθεί μια ακούσια κλιμάκωση. Πρέπει να είμαστε σε επαφή με τη Μόσχα, αλλά και να υποδείξουμε ξεκάθαρα στην ρωσική πλευρά τις {κόκκινες γραμμές” μας, ποιες είναι τελικά οι υποχρεώσεις μας».

Κάπως έτσι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, δικηγόρος στο επάγγελμα και «υπουργός Εθνικής Άμυνας» του Κ.Μητσοτάκη, έθεσε τις «κόκκινες γραμμές» του ΝΑΤΟ… στη Ρωσία του Β.Πούτιν και συνακόλουθα στο CSTO, δηλαδή της στρατιωτικής συμμαχίας των χωρών που καλύπτουν το 1/6 του χερσαίου εδάφους του πλανήτη κι έχουν το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο της ιστορίας.

Πώς να μας πάρουν μετά στα σοβαρά; Σε Ανατολή και Δύση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας