Κουκουλώνουν το σκάνδαλο Novartis. Η Ν.Δ κατέθεσε αποπροσανατολιστική προανακριτική για Παπαγγελόπουλο

1486
novartis

Τα κατάφεραν μιά χαρά Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ και τα μεγάλα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα, που έχουν στο χέρι, να κουκουλώσουν το μέγα σκάνδαλο της Novartis, το οποίο στοίχισε στον ελληνικό λαό πολλά δις ευρώ. Όπως το σύστημα έχει καταφέρει μέχρι τώρα να σκεπάσει, άλλοτε κυνικά και άλλοτε με μαεστρία, όλα τα μεγάλα σκάνδαλα της ελληνικής δημόσιας ζωής, βλ. Siemens και να βγάλει λάδι όλους τους μεγαλόσχημους υπεύθυνους.

Έτσι, μετά και την κατάθεση από τη Ν.Δ πρότασης για για Προανακριτική Επιτροπή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο παίζεται η τελευταία πράξη του κακόγουστου θέατρου.

Σκάνδαλο Novartis πλέον δεν υπάρχει με το οποίο η εταιρεία με υπερτιμολογήσεις και αθρόες συνταγογραφίες έφαγε το καταπέτασμα (4-5 δις τουλάχιστον) από το δημόσιο και έγδυσε το ασφαλιστικό σύστημα και τον ελληνικό λαό.

Και όπως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ή αν υπάρχει δεν μπορεί, τάχα, να γίνει τίποτα για την αποκάλυψή του, έτσι δόθηκαν με αποφάσεις της αδέκαστης δικαιοσύνης στην κοινωνία ασπροπρόσωπα όλα τα “μπουμπούκια” πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ και έμεινε μόνο ο Λοβέρδος με δικαστικές εκκρεμότητες για ξεκάρφωμα αλλά οσονούπω και αυτός θα βγει αμόλυντος. Πέραν του ότι δεν υπάρχουν για το σκάνδαλο ποινικά υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα, πρωθυπουργοί, υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς (όλα η Novartis τα έτρωγε και αυτοί κοιμόντουσαν), δεν έχει αποδοθεί αλλά αντίθετα έχει κουκουλωθεί και κάθε ευθύνη των διοικούντων της Novartis στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, όπως και κάθε ευθύνη των ιατρικών και νοσομομειακών κυκλωμάτων που συνταγογραφούσαν αβέρτα τα φάρμακα της και φυσικά όχι μόνο αυτά με τόση ευκολία και ασυνειδησία, όπως πίνεις ένα ποτήρι νερό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγματι, ανακινώντας μόνο και μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και εκλογικών εντυπώσεων κατά της Ν.Δ το σκάνδαλο Novartis, χωρίς σχέδιο και στρατηγική για να ρίξει φως και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, έπεσε ο ίδιος στην παγίδα του και έδωσε μιά θαυμάσια πάσα “αθώωσης” στη Ν.Δ, που την επέστρεψε στο γήπεδο του, βρίσκοντας ως κατάλληλο θύμα και σάκο του μποξ, τον Ρασπούτιν πράγματι, Δ. Παπαγγελόπουλο.

Τι απέμεινε μόνο απ’ αυτήν την υπόθεση; Απέμεινε να “κυνηγηθεί” με Προανακριτική της Βουλής (στην ουσία δεν θα πάθει τίποτα και αυτός!) ο Δ. Παπαγγελόπουλος για τις παρεμβάσεις του σε δικαστές μόνο και μόνο για να παιχτεί ένα πολύμηνο αποπροσανατολιστικό θέατρο στην πολιτική ζωή με ύβρεις, γαργαλιστικά κουτσομπολιά και προσωπικές επιθέσεις για το φιλοθεάμον κοινό, ενώ ο Τσίπρας θα κάνει ταξίδια τύπου λίμνης Κόμο στην Ιταλία και επισκέψεις στον Πάπα και θα τσακώνεται εσωκομματικά για το πόσο θα διευρυνθεί το διευρυμένο νέο ΠΑΣΟΚ που ονομάζεται ακόμα ΣΥΡΙΖΑ και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βγάζει αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Τραμπ και τις κυρίες τους με μαύρες πανάκριβες τουαλέτες για πασαρέλες και θα συναντά “χαζογελώντας” τον σοβαρά σκυθρωπό Ερντογάν, δηλώνοντας ευχαριστημένος για το κλίμα και την ατμόσφαιρα της συνάντησης, την στιγμή που η Τουρκία κάνει σουρωτήρι τα πάντα σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.

Κάποτε οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν να είναι θεατές σε ρωμαϊκές αρένες σε βάρος τους.

Ν.Ζ

Παραθέτουμε στη συνέχεια σχετικό ρεπορτάζ με την πρόταση της Ν.Δ για Προανακριτική στη Βουλή:

“Ο κ. Παπαγγελόπουλος διώκεται για παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, σε πρόκληση κακουργήματος και σε ψευδορκία μάρτυρος.

Φωτιά αναμένεται να λάβει τις επόμενες ημέρες το πολιτικό σκηνικό μιας και κατατέθηκε στη Βουλή, η πρόταση της ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και για τον ρόλο που κατηγορείται ότι διαδραμάτισε στην υπόθεση της Novartis, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται και η «απάντηση» του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα,η πρόταση υπογράφεται από 30 βουλευτές της ΝΔ και αναφέρεται ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τέσσερα αδικήματα που πρέπει να ελεγχθούν:


1. Ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.
2. Πρόκληση και προσφορά για τέλεση εγκλήματος.
3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος.
4. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία, ζητούν να ερευνηθούν.


Οι βουλευτές μάλιστα προτείνουν ο κ. Παπαγγελόπουλος να ερευνηθεί για την ενδεχόμενη τέλεσή τους όχι μόνο για την υπόθεση Novartis αλλά και για πιθανές εξωθεσμικές παρεμβάσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του και σε άλλες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Και ακριβώς αυτές οι κατηγορίες είναι που εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών και άρα η αρμόδια επιτροπή που θα συσταθεί, θα είναι και αυτή που θα αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης και δεν θα επιστρέψει το φάκελο στη Δικαιοσύνη.

Στο σκεπτικό της πρότασης της ΝΔ περιλαμβάνεται και η κατάθεσης της τέως εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, η οποία προχώρησε σε καταγγελίες περί ασφυκτικών πιέσεων του πρώην υπουργού στο έργο της και σε συγκεκριμένο τρόπο διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, η κ. Ράικου φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ υποδείκνυε  πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για τη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, «αμέσως μόλις κατατεθεί η πρόταση, ανακοινώνεται στην Ολομέλεια, τυπώνεται και διανέμεται στους βουλευτές».
Η Ολομέλεια θα είναι ανοικτή σήμερα και αύριο το πρωί για συνεδριάσεις συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η πρόταση εγγράφεται στην ημερήσια διάταξη εντός 22 ημερών από την ανακοίνωσή της, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, «η Βουλή μπορεί να επιτρέψει την εμφάνιση ενώπιόν της του προσώπου κατά του οποίου στρέφεται η πρόταση (σ.σ.: του κ. Παπαγγελόπουλου) προκειμένου να ακούσει τις απόψεις του».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, πάντως, εκ του Κανονισμού «έχει τη δυνατότητα να υποβάλει έγγραφο υπόμνημα».

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, διεξάγεται ψηφοφορία, η οποία είναι μυστική.
Για τη συγκρότηση «προανακριτικής» η απόφαση λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151).
Η υπερψήφιση συνεπάγεται και τον ορισμό της σύνθεσης της επιτροπής καθώς και της προθεσμίας εντός της οποίας αυτή οφείλει να υποβάλει το πόρισμά της”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας