Η εικόνα της Τουρκίας στον κόσμο!

1166
Ο ακήρυχτος πόλεμος στο Αιγαίο

Κι ενώ,  κάποια μεγάλα Ελληνικά τηλεοπτικά  κανάλια, προβάλουν με μανία τουρκικές σειρές, με απατηλές εικόνες για τη σύγχρονη Τουρκία…

Κι ενώ, κάποιοι πολιτικοί εθελοτυφλούν και είναι  «ραγιαδόφρονες»…

Κι ενώ, η Καταστροφή της Σμύρνης ήταν απλώς ένας συνωστισμός στην προκυμαία του Και…

Κι ενώ, κάποιοι προσπάθησαν, με πάθος, να επιβάλλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην Ελληνική Ιστορία…
Στην ιδία την Τουρκία, προκάλεσε σοκ η δημοσίευση μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, πολίτες άλλων χωρών!

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα αυτή, σε 27 χώρες η εικόνα της Τουρκίας, όπως παρουσιάζεται στα σχολικά βιβλία της ιστορίας, είναι το λιγότερο αρνητική και φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηριστεί η Τουρκία σαν η χειρότερη μάστιγα της ανθρωπότητας…!  Είναι δε χαρακτηριστικό,  ότι σε μια σειρά χωρών από την Μέση Ανατολή μέχρι την Φιλανδία, κατέχει το ρεκόρ των αρνητικών χαρακτηρισμών, σε σημείο να παρομοιάζεται  ως η μεγαλύτερη συμφορά για τους λαούς των χωρών αυτών. Το εντυπωσιακό δε είναι ότι, τέτοιοι χαρακτηρισμοί εμφανίζονται σε σχολικά βιβλία ακόμα και μουσουλμανικών χωρών, ακόμα και χωρών που σήμερα συνδέονται με φιλικές και συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία.


Συγκεκριμένα στην Αλβανία, στην όγδοη τάξη της στοιχειώδους εκπαίδευσης, αναφέρετε ότι, από όπου πέρασαν οι Τούρκοι έπεσε μαύρη σκλαβιά, γυναίκες βιαστήκαν, άντρες πουλήθηκαν σαν δούλοι και σκλάβοι!

 

Στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, στην εβδόμη τάξη της στοιχειώδους εκπαίδευσης, η Τουρκία χαρακτηρίζεται ως ασκέρι  βιαστών, ληστών και μάλιστα, πως εξ αιτίας της σκλαβιάς στους Τούρκους, οι λαοί των σκλαβωμένων χωρών υπέστησαν μεγάλη καθυστέρηση στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη και έμειναν πολύ πίσω σε σύγκριση με τους άλλους λαούς της Ευρώπης!

Στα Σκόπια, στην πρώτη τάξη του Λυκείου αναφέρετε πως οι Τούρκοι βασάνιζαν, κρέμαγαν τους αγωνιστές του λαού, τους κάρφωναν πάνω σε πασσάλους και τους έγδερναν!

Στην Ουκρανία, στην εβδόμη τάξη της στοιχειώδους εκπαίδευσης, αναφέρετε ότι ο Χασάν Πασάς, μετά την εξέγερση της Κριμαίας, έφερε στην Πόλη τριακοσίους σκλάβους τους οποίους, πούλησε στο σκλαβοπάζαρο. Εκεί, χωρίστηκε η μάνα από το παιδί και ο γιος από τον πατέρα, μέσα σ’ ένα ανεπανάληπτο θρήνο!

 

Είναι γνωστή βέβαια η θέση της Αρμενίας όπου στα σχολικά της βιβλία καυτηριάζεται με πολύ έντονο τρόπο όλη η ιστορική διαδρομή των Τούρκων και φυσικά, δίνετε μεγάλη έμφαση στην Γενοκτονία που έγινε σε βάρος του Αρμενικού λαού!

Ακόμα και στα σχολικά βιβλία της Γερμανίας΄, αναφέρεται  με έντονα επικριτικό ύφος η καταπίεση και ο εξοβελισμός των Κούρδων από την Τουρκία, ενώ η χώρα χαρακτηρίζετε ως ένα Ακραίο Εθνικιστικό Κράτος και ότι,  ο Τουρκικός Στρατός είναι στρατός βασανιστών!


Τέλος, στα σχολικά βιβλία της Φιλανδίας υπάρχουν και εκεί,  άκρως υποτιμητικές αναφορές για το Τουρκικό κράτος…  Συγκεκριμένα, αναφέρετε ότι στην Τουρκία, απαγορεύετε η χρήση της μητρικής γλώσσας για τους Κούρδους, ότι γίνονται βασανιστήρια σε άτομα των μειονοτήτων και ότι από το 1984 το ΡΚΚ, που χαρακτηρίζετε σαν Απελευθερωτικό Κίνημα, έχει αρχίσει ένοπλο αγώνα κατά της τουρκικής καταπίεσης!

Οι έντονα επικριτικές για την Τουρκία αναφορές, σε βιβλία της σχολικής εκπαίδευσης, επεκτείνονται και σε άλλες χώρες όπως  Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, ακόμα και στις ΗΠΑ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουν δημοσιευθεί στην ίδια την Τουρκία, στη Συρία έχουν καταγραφεί περισσότερες από 92 επικριτικές αναφορές για το πέρασμα των Οθωμανών από την χώρα τους, στην Κυπριακή Δημοκρατία 65, στην Βουλγαρία 50 και 43 στην Βοσνία Ερζεγοβίνη!

Μέσα στην Τουρκία, μετά το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, έχει αναπτυχθεί μία συζήτηση γύρω από τον ορισμό του Τούρκου και τον ιστορικό του ρόλο που αντιδιαστέλλεται από αυτό των Οθωμανών. Σύμφωνα με μια μεγάλη μελέτη του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Στάνφορντ, που αναδημοσιεύτηκε και στην Τουρκία από τον Τούρκο ιστορικό ερευνητή, Μπεκίρ Οζγκέ, μόνο το 9% των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας μπορούν να καυχηθούν ότι έχουν πραγματικά Τουρκική καταγωγή από την κεντρική Ασία.

Η ταύτιση Τούρκων και Οθωμανών, έγινε εδώ και 100 χρόνια περίπου και απετέλεσε στη συνέχεια το ιστορικό όπλο του Κεμάλ Ατατούρκ για να θεμελιώσει νέα Τεχνητή Εθνική Συνείδηση στους κατοίκους της Μικράς Ασίας, που απέμειναν μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, τις σφαγές των χριστιανών και την περίφημη Εθνοκάθαρση! Μέχρι το 1876, η λέξη Τούρκος δεν απαντούσε πουθενά στα επίσημα έγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο μεγάλος Οθωμανός ποιητής, Μπακί, της εποχής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, στο αποκορύφωμα της αυτοκρατορίας, είχε γράψει ένα έκπληκτο ποίημα για τους Τούρκους και έλεγε τα εξής χαρακτηριστικά : «Κανένα στέμμα δεν μπορεί να στέψει τον κάτοχο ένδειας και πενίας»

*Iskra: Οι επικρίσεις του κειμένου προφανώς δεν αφορούν συλλήβδην τον τουρκικό λαό αλλά διαχρονικά τα τουρκικά καθεστώτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας