Ελλάς: «Αποικία ζητιάνων»-Σύσσωμη πολιτική & στρατιωτική ηγεσία αποχαιρετά έναν…Αμερικανό ΑΚΑΜ

713
αποχαιρετά έναν…Αμερικανό ΑΚΑΜ

Φαίνεται ότι είχε δίκιο ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Παλμ που είχε περιγράψει τους Έλληνες ως «ζητιάνους» αναφερόμενος στο θέμα των φρεγατών και στις απαιτήσεις που είχαμε.

Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως στον αποχαιρετισμό του διαδόχου, του ενός απλού στρατιωτικού ακολούθου (ΑΚΑΜ) με τον βαθμό του πλοιάρχου, παρέστη σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, για την αποχώρηση από την Ελλάδα του ακολούθου Άμυνας, του πλοιάρχου Τίμοθυ Κέτερ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, παρόντες στην τελετή αποχώρησης «farewell» ήταν υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής, γενικός γραμματέας ΥΠΕΘΑ, αλλά και οι τέσσερις αρχηγοί (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ) Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης, Στυλιανός Πετράκης, Γεώργιος Μπλιούμης  όπως και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος.

Ο μόνος που έλειπε από την τελετή ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σίγουρα θα δεχθεί επίπληξη από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς δεν παρευρέθηκε να υποβάλει τα σέβη του στον… Αμερικανό πλοίαρχο.

Φαντάζεστε στον αποχαιρετισμό του Έλληνα ΑΚΑΜ από την Ουάσιγκτον να παρευρεθεί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία; Διότι αυτή είναι η αντιστοιχία και δεν επιτρέπεται τίποτα λιγότερο από μία ελεύθερη χώρα, αλλιώς μιλάμε για μία κανονική αποικία.

Ο κ. Κέτερ είναι εξαιρετικά συμπαθής εργάστηκε για την πατρίδα του, αλλά η αντιστοιχία σε ό,τι αφορά τον αποχαιρετισμό και τα πρόσωπα που παρέστησαν στο «farewell» ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

Δώσαμε εικόνα αποικίας και αυτό είχε στο μυαλό του ο προκάτοχός του όταν μας αποκάλεσε ζητιάνους, και εννοείται τους Αμερικανούς δεν νοείται να τους ψέξουμε, διότι έτσι κάνουν έτσι νιώθουν έτσι λένε. 

Να μας πουν ειδικά οι αρχηγοί των τεσσάρων κλάδων με μια λογική παραβρέθηκαν σε μία τέτοια εκδήλωση που εκφεύγει σαφώς των διπλωματικών και στρατιωτικών ειωθότων και το μόνο που δείχνει είναι ραγιαδισμός.

Μία άλλη αντίστοιχη στιγμή που μπορούμε να θυμηθούμε ήταν όταν το 2014, ο τότε Α\ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος κατέθεσε στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους νεκρούς Γερμανούς των στρατευμάτων κατοχής της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι κατέσφαξαν τον ελληνικό άμαχο πληθυσμό. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας