Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας και την Τοπική Μονάδα Υγείας Ελευσίνας

1168
απλήρωτοι

Απλήρωτοι παραμένουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, φύλακας, καθαρίστρια) στο Κέντρο Υγείας και την Τοπική Μονάδα Υγείας Ελευσίνας, ενώ από τον Δεκέμβριο δεν καταβάλλονται, επίσης, στους υπόλοιπους εργαζόμενους οι εφημερίες και η αποζημίωση για εργασία νυχτερινή και σε αργίες – Κυριακές.

Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο,το αποτέλεσμα ορισμένοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού εκτός από τα υπόλοιπα καθημερινά τους έξοδα, επιβαρύνονται και για τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο εργασίας τους. 

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε αναλυτική ανακοίνωσή του το σωματείο, «απλήρωτοι παραμένουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, φύλακας, καθαρίστρια) στο Κέντρο Υγείας και την Τοπική Μονάδα Υγείας Ελευσίνας, με αποτέλεσμα ορισμένοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, αφού εκτός από τα υπόλοιπα καθημερινά τους έξοδα, επιβαρύνονται και για τις καθημερινές μετακινήσεις προς το χώρο εργασίας τους. Απλήρωτες είναι, επίσης, στους υπόλοιπους εργαζόμενους, οι εφημερίες και η αποζημίωση για εργασία νυχτερινή και σε αργίες – Κυριακές από το Δεκέμβριο 2018.

»Ενώ, δεν έχουν προχωρήσει και οι διαδικασίες για την μισθολογική εξέλιξη των συναδέλφων μετά την 1η Ιανουαρίου 2018. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκκρεμεί, για περισσότερο από ένα έτος, και η αίτηση εργαζόμενης του Κέντρου Υγείας για την αναγνώριση προϋπηρεσίας της.

»Αποτελεί πρόκληση, με οποιαδήποτε δικαιολογία, να είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγεία ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, “μοιράζει” φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματικού ομίλους, με πρόσφατο παράδειγμα τη μείωση του φορολογικού συντελεστή των μεγάλων επιχειρηματικών κερδών, που προβλέπεται στο κρατικό προϋπολογισμό του 2019 (με αντίστοιχη απώλεια κρατικών εσόδων και «όφελος» για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θα φτάσει τα 460 εκατ. ευρώ ετησίως)».

Το σωματείο αναφέρεται και στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, για το οποίο τονίζει ότι έχει σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και βρίσκεται σε καθεστώς υποχρηματοδότησης, με αποτέλεσμα «κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται είτε να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται και έχουν ανάγκη είτε να προσφεύγουν στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της υγειονομικής κάλυψης της ευρύτερης περιοχής».

Εκτός από την επίλυση των μισθολογικών θεμάτων, το σωματείο διεκδικεί ενίσχυση με το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες και όχι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενώ αναφέρει ότι «στο Κέντρο υγείας θα πρέπει να υπάρχουν υπηρεσίες σχολικής υγείας καθώς και τμήμα Ιατρικής της Εργασίας, που θα συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, θα καταγράφει και θα μελετά την επαγγελματική νοσηρότητα στους εκατοντάδες εργασιακούς χώρους της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας