Ανθρωποφάγος λεοπάρδαλη άρπαξε βρέφος μέσα από καλύβα και το κατασπάραξε

1786
λεοπάρδαλη

Σοκαρισμένη είναι μία μικρή κοινότητα αγροτών στην ινδική επαρχία Chhota Udepur, καθώς ένα αγοράκι 18 μηνών κατασπαράχθηκε από λεοπάρδαλη που το άρπαξε μέσα από την καλύβα που κοιμόταν με την μητέρα και τη γιαγιά του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από τις αρχές της περιοχής, ο Νταβάλ Ράτβα κοιμόταν στο πάτωμα της καλύβας, ενώ οι δύο γυναίκες και τα ακόμα δύο απιδιά της οικογένειας βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση στα κρεβάτια του σπιτιού.

Ξαφνικά, η ηλικιωμένη γιαγιά του αγοριού ξύπνησε έντρομη από θορύβους που άκουσε, καταφέρνοντας να δει μόνο τη σιλουέτα του φονικού αιλουροειδούς να εξαφανίζεται στο σκοτάδι και στο κοντινό δάσος.

Πριν, όμως προλάβει να συνειδητοποιήσει όσα είχαν συμβεί, άκουσε το κλάμα και τις κραυγές του άτυχου αγοριού, το οποίο είχε απαχθεί από την λεοπάρδαλη.

Οι έντρομες γυναίκες προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα ίχνη του ζώου, ενώ γείτονες και κάτοικοι του χωριού ξεκίνησαν τις έρευνες για να βρουν την λεοπάρδαλη και το άτυχο παιδί. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τη ζωή του…

Πιο συγκεκριμένα, ομάδες χωρικών που όργωναν το κοντινό δάσος Gujarat στο οποίο ζει αξιοσημείωτος πληθυσμός λεοπαρδάλεων εντόπισαν τα λείψανα του αγοριού μαζί με μερικά από τα ρούχα του. Αμέσως ξεκίνησαν κι οι ενέργειες για τον εντοπισμό και την αιχμαλώτιση του ανθρωποφάγου αρπακτικού, κάτι το οποίο κατέστη εφικτό με τη χρήση παγίδων και δολωμάτων από εξειδικευμένες ομάδες έρευνας που έφτασαν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα μικρά παιδιά αποτελούν προσφιλείς στόχους των επιβλητικών αιλουροειδών της Ινδίας, καθώς μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ένα ακόμη αγοράκι τριών περίπου ετών είχε βρει τραγικό θάνατο, όταν δέχθηκε την ξαφνική επίθεση μίας λεοπάρδαλης, τη στιγμή που βρισκόταν στην ύπαιθροι μαζί με τη γιαγιά του μαζεύοντας χόρτα και καρπούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για λεοπαρδαλη gazzetta

Τέλος, σε αυτό το σημείο να αναφερθεί πως οι λεοπαρδάλεις μαζί με τις τίγρεις συγκαταλέγονται στα φονικότερα ζώα της Ινδίας, καθώς η γειτνίαση των φυσικών τους βιοτόπων με πόλεις και χωριά, οδηγούν πολλές φορές σε συναντήσεις με εκατέρωθεν θύματα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι φοβισμένοι χωρικοί οργανώνουν εκστρατείες εξόντωσης όσων ζώων θεωρούν υπεύθυνα για επιθέσεις εναντίον ανθρώπων.

*Πληροφορίες: indiantimes.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας