Υποψίες ότι ο Β.Πούτιν ενεργοποίησε “Κόκκινη Ορχήστρα”-Κρεσέντο παραβιάσεων σε Φινλανδικές υποδομές ασφαλείας.

1071

Πολύ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα ασφαλείας της Φινλανδίας απ όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί καθώς εντοπίστηκαν αλληλένδετες διαρρήξεις σε ηλεκτρικούς σταθμούς, μονάδες επεξεργασίας νερού, δικτύων πληροφοριών, φυσικών υποδομών, υποδομών υγειονομικής περίθαλψης, δημοτικών υποδομών, υποδομών ενέργειας και χώρων πρόνοιας.

Υπάρχουν φόβοι ότι η νεοεισαχθείσα στο ΝΑΤΟ Φινλανδία, βιώνει το κρεσέντο μιας αναβιωμένης και σύγχρονης “Κόκκινης ορχήστρας”, ένα εκτενές και αόρατο δίκτυο δηλαδή κατασκόπων, που κατά τον Β Παγκόσμιο έπαιξε ζωτικό ρόλο στην καταστροφή του ναζισμού. 

Η «Κόκκινη Ορχήστρα» ήταν το μεγαλύτερο δίκτυο κατασκοπείας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και ανήκε στις σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες. Εκτός του ότι απλωνόταν σε ολόκληρο τον κόσμο και συνέλεγε τεράστιο όγκο πληροφοριών, οι οποίες έφθαναν διαμέσου εκατοντάδων πομπών στη Μόσχα, οι Σοβιετικοί είχαν επιτύχει το ακατόρθωτο. Να χρηματοδοτείται το δίκτυό τους, από τους ίδιους τους Γερμανούς!

Εμπνευστής αυτής της πραγματικά ευφυούς κίνησης ήταν ο Λέοπολντ Τρέπερ, ένας από τους σημαντικότερους Σοβιετικούς κατασκόπους της περιόδου του Β΄ Παγκοσμίου, ο οποίος από το 1940 ήταν ο αρχηγός της περιβόητης «Κόκκινης Ορχήστρας», προσωνύμιο το οποίο απέδωσαν οι Γερμανοί διώκτες του. Κατά τον πόλεμο ο αριθμός των Σοβιετικών πρακτόρων που ενεργούσαν πίσω από τις γερμανικές γραμμές ήταν περίπου 150.000 άνδρες και γυναίκες.

 

Η δράση της σύγχρονης “Κόκκινης Ορχήστρας” στην Φινλανδία

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία τα περιστατικά ασφαλείας στην Φινλανδία είναι πολύ περισσότερα απ όσα αρχικά είχαν διαρρεύσει.

Συγκεκριμένα:

A) Εγκαταστάσεις ύδρευσης παραβιάστηκαν σε διάφορες περιοχές της Φινλανδίας. Δύο μεγάλες αστικές περιοχές – το Ελσίνκι και το Τάμπερε διερευνώνται.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις αποτελούν στόχους υποδομών ζωτικής σημασίας. Πέρυσι, το Κέντρο Ασφάλειας Υπηρεσιών έχει ήδη προτρέψει τις εταιρείες που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια των υπηρεσιών να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητας, ειδικά όσον αφορά τις υποδομές ζωτικής σημασίας.

B) Διαρρήχθηκαν στην Pirkanmaa, ο πύργος νερού Tesoma στο Τάμπερε και το εργοστάσιο ενίσχυσης πίεσης στο Hervanta.

Γ) Στην πρόσληψη νερού στην Kangasa χτύπησε επίσης συναγερμός τον Ιούνιο. Η Κεντρική Εγκληματολογική Αστυνομία διερευνά και τις τρεις περιπτώσεις.

Δ) Εκτός από τις διαρρήξεις στην Pirkanmaa, τουλάχιστον δύο μονάδες επεξεργασίας νερού που βρίσκονται στην περιοχή του Κέντρου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Νότιας Φινλανδίας διαρρήχθηκαν επίσης.

Ε) Σύμφωνα με την Ilta-Sanomi, έχουν γίνει απόπειρες διάρρηξης στον πύργο νερού της εταιρείας νερού Sipoon δύο συνεχόμενες νύχτες του Ιουνίου.

ΣΤ) Η εφεδρική πρόσληψη Linnamäki του νερού Porvoo παραβιάστηκε επίσης δύο διαδοχικές νύχτες τον Ιούνιο.

Sipoo, Porvoo, Kangasa και δύο φορές στο Tampere, δεν μπορούν όλες οι περιπτώσεις να είναι απλά συμπτώσεις.

Ζ) Ο υποσταθμός της Turku Energia, επίσης διαρρήχθηκε σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας ύδρευσης.

Το δημοσίευμα της TS θεωρεί αλληλένδετες τις διαρρήξεις σε ηλεκτρικούς σταθμούς και μονάδες επεξεργασίας νερού, αφού «νερό και ρεύμα είναι σαν να είναι παντρεμένα μεταξύ τους». Οι διαρρήξεις δεν έβλαψαν ούτε της μονάδες επεξεργασίας ύδατος, ούτε τον ηλεκτρικό υποσταθμό.

Ο Διευθυντής ανάπτυξης της Ένωσης Φινλανδικών τοπικών και περιφερειακών αρχών (υπεύθυνος για την ασφάλεια) Ari Korhonen δήλωσε:

«Ασαφείς κινήσεις που σχετίζονται με ρωσικά στοιχεία παρατηρούνται επί του παρόντος αρκετά τακτικά σε δημοτικές εγκαταστάσεις υποδομής και χώρους πρόνοιας»

Είναι πολύ πιθανόν οι Ρώσοι να τεστάρουν την ασφάλεια των πολιτικών υποδομών και να κρατούν τα αποτελέσματα, προκειμένου να συντάξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που υποχρεωθούν να διεξάγουν μελλοντικές πολεμικές επιχειρήσεις, κυρίως εναντίον των χωρών της Βαλτικής καθώς και της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

 

 

Η Φινλανδία οχυρώνει και ενισχύει τα σύνορα με την Ρωσία

Το Ελσίνκι άρχισε να μιλά για την ανάγκη ενίσχυσης των συνοριακών γραμμών από το 2022. Το πρόβλημα για τους Φινλανδούς ήταν ότι πρακτικά δεν υπήρχαν σοβαρές οχυρώσεις στα σύνορα με τη Ρωσία. Όλοι οι φράχτες ήταν ξύλινοι.

Όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω και θα αναφερθούμε ξανά στην συνέχεια, δεν είναι μόνον οι φράχτες που είναι ξύλινοι και διάτρητοι, αλλά και το σύνολο των πολιτικών υποδομών στην χώρα, με τους Ρώσους κατασκόπους να φέρονται ότι κάνουν στην κυριολεξία πάρτι.

Από το 2022, η Φινλανδία γνώριζε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μετανάστες για να της ασκήσει πίεση και να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που έκανε η Λευκορωσία το 2021 στην Πολωνία (και εξόργισε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ) και αυτό που κάνει απρόσκοπτα η Τουρκία στην Ελλάδα (που αφήνει αδιάφορα το ΝΑΤΟ και την ΕΕ)

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το φινλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που απλοποιεί τη διαδικασία κατασκευής σοβαρών φραγμών σε όλο το μήκος των συνόρων με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Και παρόλο που οι αρχές της χώρας τόνισαν τότε ότι σκόπευαν να χτίσουν πρόσθετες δομές μόνο σε ορισμένα τμήματα των συνόρων, ήταν σαφές ότι δεν θα περιορίζονταν μόνο σε αυτό το μέτρο.

Μετά την επίσημη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να κλείσουν όλα τα σημεία ελέγχου στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Με πρόσχημα και πάλι τον φόβο «οπλοποίησης» των μεταναστών.

Η φινλανδική κυβέρνηση δεν εφηύρε τίποτα καινούργιο, ακολουθώντας την πεπατημένη πορεία των Λετονών, Λιθουανών και Εσθονών γειτόνων της, οι οποίοι δήλωσαν την πρόθεσή τους να χτίσουν ένα τεράστιο τείχος στα σύνορα με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Το Ελσίνκι αποφάσισε να ενεργήσει με τον ίδιο τρόπο. Μέχρι στιγμής, η συζήτηση αφορά μόνο την κατασκευή οχυρώσεων από σκυρόδεμα σε ορισμένα τμήματα των συνόρων. Αλλά δεν προκαλεί έκπληξη εάν η Φινλανδία αποφασίσει να περιφραχτεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία με ένα πλήρες τείχος.

Για παράδειγμα, στο συνοριακό πέρασμα Vartius, που συνορεύει με τo κρατίδιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καρελία, έχουν ήδη εμφανιστεί πρόσθετες οχυρώσεις. Σε αυτό το σημείο έχουν τοποθετηθεί συρμάτινοι φράχτες και φράγματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευή αυτών των συνόρων έγινε από στρατιωτικούς του φινλανδικού στρατού.

Συνολικά, οι φινλανδικές αρχές σκοπεύουν να κατασκευάσουν φράχτη μήκους 200 χιλιομέτρων. Το ύψος του θα είναι 3,5 μέτρα. Σκοπεύουν επίσης να τοποθετήσουν ρολά από συρματοπλέγματα στην κορυφή του φράχτη και να τοποθετούν βιντεοκάμερες και αισθητήρες κίνησης κάθε 50 μέτρα. Η Φινλανδία σχεδιάζει να δαπανήσει έξι εκατομμύρια ευρώ μόνο για την οχύρωση αυτού του τμήματος των συνόρων. Αναμένουν να ολοκληρώσουν την κατασκευή μέχρι το 2026. Βέβαια με το ρυθμό που προχωρούν οι εξελίξεις, μέχρι τότε μπορεί να είναι πολύ αργά…

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό το φινλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την επιστολή αυτού του εγγράφου, η Φινλανδία είναι υποχρεωμένη να ανοίξει τουλάχιστον 15 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της για πιθανή χρήση από τα αμερικανικά στρατεύματα.

 

Η Ρωσία προειδοποιεί…

Σήμερα, η Ρωσία προειδοποίησε την Φινλανδία.

“Η Ρωσία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών-τεχνικών, ως απάντηση στην επιθετική πολιτική του Ελσίνκι και των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητη τη συσσώρευση στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ στα σύνορά της, που απειλεί την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Ναστάσιν.

Ήδη η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραύλους Iskander-M, τόσο με συμβατική όσο και με πυρηνική γόμωση, στα σύνορα με την Φινλανδία, από τον Απρίλη.

Αξίζει να προστεθεί πως ως απάντηση στην είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η Ρωσία ανακοίνωσε τη δημιουργία της Στρατιωτικής Περιφέρειας του Λένινγκραντ και τη συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών σχηματισμών στην περιοχή αυτή.

Η Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ περιλαμβάνει τη Δημοκρατία της Καρελίας, τη Δημοκρατία της Κόμι και τις περιφέρειες Μούρμανσκ, Αρχάγγελσκ, Βόλογκντα, Καλίνινγκραντ, Λένινγκραντ, Νόβγκοροντ και Πσκοφ, καθώς και την Αυτόνομη Περιφέρεια Νένετς και την πόλη της Αγίας Πετρούπολης.

Τα σχέδια για τη δημιουργία δύο νέων Στρατιωτικών Περιφερειών στη Ρωσία αναφέρθηκαν για πρώτη φορά από τον πρώην Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του υπουργείου τον Δεκέμβριο του 2022. Με τη σειρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2023 ότι η Ρωσία έπρεπε να αποκαταστήσει τη Στρατιωτική Περιφέρεια του Λένινγκραντ λόγω της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σημείωση Ισκρα:

Ας έχουμε πάντως υπόψη μας ότι υπάρχει και δεύτερη ερμηνεία για τις παραβιάσεις που αναφέρθηκαν: Είναι πιθανό να είναι ενέργειες δυτικών μυστικών υπηρεσιών – και των ίδιων των Φινλανδικών – με στόχο να δημιουργήσουν στο Φινλανδικό λαό κλίμα αντι-Ρωσικής υστερίας. Κάτι σαν Μακαρθισμός 2.0, με μία σημαντική διαφορά: Ο Μακαρθισμός λειτούργησε σε μία εποχή που οι ΗΠΑ ήταν ανερχόμενη δύναμη διεθνώς και είχαν πανίσχυρη οικονομία που εξασφάλιζε υψηλό βιωτικό επίπεδο στον πληθυσμό τους – την εποχή του Αμερικανικού ονείρου. Σήμερα όλη η Δύση βρίσκεται σε πορεία παρακμής, για να μην πούμε κατρακύλας και το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων της καταβαραθρώνεται – ζούμε την εποχή του Αμερικανικού εφιάλτη. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίξει στη σημερινή εποχή τα παιχνίδια που έπαιζαν την εποχή του ψυχρού πολέμου, δεν έχει παρά να το δοκιμάσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας