Υπό κατάρρευση το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών: Συνεχείς αποκαλύψεις για διαφθορά και αδιαφορία από το καθεστώς Ζελένσκι

99

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, οι στρατιώτες αναγκάζονται να χρηματοδοτούν μόνοι τους βασικές ανάγκες, όπως καύσιμα και υλικά, μια πρακτική που καταδεικνύει τη βαθιά αποτυχία της διοίκησης.

Ένας αιχμάλωτος Ουκρανός συνοριοφύλακας αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα διαφθοράς και κρατικής αδιαφορίας που κυριαρχούν στον ουκρανικό στρατό, περιγράφοντας μια κατάσταση που έχει οδηγήσει σε χαμηλό ηθικό και απογοήτευση τους στρατιώτες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik, οι στρατιώτες αναγκάζονται να χρηματοδοτούν μόνοι τους βασικές ανάγκες, όπως καύσιμα και υλικά, μια πρακτική που καταδεικνύει τη βαθιά αποτυχία της διοίκησης.

Ο Αλεξάντρ Μπίτσκο, επιθεωρητής δεύτερης κατηγορίας της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης της Ουκρανίας, γεννημένος το 2001, δήλωσε ότι η διοίκησή τους τους είχε ενημερώσει γραπτώς πως το κράτος τους έχει “εγκαταλείψει”. Οι στρατιώτες υποχρεώθηκαν να καλύπτουν οι ίδιοι τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στην περιοχή του Χάρκοβο, συνεισφέροντας οικονομικά από τα πενιχρά τους μέσα. Ο Μπίτσκο εξήγησε ότι αυτό το σύστημα, όπου το κράτος αδιαφορεί και οι στρατιώτες καλούνται να στηριχθούν μόνο στις δικές τους δυνάμεις, έχει υπονομεύσει σοβαρά το ηθικό τους.

Οι συνθήκες αυτές έρχονται να ενισχύσουν τις καταγγελίες για εκτεταμένη διαφθορά στην κυβέρνηση του Κιέβου, που φαίνεται να αδυνατεί ή να αδιαφορεί για την υποστήριξη των στρατιωτών της. Ο Μπίτσκο ήταν μέλος μιας ομάδας έξι αξιωματούχων της συνοριοφυλακής που παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο Μπέλγκοροντ, στη γραμμή του μετώπου στο Χάρκοβο, την παραμονή των Χριστουγέννων. Η πράξη αυτή δεν ήταν μόνο μια πράξη επιβίωσης αλλά και μια σιωπηλή ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στον στρατό.

Η έλλειψη υποστήριξης από την πλευρά της κυβέρνησης έχει αφήσει τους στρατιώτες να παλεύουν όχι μόνο με τον εχθρό αλλά και με την εγκατάλειψη από το ίδιο το κράτος τους. Οι αποκαλύψεις αυτές προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα και την ειλικρίνεια του καθεστώτος του Κιέβου, καθώς και για τον ρόλο της Δύσης, που συνεχίζει να στηρίζει μια κυβέρνηση η οποία αφήνει τους στρατιώτες της αβοήθητους στην πρώτη γραμμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας