Βρετανία: Χθεσινοί ”αποκεφαλιστές” τρομοκράτες σημερινοί πολιτισμένοι και κύριοι!- Δεν αναγνωρίζει πλέον την ισλαμική ΗΤS του Αλ Τζολάνι ως τρομοκρατική οργάνωση

61

H Βρετανία «βούτηξε» την τρομοκρατική οργάνωση HTS στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ και πλέον οι ισλαμιστές της Συρίας, που αιματοκύλισαν τις κοινότητες των Χριστιανών και των Αλαουιτών, δεν είναι πλέον… τρομοκράτες.

Η HTS – πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία- χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση το 2017 και ήταν παράνομη η υποστήριξή της ή η ένταξη σε αυτήν.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα επανεξετάσει το θέμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχαρακτήρισε την HTS τον Ιούλιο, ενώ ο ηγέτης της HTS Άχμεντ αλ Σάρα σήμερα είναι πρόεδρος της Συρίας.

Στην ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει ότι η διαγραφή της HTS από τον κατάλογο θα καταστήσει ευκολότερη τη συνεργασία με τις νέες Αρχές της Συρίας.

Νωρίτερα σήμερα (21/10) ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας Μοχάμαντ Νιντάλ αλ Σάαρ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ελπίζει εντός των επόμενων μηνών να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στη χώρα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας