Οι ΗΠΑ απέτρεψαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους και κατέδειξαν με μεγάλη σαφήνεια στην διεθνή κοινότητα ότι για την κυβέρνηση Μπάιντεν προηγούνται τα συμφέροντά από τις ζωές των αμάχων.
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 13 μέλη του Συμβουλίου, κατά οι ΗΠΑ ενώ η Βρετανία απείχε.
Η αρνητική ψήφος των ΗΠΑ, ως μόνιμο μέλος, απέτρεψε την υιοθέτηση του ψηφίσματος.
Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Ισημερινός, Ιαπωνία, Μάλτα, Ελβετία, Μοζαμβίκη, Αλβανία, Βραζιλία, Γκαμπόν, Γκάνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ψήφισαν υπέρ και συγκέντρωσαν την μήνιν των ΗΠΑ.
«Όλες οι συστάσεις μας αγνοήθηκαν», είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος των ΗΠΑ λέγοντας ότι το αποτέλεσμα είναι ένα «ψήφισμα χωρίς ισορροπία που έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».
«Εξακολουθούμε να μην μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί οι συντάκτες του ψηφίσματος αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν γλώσσα που να καταδικάζει την τρομακτική τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, μια επίθεση που σκότωσε πάνω από 1.200 ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους, ανθρώπους από μια σειρά εθνικοτήτων που κάηκαν ζωντανοί, που πυροβολήθηκαν και υποβλήθηκαν σε αισχρή σεξουαλική βία.
Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που για τα θύματα αυτών των αποτρόπαιων πράξεων, οι συντάκτες του ψηφίσματος δεν προσέφεραν τα συλλυπητήριά τους ή την καταδίκη των δολοφονιών τους.
Είναι αδιανόητο.
Ούτε υπάρχει καταδίκη της σεξουαλικής βίας που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου», επισήμανε.
Τα μόνιμα μέλη ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία έχουν δικαίωμα αρνησικυρίας και έτσι μπορούν να μπλοκάρουν τις αποφάσεις.
Τα άλλα μη μόνιμα μέλη είναι επί του παρόντος ο Ισημερινός, η Ιαπωνία, η Μάλτα, η Ελβετία και η Μοζαμβίκη, η Αλβανία, η Βραζιλία, η Γκαμπόν, η Γκάνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το ψήφισμα αποτυπώνει με σαφήνεια αυτό που το pronews.gr έχει σημειώσει σε επανειλημμένα ρεπορτάζ και άρθρα του: Ότι αναστράφηκε η διεθνής εικόνα υποστήριξης του Ισραήλ εν μέσω της θανάτωσης στην Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις περίπου 17.000 αμάχων εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά.
Και ότι η τρομοκρατική επιχείρηση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου με τους 1200 νεκρούς, τελικά «εξαερώθηκε» επικοινωνιακά και διπλωματικά για το Τελ Αβίβ, που έδωσε την δική του «απάντηση» με 17.000 άμαχους νεκρούς.
Με τα social media να κατακλύζονται από καμένα μωρά, ακρωτηριασμένα παιδιά και εκατόμβες εξαϋλωμένων ανθρώπων, εικόνες που θα παράξουν την επόμενη γενιά μαχητών της Χαμάς ή όποια άλλης οργάνωσης. Και η ανθρωποσφαγή θα συνεχίζεται, εσαεί…