Τρελοκομείο!-Τσέχος πρόεδρος: Παρακολούθηση όλων των Ρώσων Ευρώπης-Θυμήθηκε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης!

1015

Η τσεχική προεδρία μετρίασε σήμερα τις δηλώσεις του αρχηγού του κράτους Πετρ Πάβελ για την ανάγκη να παρακολουθούνται οι Ρώσοι που ζουν στις δυτικές χώρες, τους οποίους συνέκρινε χθες, Πέμπτη, με τους πολίτες ιαπωνικής καταγωγής στις ΗΠΑ στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Αν δεν το πιστεύετε το βίντεο:

Αυτοί οι Ρώσοι πολίτες «θα πρέπει να παρακολουθούνται πολύ περισσότερο απ’ό,τι προηγουμένως διότι είναι πολίτες ενός έθνους που διεξάγει επιθετικό πόλεμο» κατά της Ουκρανίας, δήλωσε ο Πάβελ.
Καλούμενος να διευκρινίσει τις δηλώσεις του, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να τελούν «υπό την παρακολούθηση των υπηρεσιών ασφαλείας» και στη συνέχεια έφερε το παράδειγμα των πολιτών ιαπωνικής καταγωγής στις ΗΠΑ μεταξύ του 1942 και του 1945.
Ωστόσο περίπου 120.000 άνθρωποι ιαπωνικής καταγωγής, που βρίσκονταν στην επικράτεια των ΗΠΑ, είχαν οδηγηθεί τότε σε στρατόπεδα εγκλεισμού, κάτι το οποίο απέχει από το να υπόκεινται απλώς σε παρακολούθηση. Για την πολιτική αυτή είχε ζητήσει συγγνώμη από την Ιαπωνία το 1991 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.
Σήμερα, η εκπρόσωπος του Πάβελ επέμεινε στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας «δεν μίλησε σε καμία περίπτωση για εγκλεισμό ή δίωξη» για τους Ρώσους πολίτες.
Ο πρόεδρος χρησιμοποίησε αυτό το παράδειγμα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος, μόνον για να δείξει «ότι τα περιοριστικά μέτρα ασφαλείας προς τους πολίτες μιας εχθρικής χώρας δεν είναι κάτι το καινούργιο και ότι αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν με πολύ πιο σκληρό τρόπο».
Το θέμα είναι οι υπηρεσίες ασφαλείας «να δίδουν μεγαλύτερη προσοχή» στους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Τσεχική Δημοκρατία, την ώρα που η Μόσχα απειλεί ανοιχτά τη χώρα και τους δυτικούς συμμάχους της με αντίποινα για την υποστήριξή τους στην Ουκρανία.
«Φυσικά, δεν αντιπροσωπεύει κίνδυνο κάθε άτομο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τσέχου προέδρου.
Οι δηλώσεις του Πάβελ χθες προκάλεσαν αμέσως αγανακτισμένες αντιδράσεις από κάποιους από τους Ρώσους που ζουν στη Δύση, που ανέρχονται σε περίπου 10,8 εκατομμύρια.
«Ειλικρινά δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας προτείνει απλά να τεθούν οι Ρώσοι πολίτες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», έγραψε στο Twitter η δημοσιογράφος Μαρία Πέβσιχ, προτού προτείνει οι υπηρεσίες ασφαλείας να επικεντρωθούν στους πολύ πλούσιους Ρώσους που έχουν ιδιοκτησίες στην Τσεχική Δημοκρατία κι όχι στους ανεξάρτητους δημοσιογράφους ή τους ακτιβιστές.
Η Πράγα παρείχε στο Κίεβο σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή και έχει δεχθεί περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες.
Ο Πάβελ μετέβη εξάλλου στην Ουκρανία τον Απρίλιο, ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας