Τρέλα: «Χρυσή» η χωριάτικη σαλάτα, μέχρι 26€ στα νησιά-Μέχρι 15€ σουβλάκι!!!

1933

Στα ύψη έχει σκαρφαλώσει η τιμή της χωριάτικης σαλάτας το φετινό καλοκαίρι, με την τιμή της στην Ελλάδα να ξεπερνά ακόμα και αυτήν σε ακριβά εστιατόρια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.
Ενδεικτικά, στο Λονδίνο σε ένα από τα πολυτελέστερα ελληνικά εστιατόρια, η ελληνική σαλάτα έχει 23.40€ και στις ΗΠΑ μόλις 16€.
Την ίδια ώρα στη Μύκονο, η σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, κρίταμο, ελιές και φέτα έχει 26€, ενώ σε άλλο εστιατόριο στο νησί των ανέμων και πάλι η χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια Σαντορίνης, πανακότα φέτα, πιπεριά Φλωρίνης, καπαρόφυλλα και βινεγκρέτ τομάτας κάνει 16€.
Και αν αυτή είναι η τιμή Μυκόνου, και στην Αθήνα οι τιμές δεν πάνε πίσω.
Σε εστιατόριο με θέα την Ακρόπολη, ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, φέτα, πιπεριές, κρεμμύδι, ελιές καλαμών, κριτσίνια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κάνει 19.00€
Στη Σαντορίνη, η ελληνική σαλάτα είναι σε τιμές που κυμαίνονται από τα 13.00 € έως στα 12.50 €.
Λίγο φτηνότερα έχει η χωριάτικη στην Πλάκα, όπου η σαλάτα τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, φέτα, ρίγανη με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει 11.50 ευρώ, ενώ ελάχιστα φτηνότερη είναι σε γειτονικό εστιατόριο με τιμή στα 11.00 ευρώ.
Στο Θησείο, σε γνωστό εστιατόριο, η σαλάτα με ντοματίνια, βαρελίσια φέτα, κρουτόν, κρητικό αγγούρι, ελιές και κρεμμύδι έχει 14€. Στο Μοναστηράκι η χωριάτικη είναι στα 7.80€, τιμή που έχουν και πάρα πολλά συνοικιακά εστιατόρια που έχουν την ίδια σαλάτα.
Οι τιμές, όπως λένε οι καταναλωτές, έχουν ανεβεί από 20 – 30%, δηλαδή η σαλάτα που σήμερα έχει 9 ευρώ, πριν λίγο καιρό είχε μόλις 7.

Απλησίαστο το σουβλάκι 

την ίδια ώρα, όποιος βρεθεί φέτος στη Μύκονο και θελήσει να απολαύσει ένα παραδοσιακό τυλιχτό με γύρο κάνοντας τη βόλτα του στα στενά του νησιού μάλλον θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά, καθώς η τιμή για ένα σουβλάκι στο νησί των ανέμων έχει εκτοξευτεί στα ύψη.
Απίστευτο κι όμως αληθινό, στη Μύκονο θα πρέπει να δώσετε από 9,40 μέχρι και 15 ευρώ για να φάτε ένα σουβλάκι.
Μία πίτα με γύρο χοιρινό ή καλαμάκι είναι στα 9,40 ευρώ, ενώ τα σπέσιαλ τυλιχτά, που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι φτάνουν τα 13,90 ευρώ ή για… μερακλήδες τυλιχτά με γύρο και κεμπάπ μέσα κοστίζουν 14,90 ευρώ.
Όσο για τις μερίδες, αυτές φτάνουν ακόμα και τα 25 ευρώ.
Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50€. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90€. Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50€, η πιο σπέσιαλ.
Πάντως και στα υπόλοιπα νησιά, οι τιμές μπορεί να μην φτάνουν τόσο ψηλά, είναι όμως και αλλού αρκετά ανεβασμένες.
Στη Σαντορίνη για παράδειγμα, για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6€ και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16€.
Στην Πάρο οι τιμές είναι ελάχιστα πιο χαμηλές, με το τυλιχτό να κοστίζει 5,5 ευρώ και η ατομική μερίδα 14 ευρώ.
Στα νησιά του Αργοσαρωνικού και συγκεκριμένα στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσετε 4,5 ευρώ, ενώ στις Σπέτσες οι τιμές πλησιάζουν τις τιμές της Αθήνας, με το τυλιχτό να κάνει 3,5 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας