Toυρκία: Παρείχε στο Πακιστάν πληροφορίες για τα αμερικάνικα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ

754
Τουρκία πληροφορίες Πακιστάν

Έγγραφο των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει πως η Τουρκία παρείχε πολύτιμη πυρηνική τεχνογνωσία στο Πακιστάν από το 1981!

Οι βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν πως η Τουρκία παρείχε το “Know-how” στο Πακιστάν από την εξέταση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Οι Βούλγαροι αναφέρουν πως η πηγή τους είναι Πακιστανός διπλωμάτης.

Το έγγραφο εγείρει σοβαρά ερωτήματα για το συμβαίνει στις αμερικανικές βάσεις του Ιντσιρλίκ και του Κιουρετσίκ στην ΝΑ Τουρκία.

Δεδομένου πως τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται στην Τουρκία βρίσκονται υπό αυστηρό αμερικανικό έλεγχο, οι πληροφορίες και η ομολογία του Πακιστανού διπλωμάτη αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το 1981 οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ ήταν σίγουρα σε καλύτερο επίπεδο από το σημερινό.

  • Επέτρεψαν οι ΗΠΑ την πρόσβαση Τούρκων επιστημόνων στα πυρηνικά όπλα στο Ιντσιρλίκ; Τους δόθηκε η εξέταση να δουν τις πυρηνικές βόμβες;
  • Εξαγόρασαν οι Τούρκοι στο πλαίσιο της γνωστής τους τακτικής κάποιους υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους;
  • Ποιοι και γιατί αποκάλυψαν τώρα αυτό το έγγραφο;

Τί γνωρίζαμε μέχρι τώρα

Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως τεχνολογία πυραύλων στην Τουρκία και Πακιστανοί επιστήμονες βοηθούν την Τουρκία να αναπτύξει την ικανότητα της στην παραγωγή πυραύλων.

Τελευταία εξέλιξη είναι η 15η συνάντηση της ομάδας Στρατιωτικού Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας-Πακιστάν (HLMDG), πού είναι η θεσμική συνάντηση μεταξύ των δύο χωρών για την αμυντική συνεργασία. Επικεφαλής της πακιστανικής αντιπροσωπείας ήταν ο υπουργός Αμύνης του Πακιστάν απόστρατος στρατηγός Μιάν Μουχάμμαντ Χιλάλ Χουσεΐν, ενώ επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, ήταν ο αναπληρωτής αρχηγός του τουρκικού στρατού Σελτσούκ Μπαϊρακτάρογλου.

Γνώστες του θέματος πιστεύουν ότι η συνάντηση και οι συζητήσεις αυτές ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς είναι μέρος ενός ευρύτερου σεναρίου για την ανταλλαγή πυρηνικών και πυραυλικών τεχνολογιών μεταξύ των δύο χωρών.

Πιστεύεται ότι ο Ερντογάν έχει ζητήσει προσωπικά από τον αρχηγό του στρατού του Πακιστάν στρατηγό Μπαχβά, να μοιραστεί την τεχνολογία των πυρηνικών όπλων που σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει το Πακιστάν. Η συνάντηση οργανώθηκε για να συζητήσει διαδικαστικές πτυχές της μεταφοράς τεχνολογίας που θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν και να καλύψουν τη διαδικασία ταυτόχρονα.

Η πακιστανική αμυντική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τις τουρκικές αμυντικές εταιρίες συμπεριλαμβανομένων και των Baykar (USV OEM), TAI, ASELSAN και HAVELSAN.

Συναντήθηκε επίσης με κορυφαίους στρατηγούς του τουρκικού στρατού και γραφειοκράτες που ασχολούνται με την παραγωγή πυραύλων και άλλων εναέριων τεχνολογιών. Η λίστα αυτών των ανθρώπων περιλάμβανε επίσης και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών Ισμαήλ Ντεμίρ και τον CEO της ΤΑΙ Δρ. Ταμίλ Κοτίλ.

Το Πακιστάν μεταφέρει ταχέως τις τεχνολογίες πυραύλων στην Τουρκία και Πακιστανοί επιστήμονες βοηθούν την Τουρκία να αναπτύξει την ικανότητα της στην παραγωγή πυραύλων. Πολλοί Πακιστανοί επιστήμονες εργάζονται επί του παρόντος με την Τουρκία για να ενισχύσουν τις βαλλιστικές και πυρηνικές της δυνατότητες. Το Πακιστάν λειτουργώντας ως ενδιάμεσος στη μεταφορά πυραυλικών τεχνολογιών μεταξύ των χωρών παραβίασε τους κανόνες ελέγχου τεχνολογίας πυραύλων (MTCR) και τους κανόνες μη διάδοσης.

Δείτε τα έγγραφα:

 

 

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας