Τουρκικό-σοκ από απάντηση Κούρδου στην TV-“Γιατί να πολεμήσουμε για την Τουρκία;”

617

Συγκλονιστική απάντηση Κούρδου πολίτη σε Τούρκο δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν θα πολεμούσε για την Τουρκία. Απάντησε: “Πολεμήσανε οι παππούδες μας (τους Έλληνες) και είδαμε τι τραβάμε σήμερα”.

Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με δύο πολέμους κατά Κούρδων: ένα στο εσωτερικό της και ένα στα Νότια σύνορά της!

Ν.Ζ.

Τούρκος δημοσιογράφος βγήκε σεργιάνι σε κουρδικές περιοχές και σταματούσε Κούρδους πολίτες κάνοντας διάφορες ερωτήσεις, εκτελώντας φυσικά αποστολή της ΜΙΤ και του τουρκικού κράτους που ελέγχει τους πάντες και τα πάντα στα ΜΜΕ.

Μία από αυτές τις ερωτήσεις ήταν, αν θα πολεμούσαν οι ίδιοι σε περίπτωση πολέμου, χωρίς να προσδιορίζει για ποιόν πόλεμο αναφέρεται και ειδικά που (Αιγαίο-Συρία) .

Η απάντηση Κούρδου πολίτη στον δημοσιογράφο του καθεστώτος Ερντογάν: “Γιατί να πολεμήσω για την Τουρκία ; Εγώ είμαι Κούρδος. Οι παπούδες μας πολέμησαν ( τον ελληνικό στρατό το 1922) και είδαμε το σημείο που φτάσαμε”.

Η απάντηση του Κούρδου πολίτη  αντικατοπτρίζει την άποψη πολλών Κούρδων σαν αυτόν, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Άγκυρα και στα σχέδια συμμετοχής των πολιτών της χώρας σε πόλεμο, λες και δεν τους έφτανε η  πείνα, η ανεργία και το φασιστικό τουρκικό κράτος με τις διώξεις και τα βασανιστήρια και τις φυλακίσεις.

Οι γείτονες Τούρκοι τρέμουν στην ιδέα και μόνο πολλά εκατομμύρια Κούρδοι να απέχουν, και να φύγουν προς Ιράκ και Συρία, για να μην πολεμήσουν για τον Σουλτάνο Ερντογάν, που ετοιμάζει σίγουρα πρόκληση κατά τη Ελλάδος με αφορμή τις εξορύξεις.

Γιατί ο Μπαχστελί έτεινε χείρα φιλίας στους Κούρδους;

Ο φασίστας και σύμμαχος της τουρκικής κυβέρνησης, ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ν.Μπαχτσελί ( που καθυβρίζει την Ελλάδα) έκανε στις 15 Οκτωβρίου, επίσημα προσπάθειές για συμφιλίωση με τους Κούρδους.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Μπαχτσελί είπε: «(Η χειραψία μου) είναι μια (προσφορά) χωρίς υπολογισμούς. Είναι ειλικρινής και καλοπροαίρετη.

Αυτό δεν το κάνουμε για μια διαδικασία, αλλά για αδελφοσύνη και μοίρα. Ας δείξουν ότι διψούν για αδελφοσύνη και όχι για αίμα. Ας απαντήσει η ηγεσία του CHP αν είναι υπέρ της ίδρυσης ενός Κουρδιστάν 4 μερών ή όχι. Ας βγει ο αρχηγός της τρομοκρατίας (Οτσαλάν), ο οποίος είπε «είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους υπηρεσίες» όταν τον έφεραν στην Τουρκία, να δηλώσει ότι έβαλε τέλος στην τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Ο Μπαχτσελί στο πλαίσιο των οθωμανικών θεατρινισμών και ύποπτων σχεδίων, έδωσε τα χέρια με βουλευτές του κουρδικού κόμματος DEM στην εναρκτήρια συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Αργότερα «προσκάλεσε» το Κόμμα DEM να «γίνει κόμμα της Τουρκίας».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει το κλείσιμο του κουρδικού Κόμματος DEM σε πολλές περιπτώσεις, κατηγορώντας το για συνεργασία με την οργάνωση του PKK.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε τον Μπαχτσελί και υπέδειξε ένα νέο σύνταγμα για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος.

Ορισμένοι επικριτές είπαν ότι ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να συμφιλιωθεί με το Κόμμα DEM, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την προεδρία, καθώς το τρέχον σύνταγμα περιορίζει την προεδρία σε δύο θητείες πέντε ετών.

Τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τρέμουν την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή και είπαν ότι πρέπει να «κάνουν ειρήνη στο σπίτι τους».

«Είμαστε μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν καλύτερα την καταστροφή που προκαλείται από την τρομοκρατία του PKK που συνεχίζεται από το 1984. Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ του τρόμου και της πολιτικής.

Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από το κράτος να καθίσει στο τραπέζι (της διαπραγμάτευσης) με την τρομοκρατία. Το κράτος δεν διαπραγματεύεται με τρομοκρατικές οργανώσεις, τις πολεμά σώμα με σώμα. Δεν θα συγχωρήσω ποτέ την παρερμηνεία του (της κίνησής μου)», πρόσθεσε ο Μπαχτσελί.

Σε απάντηση, ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας και Δημοκρατίας των Λαών (DEM) Τουνσέρ Μπακιρχάν  στις 15 Οκτωβρίου ζήτησε την κατάργηση της απαγόρευσης επισκεπτηρίου που επιβλήθηκε στον ηγέτη του PKK Α. Οτσαλάν, ο οποίος είναι φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί.

«Ο κ. Μπαχτσελί, όπως κι εσύ, είμαστε περίεργοι να δούμε τι θα πει ο Οτσαλάν. Τότε άρετε την απομόνωση, ας δούμε τι λέει ο κ. Οτσαλάν», πρόσθεσε ο Μπακιρχάν.

Ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κρατείται σε απομόνωση για 24 χρόνια στη φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου F στο νησί Ιμραλί στην Προύσα, εκτίοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο φυλακισμένος ηγέτης του PKK είχε για τελευταία φορά σύντομο τηλεφώνημα με τον αδερφό του στις 25 Μαρτίου 2021. Μετά το διακοπτόμενο τηλεφώνημα, δεν έχουν ληφθεί πληροφορίες από τον Οτσαλάν καθώς και από άλλους κρατούμενους στο νησί, όπως τους Hamili Yıldırım, Veysi Aktaş και Ömer Hayri Konar.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι στην Τουρκία τρέμουν επέκταση του πολέμου στον Λίβανο, εντός τουρκικού εδάφους και την πιθανότητα γενικής κουρδικής εξέγερσης, για αυτό και ο Ερντογάν κάλεσε στην Άγκυρα και τον ηγέτη του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το Ισραήλ θέλει να πάρει τον έλεγχο του εδάφους μέχρι τον ποταμό Λιτάνι και να δημιουργήσει μια ουδέτερη ζώνη τόσο στον Λίβανο όσο και στη Συρία.

Όλα αυτά όμως προκαλούν πανικό στα κέντρα λήψεων αποφάσεων στην Τουρκία, όπως και  το σενάριο έναρξης δολιοφθορών και επιθέσεων στην χώρα από τους Κούρδους σε περίπτωση πολέμου της Τουρκίας με άλλη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας