Τουρκία, μέσω Λιβύης, και λόγω ελληνικής αφασίας, ανασυστήνει “αυτοκρατορία” στην Αν. Μεσόγειο

1474

Από τα Επτάνησα μέχρι την Αλεξανδρέττα γίνεται «τουρκικός χώρος»… μέσω Λιβύης

Η Τουρκία, μέσω της ενοικίασης της λιβυκής ΑΟΖ ουσιαστικά επιχειρεί να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να μετατρέψει σε τουρκικό χώρο την Ανατολική Μεσόγειο από τα Επτάνησα μέχρι την Αλεξανδρέτα.

Αποκτά κυριαρχικά δικαιώματα και απόλυτο έλεγχο περικυκλώνοντας την Ελλάδα από τα νότια την ίδια στιγμή που δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αφού η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν αντέδρασε ούτε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πειρατική ανακήρυξη των ΑΟΖ Τουρκίας και Λιβύης, που προσέφερε στην Τρίπολη κυριολεκτικά σωσίβιο διάσωσης με όπλα και στρατεύματα, καθώς τα στρατεύματα της Βεγγάζης και του στρατηγού Χ.Χαφτάρ είχαν φτάσει στα προάστια της Τρίπολης, ήρθε το μοιραίο 2020: Η Τουρκία στέλνει το ερευνητικό  πλοίο Oruc Reis συνοδευόμενο από τον μισό τουρκικό στόλο στο νότιο Αιγαίο, το οποίο κάνει έρευνες ανενόχλητο επί 3,5 μήνες!

Θα ρωτήσει κάποιος τι έπρεπε να γίνει. Πολύ απλά όπως είχε δηλώσει ο εκδότης του pronews.gr, του defencenet.gr και του περιοδικού «Στρατηγική», Αναστάσιος Γκουριώτης.

«Το OrucReis θα έπρεπε να είχε βυθισθεί στις 10 Αυγούστου. Τότε μας έλεγαν ψέματα οι κυβερνητικοί ότι δεν έκανε έρευνες. Δεν το λέω εγώ ότι μας έλεγαν ψέματα, το είπε ο αντιναύαρχος πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας κ. Διακόπουλος. Τότε έπρεπε το Oruc Reis να είχε πάει στον πάτο και να κάνει παρέα στα ψάρια της Μεσογείου. Δεν υπάρχει «μετά». Τότε κάνεις αυτό που είχες πει στις 21 Ιουλίου όταν είχε εκδώσει την πρώτη ΝAVTEX: Ότι «αν βγει και κάνει έρευνες θα το βυθίσουμε». Βγήκε, έκανε έρευνες και τι έγινε; Το κατάπιαν! Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα» είχε πει.

Να προσθέσουμε ότι η Τουρκία ως «δική της» ΑΟΖ θεωρεί και τη «ΑΟΖ» των Κατεχόμενων αλλά και άλλο ένα μέρος της ΑΟΖ της Κύπρου στο νότιο τμήμα της.

Επίσημη επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί σήμερα λοιπόν υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία «κατόπιν εντολής του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ, τον Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, τον Υπουργό Εμπορίου Μεχμέτ Μους, τον Διευθυντή Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και τον Εκπρόσωπο του Προέδρου Ιμπραήμ Καλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τουτουρκικού  ΥΠΕΞ, «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα συζητηθεί η διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Λιβύη και σε αυτό το πλαίσιο το θέμα των εκλογών, θα επανεξεταστούν οι διμερείς σχέσεις συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας σε στρατιωτική εκπαίδευση και θα ανταλλάσσονται απόψεις για περιφερειακά ζητήματα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου θα υπογράψει τη διμερή συμφωνία για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από τουρκικές εταιρείες!

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στον χάρτη η Τουρκία επιχειρεί να κάνει πράξη το τουρκολιβυκό μνημόνιο το οποίο έγινε αποδεκτό ως επίσημη διακρατική συμφωνία στον ΟΗΕ πριν από δύο χρόνια με εθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μετά από 10 μήνες από την κατάθεσή του, πρωτοκόλλησε τον Οκτώβριο του 20220 το μνημόνιο οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, δηλαδή της ΑΟΖ που οι δύο χώρας υποστηρίζουν ότι έχουν, υφαρπάζοντας ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Η συμφωνία έκτοτε έλαβε την μορφή επίσημου εγγράφου και ενέχει την ισχύ αναγνώρισης από όλα τα μέλη του ΟΗΕ και ειδικά τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Για να καταπιούν την πρωτοφανή διπλωματική ήττα τότε πηγές του ΥΠΕΞ χαρακτήριζαν «Τυπική και τεχνική την διαδικασία» (σ.σ.!) αλλά η αλήθεια είναι ότι ο διεθνής νόμος, όπως καταγράφεται στον ΟΗΕ, είναι υπέρ της Τουρκίας.

Γι’αυτό τον λόγο όταν προχωρήσει στην υπογραφή διμερής συμφωνίας ο Μ.Τσαβούσογλου για τη μίσθωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Λιβύης στην Τουρκία για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου από τουρκικές εταιρείες, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι η συμφωνία αυτή είναι παράνομη.

Έτσι λοιπόν με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκης η Τουρκία επαναφέρει το οθωμανικό της status.

Η εξέλιξη είναι αντίστοιχη με την κύκλωση της Κωνσταντινούπολης στις αρχές του 15ου αιώνα που οδήγησαν στην άλωση του 1453.

Θα αντιδράσουν ΕΕ και ΗΠΑ; Το λέμε αυτό γιατί στην Κωνσταντινούπολη γινόταν συνάντηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου με τον Ιμπραήμ Καλίν, δεξί χέρι του Ερντογάν. Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν και η ανατολική Μεσόγειος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας