Το ΝΑΤΟ και στρατός χωρών του ΝΑΤΟ Πολεμά ήδη στην Ουκρανία!

1696
Πούτιν «Δεν πρέπει να υποχρεώσουμε κανέναν

ΝΑΤΟϊκό εξειδικευμένο προσωπικό αριθμητικά ισχυρό χειρίζεται τα προηγμένα Δυτικά οπλικά συστήματα της Ουκρανίας και ιδιαίτερα πυραύλους κάθε μορφής και αντιαεροπορικά συστήματα, χάρις στα οποία οι Ουκρανοί επιβιώνουν στρατιωτικά ακόμα αλλά μέχρι πότε και επιτυγχάνουν μερικές φορές καίρια πλήγματα στο Ρωσικό στρατό αλλά και σε αμάχους (!) Ρωσικών πόλεων. Η κατάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας είναι πλέον οριακή! Βρισκόμαστε, ίσως, στο παραπέντε ή στο και πέντε ενός πολύ ευρύτερου και παγκόσμιου πρωτοφανούς σε μορφή, έκταση και όπλα, συμπεριλαμβανομένων των τακτικών και ίσως στρατηγικών πυρηνικών όπλων. Ποτέ η ανθρωπότητα δεν έχει βρεθεί σε τόσο κρίσιμη κατάσταση για μαζικές αποτρόπαιες εξολοθρεύσεις, πιο κρίσιμη από τη ρίψη αμερικάνικων ατομικών όπλων σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι, πολύ πιο κρίσιμη επίσης από την κρίση της Κούβας!

Εδώ όμως στη χώρα μας το παρακμιακό και εκτός τόπου πολιτικό σύστημα έχει βγάλει εκτός ατζέντας τον Ουκρανικό πόλεμο!!! Ο λόγος είναι απλός: Όλο το Ελληνικό πολιτικό σύστημα, ακόμη και το ΚΚΕ και πολύ περισσότερο ο “υποκριτής”, “εισαγωγεύς” των μνημονίων Κυρ. Βελόπουλος, είναι βαθύτατα αντιρωσικό!!! Ο λαός ας προστατεύσει τη χώρα μας γιατί υπάρχει δύναμη που μπορεί να μας βγάλει από το σκοτεινό καταστροφικό τούνελ όπως υπάρχει και εθνική έντιμη ηγεσία!!!

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιεί για χρήση πυρηνικών όπλων ενώ ο καγκελάριος της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς, καρφώνει τους Βρετανούς στρατιωτικούς χειριστές που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία οργανώνοντας πυραυλικές επιθέσεις.

Τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, ο Ολαφ Σολτς είπε ότι η Γερμανία δεν θα προμηθεύσει με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus την Ουκρανία διότι κάτι τέτοιο θ’ απαιτούσε και την αποστολή Γερμανών στρατιωτικών χειριστών, όπως κάνουν οι Βρετανοί με τις εκτοξεύσεις των δικών τους Storm Shadow από αεροσκάφη.

Η υπενθύμιση του Πούτιν για τα πυρηνικά δείχνει πως οι απειλές του ΝΑΤΟ έχουν ξεπεράσει μια κρίσιμη κόκκινη γραμμή

Ο Ολαφ Σολτ κάρφωσε τους βρετανούς στρατιωτικούς χειριστές που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία οργανώνοντας πυραυλικές επιθέσεις

Οι βρετανοί αντέδρασαν και κατηγόρησαν τον Σολτς για «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών» – που σημαίνει ότι ο γερμανός καγκελάριος επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ήδη γνωρίζουν, πως αξιωματικοί του ΝΑΤΟ και εκπαιδευμένο προσωπικό βρίσκονται στην Ουκρανία και χειρίζονται όπλα όπως τα συστήματα αεράμυνας Patriot και NASAM, το πυραυλικό σύστημα πολλαπλών εκτοξεύσεων HIMARS, τον βρετανο-γαλλικό πύραυλο κρουζ Storm Shadow (SCALP-EG στη Γαλλία) και πολλά άλλα σύνθετα όπλα που παρέχονται στο Κίεβο.

Μεγάλος αριθμός

Ο πραγματικός αριθμός του προσωπικού από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία δεν είναι γνωστός, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρίσκεται εκεί σε μεγάλους αριθμούς και προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Πολωνία κ.ά.

Οι τραυματισμοί ή οι θάνατοι αυτών των «εθελοντών» συγκαλύπτονται και οι ρόλοι τους, συχνά, αναφέρονται ως ιατρικοί ή κοινωνικοί. Πιο πρόσφατα, το νομικό καθεστώς του πολεμιστή, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, άρχισε ν’ αναγνωρίζεται, γράφει σε ανάλυσή του ο Stephen Bryen, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, ειδικός στη στρατηγική και την τεχνολογία ασφαλείας.

Στις 29 Φεβρουαρίου ο Πούτιν εκφώνησε την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, διάρκειας δύο ωρών. Προειδοποίησε ότι η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θα μπορούσε να διακινδυνεύσει πυρηνικό πόλεμο.

Εν μέρει, ο ρώσος πρόεδρος απάντησε στη δήλωση του γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, που πρότεινε να σταλούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία για ν’ αποτρέψουν τη ρωσική νίκη. Ενώ η δήλωση του Μακρόν δεν έτυχε υποστήριξης από τους ευρωπαίους ηγέτες, το γεγονός ότι η αποστολή στρατευμάτων συζητήθηκε ανοιχτά σ’ ένα φόρουμ της Ευρωπαϊκής Ενωσης προφανώς αύξησε τις εντάσεις ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Εδώ και αρκετό καιρό το ΝΑΤΟ κλιμακώνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία, υποτίθεται για να τη βοηθήσει να διώξει τους Ρώσους από το ουκρανικό έδαφος. Ωστόσο, τα περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι αναζητά βάσεις για τις δυνάμεις και τα όπλα του που στοχεύουν τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους New York Times, οι ΗΠΑ έχουν ήδη 12 βάσεις της CIA στην Ουκρανία, στα σύνορα με τη Ρωσία. Την ίδια στιγμή, το ΝΑΤΟ προωθεί δυναμικά την αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα.

Στόχος ο Πούτιν

Το περιοδικό Wired αποκάλυψε τώρα ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν ειδική τεχνολογία για την παρακολούθηση των κινητών τηλεφώνων του προσωπικού και των συνεργατών του Πούτιν, προκειμένου να εντοπίσουν τη θέση τους.

Υπήρξαν αρκετές απόπειρες δολοφονίας του Πούτιν και μια από αυτές ήταν η επίθεση με drone καμικάζι στο γραφείο του στο Κρεμλίνο (φωτογραφία από Ostorozhno Novostiτο via Reuters)

Αυτές οι πληροφορίες θα είχαν ελάχιστη αξία, εκτός εάν αξιοποιούνταν για να δολοφονηθεί ο Πούτιν. Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, με τη βοήθεια των Ουκρανών, συμμετείχαν ενεργά στην εκκαθάριση ρώσων αξιωματούχων (καθώς και στρατιωτικών διοικητών) δείχνει χωρίς καμία αμφιβολία ότι η αλλαγή καθεστώτος στη Ρωσία είναι ακόμη πιο σημαντική από την ήττα της στο πεδίο της μάχης.

Η Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ρωσία του Πούτιν «δεν είναι η Ρωσία που θέλαμε».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ρώσος πρόεδρος γνωρίζει πως είναι ο στόχος των νατοϊκών στρατιωτικών. Υπήρξαν αρκετές απόπειρες δολοφονίας του. Μια από αυτές ήταν η επίθεση με drone καμικάζι στο γραφείο του στο Κρεμλίνο.

Είναι πιθανό, δεδομένων των αποκαλύψεων για τις προσπάθειες εντοπισμού της τοποθεσίας του Πούτιν, ότι η επιδρομή είχε σκοπό να τον σκοτώσει (με απόδοση της ευθύνης στο Κίεβο και όχι στο ΝΑΤΟ).

Τροχαίο δυστύχημα

Σ’ ένα άλλο περιστατικό, έξι χρόνια πριν την εισβολή στην Ουκρανία, η λιμουζίνα του εκινείτο στον περιφερειακό δρόμο της Μόσχας όταν συγκρούστηκε μετωπικά. Ο οδηγός του σκοτώθηκε, αλλά ο ίδιος δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο. Δεν είναι όλες οι πληροφορίες αξιόπιστες.

Ενώ η εσωτερική πολιτική της Ρωσίας είναι συχνά βάναυση και περιλαμβάνει δολοφονίες, ο Πούτιν φρόντισε να μην κυνηγήσει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ ή, εν προκειμένω, τους ουκρανούς ηγέτες.

Οταν διεξήγαγε διαπραγματεύσεις προσπαθώντας να διευθετήσει το χάος στην Ουκρανία, ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, μίλησε στον Ζελένσκι ο οποίος φοβόταν ότι ο Πούτιν θα τον σκότωνε.

Στη συνέχεια συνομίλησε με τον ρώσο πρόεδρο που δεσμεύτηκε για την ασφάλεια του ουκρανού ομολόγου του, διαβεβαιώνοντας πως η Ρωσία δεν θα τον άγγιζε. Η συμφωνία του Μπένετ για την προστασία του Ζελένσκι φαίνεται να έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής.

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι δεξαμενές σκέψης και το ίδιο το Κίεβο αναφέρουν ότι η κατάσταση για την Ουκρανία είναι πολύ άσχημη και θα μπορούσε, τους επόμενους τρεις μήνες, ν’ αντιμετωπίσει την ήττα.

Αυτό έχει ανησυχήσει τους Ευρωπαίους και είναι ο πραγματικός λόγος που ο Μακρόν βοήθησε στη διοργάνωση της έκτακτης συνάντησης της ΕΕ στο Παρίσι. Σ’ αυτήν, απ’ ό,τι φαίνεται, οι Ευρωπαίοι υποσχέθηκαν ότι θα προμήθευαν με όπλα μεγάλου βεληνεκούς το Κίεβο, αλλά οι Γερμανοί δεν συμφώνησαν όταν η κουβέντα ήρθε στον πύραυλο Taurus.

Η λιμουζίνα του Πούτιν μετά τη θανατηφόρα μετωπική σύγκρουσή της στον περιφερειακό της Μόσχας κι’ ενώ ο ίδιος δεν βρισκόταν μέσα

Γερμανικοί φόβοι

Είναι λογικό να θεωρηθεί ότι η Γερμανία φοβήθηκε την αντίδραση της Ρωσίας, ή ακόμα και ότι οι Ρώσοι προειδοποίησαν ρητά τη γερμανική κυβέρνηση πως περνούσε σε μια επικίνδυνη ζώνη χωρίς καμία καλή διέξοδο.

Η πολιτική του ΝΑΤΟ πρέπει να επανεξεταστεί επειγόντως. Εάν τάσσεται στην πραγματικότητα κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν έχει πλέον εύλογη άρνηση γι’ αυτά που ήδη βρίσκονται στο έδαφός της.

Οι Βρετανοί έχουν δίκιο όταν λένε ότι ο Σολτς έβγαλε τ’ άπλυτα στη φόρα, με τη δήλωσή του σχετικά με τους βρετανούς στρατιώτες που χειρίζονται τους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία. Ο,τι ήταν κρυφό στα δίκτυα των μυστικών υπηρεσιών έχει πλέον αποκαλυφθεί.

Η ανησυχία της Ρωσίας γι’ αυτές τις αναπτύξεις και για τα όπλα που αποστέλλονται στην Ουκρανία, ορισμένα από τα οποία στοχεύουν μόνο σε ρωσικές πόλεις και κωμοπόλεις, αυξάνεται.

Η κόκκινη γραμμή

Η υπενθύμιση του Πούτιν ότι η Ρωσία διαθέτει πυρηνικά όπλα, η προειδοποίησή του ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να επιτεθεί στη χώρα του και η δήλωσή του ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα δείχνουν πως η πολιτική αποδοχή των απειλών της βορειοατλαντικής συμμαχίας έχει ξεπεράσει μια κρίσιμη κόκκινη γραμμή.

Μυστικά ρωσικά έγγραφα από το 2008 έως το 2014 αποκαλύπτουν ότι ο ρωσικός σχεδιασμός έχει θέσει ένα χαμηλό όριο για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων. Οι εφημερίδες, οι οποίες αναφέρθηκαν στο σενάριο μιας επίθεσης από την Κίνα, υπογράμμισαν τη ρωσική προθυμία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα νωρίς σε μια τέτοια σύγκρουση.

Το πώς αυτό μπορεί να ισχύει για την Ουκρανία αποτελεί καθαρή εικασία, αλλά όσο περισσότερο το ΝΑΤΟ αυξάνει την απειλή για το ρωσικό έδαφος, ή ακόμη σχεδιάζει προκλήσεις και εισβολή, η εφαρμογή του επαφίεται καθαρά στις αποφάσεις των ρώσων ηγετών.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο

Το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν είναι σε καμία περίπτωση προετοιμασμένο για σύγκρουση με τη Ρωσία. Βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση σήμερα από ό,τι πριν τον πόλεμο της Ουκρανίας, επειδή έχει στείλει ζωτικής σημασίας όπλα στο Κίεβο, στερώντας από τον εαυτό του βασικά αμυντικά μέσα, όπως πυρομαχικά, τεθωρακισμένα και πυραύλους.

Ακόμη χειρότερα, οι ηγέτες του και οι πρώην ηγέτες (όπως ο Μπόρις Τζόνσον) συνεχίζουν να προκαλούν τους Ρώσους, χτίζοντας την ένταση πάνω στην ένταση. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί ν’ αμυνθεί ενάντια σε μια συμβατική επίθεση, και σίγουρα όχι ενάντια στα λεγόμενα τακτικά πυρηνικά όπλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας