Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία – Οχυρώνει την Πολωνία, σε κόκκινο συναγερμό 120.000 στρατιώτες και η βάση των ΗΠΑ

371

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που φτάνει από τις ευρωπαϊκές χώρες στην Πολωνία, είναι πολύ πιο σημαντικός από τον αντίστοιχο που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, την παραμονή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης

Τις πιθανές προετοιμασίες της Δύσης για έναν άμεσο πόλεμο με τη Ρωσία μαρτυρά η μαζική μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ στην Πολωνία.
Τα όπλα και ο εξοπλισμός, που φτάνουν στην Πολωνία σε τέτοιες ποσότητες, παραπέμπουν στις παραμονές ενός μεγάλου πολέμου.
Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση.
Ο στρατιωτικός εξοπλισμός που φτάνει από τις ευρωπαϊκές χώρες στην Πολωνία, είναι πολύ πιο σημαντικός από τον αντίστοιχο που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, την παραμονή της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Αυτό είναι μέρος των προσπαθειών της Ατλαντικής Συμμαχίας να πιέσει και να απομονώσει τη Ρωσία στην Ανατολική Ευρώπη, επισημαίνει ο γεωπολιτικός αναλυτής Ahmed Adel.
Η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα Ρωσίας και

Λευκορωσίας αποτελεί μία συστηματική προσπάθεια εδώ και χρόνια.

poland_3.jpg
Πολεμικές προετοιμασίες σε Ρωσία – Λευκορωσία

Με τέτοιες ενέργειες, το ΝΑΤΟ, στο μεσοδιάστημα, θέλει να δεσμεύσει όσο το δυνατόν περισσότερες ρωσικές και λευκορωσικές δυνάμεις στα σύνορα, ενώ στο εγγύς μέλλον η Πολωνία προορίζεται να αποτελέσει σταθμό σε περίπτωση οποιουδήποτε θερμού πολέμου με τη Ρωσία.
Η περιοχή του θύλακα του Kaliningrad, η οποία δεν έχει χερσαία σύνορα με τη Ρωσία, αλλά γειτνιάζει με τις χώρες του ΝΑΤΟ με τη Λιθουανία και την Πολωνία και έχει πρόσβαση στη Βαλτική Θάλασσα, βρίσκεται σε ιδιαίτερο κίνδυνο, σύμφωνα με τον Adel.
Απαντώντας σε αυτήν την απειλή του ΝΑΤΟ, η Ρωσία και η Λευκορωσία αύξησαν τη στρατιωτική τους δύναμη που αναπτύσσεται κατά μήκος των συνόρων της Πολωνίας και της Λιθουανίας.
Ρωσικά τακτικά πυρηνικά όπλα έχουν επίσης αναπτυχθεί σε σημαντικές ποσότητες στη Λευκορωσία.
Ο στόχος της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων είναι να δείξει ότι η Ρωσία και η Λευκορωσία είναι ικανές να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στο ΝΑΤΟ.
Ουσιαστικά πρόκειται για κίνηση αποτροπής.Επομένως, εάν το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να διακινδυνεύσει έναν πυρηνικό πόλεμο, τότε δεν θα είναι η επιλογή της Ρωσίας, η οποία θα έχει μόνο την επιλογή να απαντήσει.
Η Μόσχα επικαιροποίησε πρόσφατα το πυρηνικό στρατιωτικό δόγμα της, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης ακόμη και με συμβατικά όπλα, εάν αυτό αποτελεί απειλή για τα ζωτικά συμφέροντα του ρωσικού κράτους.
Σύμφωνα με το νέο δόγμα, η Μόσχα διατηρεί επίσης το δικαίωμα χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ως μέλος του Ενιαίου Κράτους.
Ωστόσο, ο Ρώσος ηγέτης Vladimir Putin έχει υπερτονίσει ότι η εμφάνιση των υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς Oreshnik μειώνει την ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, επαρκής αριθμός αυτών των σύγχρονων οπλικών συστημάτων σημαίνει πως η Ρωσία πρακτικά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

base.JPG

Ο παράγοντας Oreshnik

Η Ρωσία εκτόξευσε έναν πύραυλο Oreshnik χωρίς πυρηνική κεφαλή στην πόλη Dnipro στις 21 Νοεμβρίου.
Το χτύπημα ήταν απάντηση στη χρήση από την Ουκρανία πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς των ΗΠΑ και της Βρετανίας για επίθεση σε ρωσικό έδα
φος.
Μετά από αυτή την επιτυχία, αναμένεται τώρα να αναπτυχθεί στη Λευκορωσία το δεύτερο εξάμηνο του 2025.
Πόσα ακριβώς από τα αυτά τα συστήματα θα παραδοθούν στο Μινσκ, «μόνο ο πρόεδρος της Ρωσίας γνωρίζει».
Από την άλλη, το Μινσκ προειδοποίησε πρόσφατα πως δυνάμεις του ΝΑΤΟ από διάφορες χώρες συγκεντρώνονται στη Λιθουανία και την Πολωνία, 15 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.
Η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη δημιουργεί απειλές για την ασφάλεια, καθώς η στρατιωτικοποίηση στοχεύει στη δημιουργία κινδύνου για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όπως ο αποκλεισμός της Αγίας Πετρούπολης.
Επίσης αποτελεί απειλή με την ενίσχυση της ομαδοποίησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα κράτη της Βαλτικής και τη Φινλανδία.
Η Πολωνία είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
map_22.jpg
Σε κόκκινο συναγερμό 120.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Πολωνία

Η Βαρσοβία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι προετοιμάζεται για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία και για τον σκοπό αναβαθμίζει τις στρατιωτικές της δυνάμεις.
Έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της, εάν το ΝΑΤΟ αποφασίσει να ενισχύσει την ανατολική πλευρά του και ζήτησε τη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων και βάσεων στην Πολωνία.
Πιστεύεται ότι υπάρχουν τώρα περίπου 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην Πολωνία, καθώς και μια αμερικανική βάση με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Aegis που βρίσκεται 165 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Ρωσία.
Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί και το σύνολο των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων, περίπου 110.000 στρατιωτικοί.
Αν και η δραστηριότητα του ΝΑΤΟ είναι πράγματι αισθητή, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για πιθανές προετοιμασίες για επίθεση, υποστηρίζει ο Adel.
Ωστόσο, η στρατιωτική δραστηριότητα άλλων χωρών του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και ο επανεξοπλισμός και ο εκσυγχρονισμός των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων σίγουρα αποτελούν απειλή για τη Ρωσία.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών παρακολουθεί στενά αυτή τη δραστηριότητα και πως η Μόσχα διαθέτει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις και μέσα για να αποκρούσει αυτές τις απειλές, συμπεριλαμβανομένων, εάν είναι απαραίτητο, των Στρατηγικών Πυρηνικών Δυνάμεων.
Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν θα αγνοήσει δυνητικά επικίνδυνες ενέργειες, και όπως δείχνει η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, η Ρωσία θα υπερασπιστεί την ασφάλεια και τα συμφέροντά της.
us_poland.jpg

Μήνυμα πολέμου από Rutte

Τις προθέσεις του ΝΑΤΟ, εξάλλου, έκανε ολοφάνερες ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Mark Rutte το απόγευμα της Τετάρτης (18/12/2024) κατά την έναρξη των εργασιών του σχήματος Wiesbaden που πλέον θα προμηθεύει με όπλα την Ουκρανία.
«Η διοίκηση του ΝΑΤΟ στο Wiesbaden έχει αρχίσει να εργάζεται», τόνισε ο Rutte σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
Ο Rutte κάλεσε τις χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ να «συζητούν λιγότερο για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» προκειμένου «να μην βοηθήσουν τη Ρωσία», αλλά «να επικεντρωθούν στη διασφάλιση του στρατιωτικού εφοδιασμού στην Ουκρανία».
«Αν τώρα συζητήσουμε μεταξύ μας πώς θα μοιάζει μια ειρηνευτική συμφωνία, θα το κάνουμε πολύ εύκολο για τους Ρώσους.
Θα κάτσουν στις καρέκλες τους, θα ακούσουν τις συζητήσεις μας και θα παρακολουθούν βίντεο ενώ θα καπνίζουν πούρα.
Δεν νομίζω ότι είναι καλό αυτό» είπε ο Rutte.
«Είναι απαραίτητο να βάλουμε την Ουκρανία σε θέση ισχύος.
Τώρα το μέτωπο κινείται προς τα δυτικά, όχι προς τα ανατολικά.
Η αλλαγή αυτής της κατάστασης είναι η κύρια προτεραιότητά μας», σημείωσε ο Rutte.
«Με ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών συζητούμε μία σειρά ζητημάτων.
Το κυριότερο είναι η προμήθεια όπλων, κυρίως συστημάτων αεράμυνας», είπε ο Rutte.
«Πρέπει να στείλουμε περισσότερα συστήματα αεράμυνας και άλλα όπλα στην Ουκρανία.
Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι χρειάζονται επειγόντως επιπλέον 19 συστήματα αεράμυνας για να προστατεύσουν την ενεργειακή τους υποδομή» σημείωσε.
«Και γενικά πρέπει να στείλουμε περισσότερα όπλα», υπογράμμισε.
Το σχήμα Wiesbaden αναλαμβάνει τις εξουσίες του Ramstein, του οποίου προηγουμένως ηγούνταν οι ΗΠΑ, και τώρα το ΝΑΤΟ θα συντονίζει τις στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο.
garrison.JPG

Putin: Ήδη είμαστε σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ

Ο Vladimir Putin τόνισε πως το ΝΑΤΟ είναι ήδη σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Στην πραγματικότητα όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου δεν έχουν αρκετά χρήματα για να διαθέσουν το 3% του ΑΕΠ τους για αμυντικές δαπάνες.

ΠΗΓΗ www.bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας