Σύσσωμο το δεκαπενταμελές συμβούλιο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και διαφόρων πολιτών συνεχίζουν να εκπέμπουν “SOS” αναφορικά με το θέμα της στέγασης του σχολείου το οποίο μέχρι και σήμερα δεν έχει επιλυθεί.
Το δεκαπενταμελές συμβούλιο έστειλε ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας στις 13 Σεπτεμβρίου δίχως να λάβει καμία απάντηση. Ο γενικός γραμματέας, στον οποίο αναφέρεται και η επιστολή, όπως μας ενημερώνει το συμβούλιο, έχει παραιτηθεί και το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο φαίνεται να μην ενδιαφέρει τους αρμόδιους.
Δείτε την επιστολή:
Κύριε γενικέ γραμματέα,
Τον Ιούνιο επισκεφθήκατε το σχολείο μας, είδατε τον χώρο στον οποίο φιλοξενούμαστε και συμφωνήσατε μαζί μας πως οι συνθήκες στέγασης είναι απαράδεκτες.
Στη συνάντηση που είχαμε δώσατε μία υπόσχεση. Δεσμευτήκατε πως σε διάστημα τριών μηνών θα μας φέρνατε γραπτή λύση ( <<λύση με χαρτί και μολύβι>> όπως πολύ χαρακτηριστικά είπατε), λύση που θα έδινε τέλος στο κτιριακό πρόβλημα το οποίο 12 χρόνια τώρα βασανίζει μαθητές, γονείς, καθηγητές.
Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, οι τρεις μήνες αναμονής, υπομονής και αγωνίας έχουν περάσει και εσείς ακόμη δεν έχετε εκπληρώσει την υπόσχεσή σας. Αυτό όχι μόνο σημαίνει πως γίναμε μάρτυρες ενός κενού πολιτικού λόγου, αλλά επίσης αποδεικνύει την ανικανότητα του υπουργείου να δώσει λύσεις σε απλά ζητήματα όπως η στέγαση ενός σχολείου.
Τα δύο τελευταία χρόνια η μαθητική κοινότητα οργανώνει ακατάπαυστα καλλιτεχνικές διαμαρτυρίες, μαθητικές πορείες, συναντήσεις, δίνει συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και βγαίνει στα κανάλια, έχουμε καταφύγει ακόμη και στον συνήγορο του πολίτη.
Εξαντλήσαμε κάθε νόμιμο μέσο προβολής του θέματος. Οι συμμαθητές μας απογοητεύονται βλέποντας κάθε νόμιμη ενέργεια να μην αποδίδει. Εξαντλήσατε την υπομονή μας όπως και κάθε απόθεμα εμπιστοσύνης προς το υπουργείο. Η στάση σας απέναντι στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μας προκαλεί να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα.
Απαιτούμε άμεση στέγαση του καλλιτεχνικού σχολείου (Γυμνασίου και Λυκείου) σε κτίριο που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του και δεν θα φέρνει τις ζωές των συμμαθητών μας σε κίνδυνο.
Το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του καλλιτεχνικού σχολείου Θεσσαλονίκης