Τέμπη – Το κάλεσμα των συγγενών για συγκεντρώσεις στις 28 Φλεβάρη

92
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με συνθήματα "Δεν έχω οξυγόνο" και "Κανένα έγκλημα χωρίς τιμωρία", από τον "Σύλλογο Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών", Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2025. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που ανάρτησαν οι συγγενείς των θυμάτων, ζητούν την άμεση έρευνα για την έκρηξη του παράνομου χημικού φορτίου και τη φωτιά που έκαψε ζωντανά 30 άτομα, τα οποία είχαν επιζήσει από τη μοιραία σύγκρουση, ενώ αίτημά τους είναι να δοθούν εξηγήσεις από τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα "για το θάψιμο των δικογραφιών για τα Τέμπη στα συρτάρια της Βουλής". (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι συγγενείς των θυμάτων και οι επιζήσαντες του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών καλούν, μέσω ανακοίνωσής τους, στη Συγκέντρωση Μνήμης και Δικαιοσύνης στις 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από την τραγωδία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 28 Φεβρουαρίου 2025, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την αδιανόητη τραγωδία που σημάδεψε τις ζωές μας. Δύο χρόνια από τη μέρα που χάσαμε αγαπημένους ανθρώπους στα Τέμπη.Δεν ξεχν

Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας, όπως πάντα, με τη ψυχή και την παρουσία σας.Να ενώσουμε τις φωνές μας για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων και να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Τα λόγια δεν αρκούν πια.

Ήρθε η ώρα για δράση, για αλλαγή, για ένα μέλλον όπου καμία οικογένεια δεν θα ζήσει ξανά τέτοιο πόνο.

  • Αθήνα: Πλατεία Συντάγματος, ώρα 11:00 π.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου, ώρα 11:00 π.μ.

“Δεν έχω οξυγόνο” – μια φράση που θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές μας, όπως και η υπόσχεσή μας να μη σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Ελάτε μαζί μας, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξή σας. Είστε η δύναμή μας στον αγώνα αυτόν.

Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-02-2023

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας