Με δική τους έκθεση που περιλαμβάνει παρατηρήσεις σε όσα αναγράφονται στην έκθεση εξέτασης των βίντεο που βρέθηκαν ξαφνικά από την Interstar – και μετά από δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα– απαντούν επισήμως στον ανακριτή ο ειδικός πραγματογνώμονας, τεχνικός σύμβουλος οικογενειών των θυμάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης και η επιστημονική του ομάδα.
Η ομάδα Κοκοτσάκη επισημαίνει το ξεκάθαρο γεγονός ότι ακόμα και αν οι δύο πραγματογνώμονες που όρισε ο ανακριτής εξέτασαν τα νέα αυτά βίντεο, ναι μεν αναφέρουν ότι πρόκειται για πλάνα με την εμπορική αμαξοστοιχία πλην όμως δεν πιστοποιούν τη γνησιότητα του βιντεοληπτικού υλικού.
Ακόμα τονίζουν ότι:
- Οι συντάκτες της έκθεσης είναι εκτός επιστημονικού τους αντικειμένου
- Η μια εβδομάδα χρονικής διάρκειας σύνταξης της έκθεσής τους παράγει προχειρότητα.
- Η ανάλυση των εικόνων και του βίντεο δεν είναι πειστική.
- Η ανάλυση του χρόνου δεν είναι τεκμηριωμένη.
Και καταλήγουν ότι :
- Τα επίμαχα βίντεο κατά τα φαινόμενα, είναι πιθανότερο να είναι αποτέλεσμα εκ των υστέρων «σκηνοθεσίας» παρά αλλοίωσης.
Διαβάστε όλη την έκθεση της τεχνικής ομάδας με επικεφαλής τον Βασίλη Κοκοτσάκη