Συμφωνία Πούτιν-Σι Τζινπίνγκ σκοτώνει το πετροδολάριο-Γεννήθηκε το ΠετροΓουάν!

971

Το Γονάν νέο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα αγοράς ενέργειας

Σι Τζινπίνγκ: «Έρχονται αλλαγές που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια»

Ο Β.Πούτιν, συμφώνησε μετά από μαραθώνιες συζητήσεις με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, να υιοθετήσει το Γουάν στις εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας με τρίτες χώρες δημιουργώντας μία “οικονομική Ζώνη που θα συναλλάσσεται με Γουάν”

Πρόκειται για κοσμοϊστορική εξέλιξη καθώς η Ρωσία δέχτηκε να μετατραπεί το κινεζικό νόμισμα Γουάν σε αποθεματικό νόμισμα μέσω του οποίου θα γίνονται οι διακανονισμοί αγοράς και πώλησης ενέργειας.

Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει άμεσα στον θάνατο του πετροδολαρίου και στην γέννηση του πετρο-Γουάν φέρνοντας ραγδαίες εξελίξεις στο αμερικανικό και παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Στην εξίσωση αυτή θα πρέπει να λάβουμε ήδη υπόψιν πως η Σαουδική Αραβία έχει ήδη δεχτεί να τιμολογήσει τον “μαύρο χρυσό” σε Γουάν και έχει ζητήσει να μπει στους BRICS. Κάτι που έχει ήδη ζητήσει και το Ιράν. Όλες τρεις μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες συγκλίνουν προς την χρήση του Γουάν!

Όλα αυτά οδηγούν στην αποδολαριοποίηση και στην διεθνοποίηση του Πετρο-Γουάν.

Ο Β.Πούτιν τόνισε στην ομιλία του:

«Είμαστε υπέρ της χρήσης του κινεζικού γουάν για εμπορικούς διακανονισμούς μεταξύ Ρωσίας και χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ήδη τα 2/3 του εμπορίου μεταξύ Ρωσίας-Κίνας πραγματοποιούνται σε ρούβλια και Γουάν».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών διήρκεσε 4,5 ώρες και η δεύτερη πάνω από έξι ώρες!

Δείτε το βίντεο

Σι Τζινπίνγκ σε Β.Πούτιν: «Έρχονται αλλαγές που δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια»

Δεν είναι τυχαίο πως πριν αναχωρήσει ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, σφράγισε τον αντιαμερικανικό συνασπισμό λέγοντας:

«Στην παρούσα φάση, λαμβάνουν χώρα αλλαγές δεν έχουν συμβεί εδώ και 100 χρόνια. Οδηγούμε αυτές τις αλλαγές ΜΑΖΙ».

«Συμφωνώ», είπε ο Πούτιν, στον οποίο ο Σι απάντησε:

«Να προσέχεις τον εαυτό σου αγαπητέ φίλε, σε παρακαλώ» πρόσθεσε, πιάνοντας θερμά το χέρι του ηγέτη του Κρεμλίνου πριν τον χαιρετήσει ο Ρώσος οικοδεσπότης, ο οποίος ευχήθηκε στον Σι ένα «ασφαλές ταξίδι».

Δείτε το βίντεο

Β.Πούτιν: Πρόποση στην υγεία του φίλου μου Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας!

Μάλιστα νωρίτερα, ο Β.Πούτιν “έκανε μια πρόποση προς τιμήν της υγείας του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping, και της υγείας όλων των Κινέζων για την ευημερία των λαών της Ρωσίας και της Κίνας!».

Θερμά λόγια επιφύλαξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν για τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και για τις σινο-ρωσικές σχέσεις μετά τις συνομιλίες, που -όπως τόνισαν και οι 2 πλευρές- έδειξαν ότι η Κίνα είναι πλέον ο σημαντικότερος οικονομικός εταίρος της Ρωσίας.

Ολοκληρώνοντας μια ημέρα συνομιλιών, ο Πούτιν τόνισε ότι η Κίνα και η Ρωσία υπέγραψαν μία σειρά από συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας και ότι ο ρωσικός ενεργειακός εφοδιασμός στην Κίνα θα αυξηθεί.

Έδωσε τον χαρακτηρισμό «επιτυχείς και εποικοδομητικές» στις συνομιλίες και πρόσθεσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει τις κινεζικές επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τις δυτικές που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Επιπλέον, συζητηήθηκε το θέμα του αγωγού φυσικού αερίου «Δύναμη της Σιβηρίας 2» που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ενεργή συνδρομή της Ρωσίας στην δημιουργία ατομικού σταθμού στην Κίνα, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει σε συνεχή επαφή με τον Σι στο μέλλον.

Η Ρωσία, λοιπόν, σφυρηλατεί τις σχέσεις της με την Κίνα σε ένα κοινό πλαίσιο και πλέον όπως όλα δείχνουν εκτός των ενεργειακών και η υψηλή τεχνολογία μπαίνει στο τραπέζι της από κοινού ανάπτυξης με έμφαση και στα στρατιωτικά ζητήματα.

Δεν είναι τυχαία τα μέλη της ρωσικής πλευράς που επελέγησαν να βρίσκονται παρόντα στις συνομιλίες:

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, οι προεδρικοί βοηθοί Μαξίμ Ορέσκιν και Γιούρι Ουσάκοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Κίνα Igor Morgulov, ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Elvira Nabiullina, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Ντμίτρι Σουγκάεφ και ο επικεφαλής της Roskosmos, Γιούρι Μπορίσοφ .

Δείτε το βίντεο

Σι: «Είμαστε οι μεγαλύτερες δυνάμεις, δίνουμε προτεραιότητα στις σχέσεις με Ρωσία»

Ο Σι Τζινπίνγκ αναφέρθηκε από τη Ρωσία, στην «προτεραιότητα» που δίνει στις «στρατηγικές» σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, τονίζοντας έτσι το πνεύμα συνεννόησης μεταξύ του ιδίου και του Βλαντίμιρ Πούτιν απέναντι στη Δύση εν μέσω σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στη Ρωσία, ο Σι δήλωσε ότι η επίσκεψη έχει μια «ιστορική λογική» διότι «είμαστε οι μεγαλύτερες δυνάμεις-γείτονες και στρατηγικοί εταίροι σε όλα τα επίπεδα».

Ο Κινέζος πρόεδρος, που μίλησε κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαΐλ Μισούστιν, δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο «θα συνεχίσει να δίνει την προτεραιότητα στην παγκόσμια στρατηγική σύμπραξη μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας», σύμφωνα με τις δηλώσεις που μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Σι προσκάλεσε τον Πούτιν φέτος στην Κίνα για το τρίτο Φόρουμ της Πρωτοβουλίας Belt and Road (Μια ζώνη, ένας δρόμος) για τη Διεθνή Συνεργασία.

Προσκάλεσε επίσης τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαΐλ Μισούστιν να επισκεφτεί την Κίνα και ζήτησε να υπάρξουν τακτικές συναντήσεις μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών. Ο Πούτιν παρακολούθησε τις δύο πρώτες διασκέψεις Belt and Road που έγιναν στην Κίνα το 2017 και το 2019.

Δείτε βίντεο

Πούτιν-Σι: Χτίζουμε έναν πολυπολικό κόσμο

Στο κοινό τους ανακοινωθέν, οι δύο χώρες καλούν τις ΗΠΑ να πάψουν να υπονομεύουν την παγκόσμια σταθερότητα

Η Κίνα έχει «αμερόληπτη στάση» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και υποστηρίζει την ειρήνη και τον διάλογο, δήλωσε ο πρόεδρός της Xi Jinping ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα για συνομιλίες με το Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin

Ο Xi, ο οποίος μίλησε μέσω διερμηνέα μετά τις συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, είπε ότι οι συνομιλίες τους ήταν «ανοιχτές και φιλικές» ενώ πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να αυξήσουν το διμερές εμπόριο στα πετρελαϊκά προϊόνα και να επεκτείνουν τη συνεργασία στην ψηφιακή οικονομία.

Σε ότι αφορά το κινέζικο ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, ο Xi δήλωσε ότι βασίζεται στις αξίες της Χάρτας του ΟΗΕ.

Η Κίνα και η Ρωσία οικοδομούν έναν πολυπολικό κόσμο, πρόσθεσε ο Κινέζος ηγέτης, λέγοντας ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ζωτικής σημασίας για τον κόσμο και την ανθρωπότητα και ότι ευελπιστεί να συνεχίσει τις επαφές με τον Πούτιν σε όλα τα φόρα.

Δείτε βίντεο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας