Είπε και πάλι πολλά. Και ως συνήθως χωρίς αντίλογο από ένα εσμό εξωνημένων δημοσιογράφων και μια φαιδρή-ανύπαρκτη αντιπολίτευση .
Μας έκανε ως συνήθως τα γνωστά μαθήματα, όπως τα περί ρεαλισμού και πραγματισμού, που είναι οι ορισμοί των νεοφιλελευθέρων για την φτωχοποίηση του λαού. Μας πέρασε πάλι την εικόνα του μαγικού καθρέφτη, που δείχνει μια κοινωνία σε ευημερία και ανάπτυξη.
Και πάνω απ’ όλα , στυγνός και κυνικός , για πολλοστή φορά στήριξε τον δολοφόνο φίλο του Μπίμπι (Μπ.Νετανιάχου) , μεταφέροντας το σαθρό επιχείρημα των Ισραήλ-ΗΠΑ , πως το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί, βαφτίζοντας άμυνα την γενοκτονία τη Γάζας με τους 41.000 νεκρούς!!!
Ντροπή και όνειδος για ένα λαό με την ιστορία του ελληνικού λαού, να έχει τέτοιο πρωθυπουργό και τέτοια κυβέρνηση
Π.Δ.
«Μαγική εικόνα» για τα λαϊκά προβλήματα
Ως τον αυθεντικό εκφραστή των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης, από την υλοποίηση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων, μέχρι την πολεμική εμπλοκή και τις διευθετήσεις με την Τουρκία, εμφάνισε την ΝΔ ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, επιχειρώντας βέβαια να ισχυριστεί πως αυτή η πολιτική που γεννάει φτώχεια, ανασφάλεια και κινδύνους για το λαό «υπηρετεί τους πολλούς».
Επέμεινε, δε, να δημιουργεί μια «μαγική εικόνα» για την ακρίβεια και τα άλλα λαϊκά προβλήματα, επιμένοντας «ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αποκλιμακώνεται», τη στιγμή που τα τρόφιμα παραμένουν στο «θεό».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης στάθηκε στο πλευρό του Ισραήλ, αναπαράγοντας όλα τα φαιδρά επιχειρήματα των ευρωατλαντικών συμμάχων του κράτους – δολοφόνου, για να δικαιολογήσει την ελληνική εμπλοκή στο μακελειό. Μάλιστα, δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί αισχρά τον τραγικό θάνατο του 26χρονου στο Τελ Αβίβ, για να εμφανίσει ως αναγκαιότητα την κλιμάκωση του πολέμου από τους ισραηλινούς σφαγείς και τους συμμάχους τους. «Το Ισραήλ έχει προφανώς δικαίωμα να αμυνθεί», δήλωσε προκλητικά, κάνοντας… «έκκληση» «αυτή η αντίδραση, η οποία είναι αναμενόμενη και σε ένα βαθμό δικαιολογημένη, να μην οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση»!!!
Για τον ελληνοτουρκικό «διάλογο» που διεξάγεται υπό ευρωατλαντική εποπτεία, ανέφερε πως «η Χάγη δεν είναι κοντά», ωστόσο, συμπλήρωσε πως «δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να μπούμε στην ουσία της συζήτησης» για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.