Στη Βουλγαρία ξεσπάνε στα μνημεία -μετά τις … κατραπακιές-και προκαλούν ξεσηκωμό του λαού!

1627

Στη Βουλγαρία ξεσπάνε στα μνημεία -μετά τις … κατραπακιές- και προκαλούν ξεσηκωμό του λαού!

Η ξενόδουλη “κυβέρνηση μειοψηφίας” (24,5% σε εκλογές με συμμετοχή 50% !) που διόρισε η Αμερικανική πρεσβεία στη γειτονική χώρα, δεν … άντεξε
– ούτε το veto του Προέδρου για την αποστολή θωρακισμένων στην Ουκρανία,
– ούτε το ότι αναγκάστηκε από τις αντιδράσεις να καταργήσει το “χαράτσι” των 10€/MWh που είχε επιβάλει ΜΟΝΟ για το Ρώσικο αέριο που περνάει “τράνζιτ” από τη Βουλγαρία για γειτονικές χώρες (Σερβία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Β. Μακεδονία)

☝️Έτσι λοιπόν, στη λύσσα της για επίδειξη “δυτικοφροσύνης” αποφάσισε να ξηλώσει το Μνημείο για τον απελευθερωτή Κόκκινο Στρατό, που από το 1954 δεσπόζει σαν αξιοθέατο μάλιστα, στο κέντρο της Σόφιας!

Η απόφαση πυροδότησε μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις -όχι μόνο για το μνημείο, αλλά κατά του ΝΑΤΟ και των επιλογών των ελίτ της Βουλγαρίας για την πορεία της χώρας!

Δεν είναι η πρώτη φορά, ιστορικά που η άρχουσα τάξη και οι “ελίτ” της Βουλγαρίας, αποτελούν παράδειγμα … υποτέλειας και ανοησίας μέσα στη … λαιμαργία τους!

 

Ας τα θυμηθούμε με τη σειρά για τη Βουλγαρία:

◦ Παρόλο που η Βουλγαρία, χρωστάει την ύπαρξή της στην κυριολεξία στη νίκη της Ρωσίας κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και επιβλήθηκε η ίδρυσή της σαν χώρα με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, οι τότε “ελίτ”, από το φόβο του ισχυρού πρώιμου σοσιαλιστικού κινήματος στη χώρα, αποφάσισαν να δέσουν τη χώρα στο άρμα των Γερμανών και του Κάιζερ κι επέλεξαν … Γερμανό σαν βασιλιά!

◦ Στη συνέχεια, σε ΤΡΕΙΣ πολέμους στη σειρά (Βαλκανικούς 1912-13, 1ο και 2ο Παγκόσμιο) συντάχθηκαν με τη … λάθος πλευρά, ηττήθηκαν μαζί με τους πάτρωνες τους, κι αντί για την προσδοκία της … Μεγάλης Βουλγαρίας, είδαν τη χώρα τους να χάνει κάθε φορά μεγάλα κομμάτια της επικράτειας της!

◦ Η ήττα του Άξονα και η παρουσία του Κόκκινου Στρατού το 1944, έδωσε την ευκαιρία σε ένα πραγματικά ισχυρό λαϊκό κίνημα με την καθοδήγηση των κομμουνιστών, να πάρουν την εξουσία και η Βουλγαρία κυβερνήθηκε κι αναπτύχτηκε σαν Λαϊκή Δημοκρατία από άξιους ηγέτες (Δημητρόφ, Ζίβκοφ)

◦ Μέχρι το 1990 η Βουλγάρικη γραφειοκρατία ήταν σχεδόν υποδειγματικά “υπάκουη” στη Μόσχα σε σημείο που να θεωρείται … σχεδόν νομαρχία της ΕΣΣΔ…

◦ … όμως το 1990-91, ήταν η ίδια πειθήνια γραφειοκρατία (Λουκάνοφ, Λίλοφ, Ντόντσεφ κι άλλα μέλη του ΠΓ του ΚΚΒ) που … αποφάσισαν να … αλλάξουν στρατόπεδο, ανέτρεψαν και φυλάκισαν τον Ζίβκοφ με πραξικόπημα, κατέκλεψαν τα αποθέματα του κράτους για νάχουν … μαγιά για να γίνουν … αστική τάξη επίσημα, έβαλαν στο χέρι εργοστάσια και γη και … ζήτησαν να μπουν στο ΝΑΤΟ!

👉 Έκτοτε άρχισε η τραγωδία της νεότερης Βουλγαρίας, με την Πρεσβεία των ΗΠΑ να κυβερνά με … μπροστινούς κατά καιρούς
κυρίως πρώην στελέχη του προηγούμενου καθεστώτος ή παλιά όργανα των μυστικών υπηρεσιών που με δουλικότητα επιχειρούν να αποδεικνύουν την αφοσίωσή τους στα νέα αφεντικά…

Τώρα, όλοι περιμένουν το νέο λογαριασμό απωλειών της Βουλγαρίας, μιας κι απ’ ότι φαίνεται πάλι … λάθος πλευρά διάλεξε η ντόπια κυρίαρχη τάξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας